A brit állami adatbázisok negyedét fel kell számolni

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 24. 09:04

Egy londoni kutatóintézet szerint a brit állami adatbázisok negyedét fel kell számolni vagy át kell alakítani, mivel alapvetően hibásan vagy feltételezhetően törvénytelenül vannak összeállítva.

A Joseph Rowntree Reform Trust (JRRT) nevű társadalmi-politikai kutatóintézet 42 nagyobb állami adatállományt vizsgált meg, és csak hat olyat talált, amelyek elfogadhatóak lennének az emberek megánszférájára gyakorolt hatása tekintetében. A többi nyilvántartás - a közlekedési szabályokkal élve - "piros" vagy "sárga" jelzést kapott, mivel nem felelt meg az emberi jogi vagy adatvédelmi törvényeknek, vagy a benne lévő adatok az érintett személyek beleegyezése nélkül, törvénysértően lettek összegyűjtve.

A felszámolásra vagy átalakításra javasolt, "piros" jelzéssel ellátott adatbázisok közé került egyebek mellett a gyerekek képzettségét és szociális előrehaladását felmérő adatállomány és az állami egészségügyi szolgálat részletes egészségügyi adatbázisa, amely az ország egészségügyi intézményei számára teszi hozzáférhetővé a páciensek bizalmas adatait. Hasonló a helyzet az új személyigazolványok bevezetésére készített adatállománnyal, illetve a DNS-adatbázissal vagy a fiatalkorú bűnözés visszaszorítását szolgáló nyilvántartással.

Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fémnyomtatás verhetetlen áron

A Markforged Metal X fémnyomtató rendszerének hála várhatóan itthon is gyorsabban fog terjedni a házon belüli fémnyomtatás gyakorlata. A Metal X ADAM technológiája ugyanis forradalmian leszorítja a fémnyomtatás költségeit, és ezzel elhozza az elérhető árú és biztonságos fémnyomtatást a kisebb költségvetésű vállalkozások számára is. Itthon az első Metal X fémnyomtatót a Markforged hivatalos hazai partnere, a FreeDee Printing Solutions mutatja be először az IPAR NAPJAI – MACH-TECH kiállításon május 14-17. között.

2019. április 24. 08:55

Hiperrealisztikus 3D-nyomtatott szobrok a marketing szolgálatában

Mintegy 995,2 millió forintos beruházással bővítette szolgáltatásainak kínálatát a BIGPRINT HUNGARY Kft. A 497,6 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült projekt eredménye, hogy a cég már 3D nyomtatással kombinált, térformázott, POS nyomdai termékek, display-ek előállítására is képes.

2019. április 23. 19:15

A Dell EMC továbbfejleszti a világ legsikeresebb szerverportfólióját

A Dell EMC bejelentette a világ legsikeresebb szerverportfóliójának legújabb fejlesztéseit. A Dell EMC PowerEdge-szerverek megnövelt felügyeleti lehetőségeket, biztonságot, teljesítményt és skálázhatóságot kínálnak az ügyfelek mindennapi és nagy kapacitásigényű terheléseihez. A PowerEdge-szerverek és az OpenManage rendszerfelügyelet fejlesztései együttesen egy biztonságos, skálázható számítástechnikai platformot alkotnak, amely tökéletes alapot biztosít a felhő alapú, analitikai vagy szoftver alapú adatközponti kezdeményezéseknek. 

2019. április 23. 18:02

Magyar fejlesztés segítségével ismertetik meg a vállalatokkal a támadóikat

Újonnan kifejlesztett rendszernaplózási folyamatok segítik az IT-biztonsági eseménykezelés megelőző és felderítő képességét. Az egyre kiterjedtebb és kifinomultabb támadások már mesterséges intelligencia alapú módszereket alkalmaznak. Ezek hatványozottan növelik az elemzésre váró adatmennyiséget. A védekezéshez egyre több és pontosabb információra van szükség. Erre a megoldás a CTI (Cyber Threat Intelligence), amit Magyarországon fejlesztett ki a Black Cell, RevealedThreats néven. A platformot bűnüldözési és rendvédelmi szerveknek is ajánlják.

2019. április 23. 16:39

Kihirdették a 2019-es Sony World Photography Awards végső győzteseinek névsorát

A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2019 fotópályázat végső győzteseinek névsorát.

2019. április 23. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com