BSA-vizsgálathoz vezet az alkalmazottak bosszúja

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 4. 17:15

A szoftverrendészeti vizsgálatok megszaporodását idézte elő Spanyolországban a gazdasági válság miatti elbocsátási hullám.

A vállalatok kénytelen-kelletlen meg kell hogy váljanak alkalmazottaik egy részétől, ugyanis az életben maradás a tét. A kenyér nélkül maradt emberek azonban nem mindig belátóak, és hajtja őket a károkozó tettekre sarkalló bosszúvágy. Spanyolországban például 27%-kal megemelkedett a BSA-nál a feljelentések száma, az anonim bejelentők többnyire elbocsátott alkalmazottak. Igaz, az illegális szoftverhasználatra nincs mentség, azonban egy több tízezer eurós büntetés csődközeli helyzetbe sodorhatja az amúgy is csak vegetáló vállalkozókat.
A BSA ezért azt javasolja a cégvezetőknek, hogy minél előbb szerezzék be a szükséges licenceket, hogy egy esetleges vizsgálat során ne kelljen szembenézniük a tetemes bírsággal. Spanyolországban azért nőtt meg ilyen mértékben a bejelentések száma, mert európaszerte itt a legnagyobb a munkanélküliség, a munkaképes lakosság 15.5%-ának nincs hivatalos munkahelye.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás