Megvette a parlament az új képviselők számítógépeit

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 23. 08:40

Nettó 120 millió forintért az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. - mint legolcsóbb ajánlattevő - szállíthatja le az új parlamenti képviselők 400 laptopját, az Országgyűlés Hivatala által kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredménye a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A 400 darab irodai, üléstermi és távmunka végzésére alkalmas hordozható számítógépet OEM operációs rendszerrel és OEM Office programcsomaggal kell szállítani. A feladat része a gépek konfigurálása és az Országgyűlés informatikai rendszerébe történő integrációja. A nyertesnek szállítania kell még 100 darab pótakkumulátort és 20 darab külső akkumulátortöltőt is.

 Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. nettó 120.346.000 forintos ajánlattal nyerte meg a tendert. Egy gépre nettó 300 ezer forint kiadás jut.

 Az Országgyűlés Hivatala azzal indokolta a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést, hogy az Országgyűlés Házbizottsága a 2010. évi első ülésen, február 11-én véglegesítette a képviselők részére történő laptop-beszerzést. A központosított közbeszerzés keretében csak két laptop-típushoz lehet hozzájutni, ezek viszont nem felelnek meg a speciális igényeknek. A központosított közbeszerzésre új típust csak május 1-jével lehetne felvenni, ez az időpont pedig már késő.

 A tárgyalásos közbeszerzés keretében ajánlatot tett még a BULL Magyarország Számítástechnikai Kft., az EURO ONE Számítástechnikai Zrt., a HUMANsoft Elektronikai Kft., a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. valamint a TRACO Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. is.
 

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás