A brit állami adatbázisok negyedét fel kell számolni

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 24. 09:04

Egy londoni kutatóintézet szerint a brit állami adatbázisok negyedét fel kell számolni vagy át kell alakítani, mivel alapvetően hibásan vagy feltételezhetően törvénytelenül vannak összeállítva.

A Joseph Rowntree Reform Trust (JRRT) nevű társadalmi-politikai kutatóintézet 42 nagyobb állami adatállományt vizsgált meg, és csak hat olyat talált, amelyek elfogadhatóak lennének az emberek megánszférájára gyakorolt hatása tekintetében. A többi nyilvántartás - a közlekedési szabályokkal élve - "piros" vagy "sárga" jelzést kapott, mivel nem felelt meg az emberi jogi vagy adatvédelmi törvényeknek, vagy a benne lévő adatok az érintett személyek beleegyezése nélkül, törvénysértően lettek összegyűjtve.

A felszámolásra vagy átalakításra javasolt, "piros" jelzéssel ellátott adatbázisok közé került egyebek mellett a gyerekek képzettségét és szociális előrehaladását felmérő adatállomány és az állami egészségügyi szolgálat részletes egészségügyi adatbázisa, amely az ország egészségügyi intézményei számára teszi hozzáférhetővé a páciensek bizalmas adatait. Hasonló a helyzet az új személyigazolványok bevezetésére készített adatállománnyal, illetve a DNS-adatbázissal vagy a fiatalkorú bűnözés visszaszorítását szolgáló nyilvántartással.

Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar startupperek építhetik a jövő okos városait

Világszerte egyre nagyobb teret hódít a fenntartható települések koncepciója. Az okos város remek befektetési lehetőség az előrejelzések szerint, ám a technológia kínálati oldalán bőven vannak még kiaknázatlan területek. Az EIT Climate-KIC inkubációs programja február 28-ig olyan magyar vállalkozások jelentkezését várja, amelyek elősegítik a városi lakosság életminőségének javítását, vagy a klímaváltozás egyéb kihívásaira nyújtanak megoldást.

2019. február 21. 13:55

Újabb regionális elismerést kapott a PS

A budapesti központú Process Solutions lengyelországi leányvállalata a 2018-as évben véghezvitt fejlődésének és hatékony működésének eredményeképpen elnyerte az Outsourcing Stars verseny „Legjobb Accounting & Payroll Vállalat” kategória díját.

2019. február 21. 13:00

Hivatalos digitális oktatási képzést nyújt pedagógusoknak a HiperSuli

Az idén ötödik éve futó HiperSuli digitális oktatási program mostantól az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által akkreditált tanárképzés formájában érhető el minden pedagógus számára. A képzésben résztvevők a HiperSuli eddigi összegyűlt pedagógiai tapasztalataira épülő módszertanokat sajátíthatják el, így a digitális eszközöket és az internet használatát napjaink valós igényeire építve emelhetik be tanári munkájukba. A képzés sikeres teljesítéséért 30 kreditpont jár.

2019. február 21. 11:13

Még nem áll készen a pénzügyi szektor az AI alkalmazására

Az Oracle és az Association of International Certified Professional Accountants legújabb felmérése kimutatta, hogy a pénzügyi szakemberek nem rendelkeznek a legújabb AI innovációk alkalmazásához szükséges digitális készségekkel, ezzel pedig negatívan befolyásolják a bevételi eredményeket. Az Oracle február 19-i Modern Business Forum rendezvényén bemutatta a legújabb üzleti informatikai trendeket és megoldásokat, amelyek a vállalatok életét a közeljövőben meghatározzák. 

2019. február 20. 19:56

A Fujitsu bemutatja, hogyan növeli a nyereséget a hálózatba kapcsolt kiskereskedelem

A Fujitsu Európa vezető kiskereskedelem-technológiai szakvásárán, az EuroCIS-en bemutatja a szektor szereplőinek, hogyan aknázhatják ki Connected Retail koncepciója előnyeit a vásárlási élményt javító, a működési költséget csökkentő és a nyereséget felfuttató, innovatív megoldásaival. A Fujitsu a 9-es csarnok F21-es standján található meg a 2019. február 19. és 21. között Düsseldorfban megrendezett vásáron.

2019. február 20. 15:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul az Év Internetes Kereskedője díj 2019

2019. február 21. 10:45

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21
cloudappsportal.com