Legótelefon az Alcateltől?

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 12. 08:03

Kiszivárgott információk szerint szövetségre lépne az Alcatel és a Lego egy egyedi megjelenésű és modulrendszerű telefon piacra dobására.

A mobilpiac túlzsúfoltsága miatt egyre több gyártó kerül nehéz helyzetbe, és míg egyre érkeznek az új készülékek, a vásárlókat valahogy nem igazán fogják meg a legújabb műszaki megoldások. Az elemzők szerint az elmúlt év slágerterméke, az Aplle iPhone is legalább annyira a cég imázsának és a készülék újszerű felépítésének, külsejének köszönheti sikerét, mint tényleges tudásának. Az olcsóbb telefonok piaca ugyan nem presztízsértékű modellekkel van tele, ám igen jövedelmező lehet, és itt jóval nagyobbak az értékesítések is, így nem lenne meglepő, ha az Alcatel itt próbálna valami újjal előállni.

Meg nem erősített hírek szerint a gyártó a cserélhető előlapok ötletét továbbvinné egy bohókás, de mindenképpen friss elképzelés megvalósításával. Az ötlet lényege egy legótelefon lenne, mely modulrendszerű, és a jelek szerint az előlap három, a hátlap két választható színű panelből állna össze. A készülék tehát nem műszaki újításaival és új funkcióival szeretne hódítani, de ezekre őszintén szólva ebben a kategóriában senki sem kíváncsi. A gyerekeknél nyilvánvaló sikerre számító készülék egyben könnyen divatcikké is válhatna megvalósulása esetén, hiszen a fiatalos színek sokakat vonzanak a szürke-fekete készülékek tengerében.

Kulcsszavak: Alcatel mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30