BSA-vizsgálathoz vezet az alkalmazottak bosszúja

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 4. 17:15

A szoftverrendészeti vizsgálatok megszaporodását idézte elő Spanyolországban a gazdasági válság miatti elbocsátási hullám.

A vállalatok kénytelen-kelletlen meg kell hogy váljanak alkalmazottaik egy részétől, ugyanis az életben maradás a tét. A kenyér nélkül maradt emberek azonban nem mindig belátóak, és hajtja őket a károkozó tettekre sarkalló bosszúvágy. Spanyolországban például 27%-kal megemelkedett a BSA-nál a feljelentések száma, az anonim bejelentők többnyire elbocsátott alkalmazottak. Igaz, az illegális szoftverhasználatra nincs mentség, azonban egy több tízezer eurós büntetés csődközeli helyzetbe sodorhatja az amúgy is csak vegetáló vállalkozókat.
A BSA ezért azt javasolja a cégvezetőknek, hogy minél előbb szerezzék be a szükséges licenceket, hogy egy esetleges vizsgálat során ne kelljen szembenézniük a tetemes bírsággal. Spanyolországban azért nőtt meg ilyen mértékben a bejelentések száma, mert európaszerte itt a legnagyobb a munkanélküliség, a munkaképes lakosság 15.5%-ának nincs hivatalos munkahelye.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens az okos épületek vezető IoT platform szolgáltatója

A Verdantix független ipari kutatóintézet az okos épületek terén a Dolgok Internete (IoT) platformok vezető szolgáltatójaként rangsorolta a Siemenst. A Verdantix a „Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019” jelentésben 13 olyan vállalatot értékelt, melyek a megítélésük szerint a még gyerekcipőben járó, de már erős versenyt felmutató piacot formálják.

2020. január 19. 11:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás