Klotz Tamás csatlakozott a Microsoft közigazgatási csapatához

forrás Prim Online, 2010. április 29. 16:40

Április 1-jétől új üzletfejlesztési technológiai igazgató csatlakozott a Microsoft közigazgatási üzletágához Klotz Tamás személyében.

A Microsoft új munkatársa informatikai kutatómérnökként kezdte szakmai pályafutását, a későbbiekben pedig projektvezetőként és szoftverarchitektúra-tervezőként dolgozott. Mintegy 15 évet töltött az Oracle-nél különböző pozíciókban – értékesítési tanácsadó, üzletfejlesztési menedzser –, majd 2005-től a magyar leányvállalat marketingigazgatója, 2006-tól pedig a kelet-közép-európai régió technológiai marketingmenedzsere lett. A Microsofthoz az IVSZ főtitkári pozíciójában eltöltött 2 év után csatlakozott, ahol államigazgatási és EU-s körökben képviselte az informatikai iparág érdekeit.

Klotz Tamás a Microsoftnál a köz- és a versenyszféra közötti, az állampolgárok javát szolgáló együttműködések létrehozásáért, ezek megerősítéséért, valamint az államigazgatási technológiai elvárásoknak való megfelelésért  fog felelni.

Klotz Tamás, aki a vállalat felsővezetői csapatának is tagja lett, így vall feladatáról: „Mint üzletfejlesztési technológiai igazgató azon leszek, hogy olyan projekteket hozhassak tető alá, amelyek hozzájárulnak e-Magyarország megerősödéséhez és közelebb hozzák a magyar állampolgárok számára a legmodernebb elektronikus közigazgatási szolgáltatásokat.”

A Microsoft új üzletfejlesztési technológiai igazgatója 1988-ban szerzett villamosmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, amit 2004-ben a New York Rochester University és a BME közös képzése keretében MBA közgazdász diplomával egészített ki.

Klotz Tamás nős, hobbija a sport – rendszeresen focizik és síel – és a tudományok – érdeklődik a filozófia, a mesterséges intelligenciák és a hálózat elméletek iránt –, maradék szabadidejét pedig elsősorban utazással, idegen kultúrák megismerésével tölti.

Kulcsszavak: Microsoft-hu CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39