MP4 videókamera-óra

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 15. 08:24

Egy japán cég több felbontásban is felvételeket rögzítő, karórába épített videofelvevőt dob piacra.

A Thanko karórája talán nem minden feltűnés nélkül való, ám kissé bumfordi méretei ellenére is figyelemre méltó tudással rendelkezik. A karóra teljes felületét betöltő színes LCD kijelző két szíjak felőli oldalán a beépített videokamera, illetve mikrofon és hangszóró található. Az óra ezek segítségével képes WMV tömörítésű videoállományokba rögzíteni 352x288, és 640x480 felbontású mozgóképeket. Az 1,8 inches kijelző felbontása 160x128 pixel, és erre szükség is van, hiszen a WMV videók mellett az óra AVI és JPEG támogatással is rendelkezik, nem is beszélve az MP3 és WMA, TXT állományok kezeléséről. Emlékeztetőül, az MP4 órasorozat korábbi tagjai sem voltak képesek MPEG-4 felvételére, ez a fantázianév az AVI és WMV fájlokat támogató eszközöket takar. Mindenesetre a korábbi példányoknál kissé nagyobb kijelző mellett a videokamera-telefon dupla méretű, 4 GB-os beépített memóriát kapott, ami 3,5 órányi zenei anyag tárolására is elég. A nem a szíj felüli oldalakon helyezték el a vezérlőgombokat, innen indítható a hang-, és videofelvételek rögzítése, de itt helyezték el az igen egyszerű összeköttetést biztosító mini USB kimenetet is, aminek segítségével a felvett tartalmakat számítógépre tölthetjük, vagy fordítva. Az óra mindezek mellett tulajdonképpen nem is drága, mindössze 163 dollárnak megfelelő összegért( ¥14800) kezdik meg forgalmazását a japán piacon.

 

Kulcsszavak: videó kamkorder óra

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás