BSA-vizsgálathoz vezet az alkalmazottak bosszúja

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 4. 17:15

A szoftverrendészeti vizsgálatok megszaporodását idézte elő Spanyolországban a gazdasági válság miatti elbocsátási hullám.

A vállalatok kénytelen-kelletlen meg kell hogy váljanak alkalmazottaik egy részétől, ugyanis az életben maradás a tét. A kenyér nélkül maradt emberek azonban nem mindig belátóak, és hajtja őket a károkozó tettekre sarkalló bosszúvágy. Spanyolországban például 27%-kal megemelkedett a BSA-nál a feljelentések száma, az anonim bejelentők többnyire elbocsátott alkalmazottak. Igaz, az illegális szoftverhasználatra nincs mentség, azonban egy több tízezer eurós büntetés csődközeli helyzetbe sodorhatja az amúgy is csak vegetáló vállalkozókat.
A BSA ezért azt javasolja a cégvezetőknek, hogy minél előbb szerezzék be a szükséges licenceket, hogy egy esetleges vizsgálat során ne kelljen szembenézniük a tetemes bírsággal. Spanyolországban azért nőtt meg ilyen mértékben a bejelentések száma, mert európaszerte itt a legnagyobb a munkanélküliség, a munkaképes lakosság 15.5%-ának nincs hivatalos munkahelye.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a digitalizáció megállíthatatlan folyamatokat indított el a kiskereskedelemben

A kiskereskedelmi szektor digitális átalakulása (DX) elfogadott és megállíthatatlan folyamat a Fujitsu új globális vizsgálatának ma közzétett eredményei szerint. Kilenc országban a kiskereskedelmi cégek több mint kétharmada* feltétlenül szükségesnek tartja a kiskereskedelmi technológia digitális átalakulását, és csupán 7% nem ért egyet ezzel a megállapítással. 

2020. július 15. 09:37

Így eszünk most a munkahelyünkön

Az éttermek bezárása és csökkentett üzemű újranyitása nem hagyta érintetlenül a munkahelyi étkezési lehetőségeket sem – ez derült ki a Wolt és a Profession.hu közös felméréséből. A megkérdezett fővárosi cégek 28 százaléka óvatosan indítja újra a munkahelyeket, ennek része az egészségvédelmi intézkedések bevezetése, és a biztonságos étkezési lehetőség megteremtése is.

2020. július 14. 18:55

Digitális összefogással élhetőbbnek látjuk a jövőt

Összefogás, tettrekészség, meglátni az élet szépségeit, kevesebb rohanás és több együtt töltött idő – ezek a fontosabb dolgok, amelyeket a magyarok tovább vinnének a koronavírus miatti korlátozások idejéből. A Telekom legfrissebb kutatása*  szerint tízből heten gondolják azt, hogy a digitális megoldások és a vírus miatti korlátozások eredményeképp életformánk végérvényesen megérett a változásra, és ebben nagy szerepe volt és lesz az internetnek. 

2020. július 14. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás