Minimalista külső HDD: Samsung Story

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 20. 19:12

Egyszerű, minimalista designba épített külső merevlemez 1, másfél és 2 TB tárolókapacitással. A továbbfejlesztett adatvédelemmel biztonságosan őrzi a rá bízott, értékes adatokat, telepítése gyors, használata egyszerű és környezetbarát.

A Samsung Story 3,5”-os külső merevlemeze pont azoknak jó, akik már nem férnek el a gépükben a tengernyi adattól és a lakás is kicsi már a sok DVD lemeznek. A Story-t csak csatlakoztatjuk az USB porthoz és már használhatjuk is. Természetesen aki türelmetlen, annak az eSata csatlakozós változatot találták ki. A kimásolt adatok biztos fontosak is, hiszen ezért másoltuk ki őket. A Story Station vigyáz is rájuk, a Samsung Auto Backup és a Samsung SafetyKey funkciókkal. Azokat a fájlokat, amelyeket nem szeretnénk, ha mások is megnyithatnának, másoljuk a SecretZone által titkosított virtuális meghajtóra. A Samsung külső merevelemez a biztonságon felül energiatakarékos is. Öt perc tétlen várakozást követően automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol.
 
 A Samsung érezhetően nem szeretne feltűnősködni a Story-val, a készülék minimális design elemeket tartalmaz, ennek ellenére a szürke festés és a skarlát színű kábelkimenetek vonzzák a tekintetet, a szálcsiszolt alumínium ház a ventilátorral együtt megóvják a merevlemezt a felmelegedéstől, egyenletes, kellemes hőmérsékletet biztosítanak számára. A klasszikus egyszerűséggel megalkotott forgatógomb a nagymamánk korabeli asztali rádiók ki-be kapcsolóját idézi, megjelenésében és funkciójában egyaránt. Az alatta levő kis LED jelzi, hogy a Story éppen bekapcsolt állapotban van-e. A Samsung Story Station USB 2.0-ás kivitelben 1 és másfél terás, eSata csatlakozóval ellátott modellek pedig 1 és 2 TB tárolóhellyel kaphatók.

Kulcsszavak: Samsung winchester

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi AIoT-termékekkel értelmezi újra a modern otthon fogalmát

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

2022. október 4. 20:13

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00