Amerikában a szélessávú internethálózatok bővítésével teremtenek munkahelyeket

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 18. 11:41

Az amerikai kormány szélessávú internethálózatok bővítésével igyekszik munkahelyeket teremteni - közölte a washingtoni Fehér Ház csütörtökön.

A szövetségi kormány a következő 75 napban 2 milliárd dollár vissza nem térítendő támogatást, illetve hitelt nyújt a szélessávú hozzáférés bővítését célzó programokhoz, amelyek a tervek szerint több tízezer embernek adnak majd munkát.

Az Obama-kormánynak a recesszió elmúltával a legfontosabb gondja a munkahelyteremtés; a munkanélküliség országos szinten már meghaladja a 10 százalékot, és jövőre valószínűleg tovább emelkedik.

Az első 182 millió dolláros csomaggal 18 internetes hálózati projektet segítenek 17 szövetségi államban, egyebek között Alaszkában, New Hampshire-ben és Arizonában.

A kormány összesen 7,2 milliárd dollárt irányzott elő a kongresszus által idén elfogadott 787 milliárd dolláros gazdasági ösztönző csomagból, hogy a szélessávú hozzáférés kiépítését támogassa internet nélküli vagy lassú internettel rendelkező térségekben.

A szélessávú internet a gazdaság minden szeletét érinti, példa nélküli lehetőségeket teremt a foglalkoztatás, továbbá az oktatás, az egészségügyi ellátás, a vállalkozások és a polgári szerveződések színvonalának javításához - hangsúlyozta a Fehér Ház nemzetgazdasági tanácsa. A kormány szerint ezek a fontos hálózati fejlesztések már a közeljövőben több tízezer állást fognak teremteni, és élénkítő hatással lesznek a gazdaságra.

Kulcsszavak: munkaerő

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgált az NMHH

Fél perc alatt megközelítőleg 51.700 internetes weboldalt nyitnak meg a felhasználók Magyarországon számítógépen vagy laptopon. Ugyanezen idő leforgása alatt azonban ötször több, közel 268.000 kontaktus történik mobiltelefonon és tableten, ami egy átlagos napon 766 millió kattintást, oldalletöltést jelent. Milyen eszközökön böngészünk a legtöbbet, a mobiltelefonos applikációk népszerűek-e, illetve mennyi időt fordítunk az online hírfogyasztásra vagy éppen a közösségi médiára? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat.

2023. május 30. 15:29

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01