Eredményei alapján kifelé tart a válságból a Siemens

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 30. 09:45

Eredményének javulásáról számolt be a Siemens az üzleti évének második negyedében, s egyúttal jelentősen megemelte a folyó pénzügyi évre vonatkozó eredmény-előrejelzését is.

Forgalmának enyhe csökkenése ellenére a Siemens üzemi eredménye elérte 2,14 milliárd eurót, adózott eredménye pedig 48 százalékkal, 1,5 milliárd euróra nőtt.

A konszern értékesítési árbevétele a második negyedévben az előző évihez képest 4 százalékkal 18,3 milliárd euróra csökkent. A várakozások szerint az éves értékesítési árbevétel is "alacsony egyszámjegyű százalékos" mértékben el fog maradni a tavalyitól.

Az első félévben a konszern üzemi eredménye 4,393 milliárd euró, adózott eredménye pedig 3,029 milliárd euró lett.

A második negyedévben a beérkezett megrendelések értéke 14 százalékkal 17,8 milliárd euróra csökkent az energiaiparban "jegelt" nagyberuházások miatt. Az energiaipari üzletág megrendelései 26 százalékkal csökkentek. A többi üzletágban növekedtek a megrendelések.

Az eredmény javulását a szigorú költségcsökkentési programnak, létszámcsökkentésnek és a tevékenység súlypontjának a nyereségesebb üzletágakra való helyezésének tulajdonítja Peter Löscher, a Siemens vezérigazgatója. Az éves üzemi eredményre vonatkozó előrejelzést
pedig   6,0-6,5 milliárd euróról a tavalyi  7,5 milliárd eurós rekordot meghaladó összegre emelte.

Az olyan ciklikus szektorokban működő érdekeltségek, mint az világítástechnikai Osram Lichttechnik vagy az ipari automatizálási üzletág eredménye a várakozásokat meghaladó ütemben javult. Az erőművi berendezések terén azonban nem volt érzékelhető javulás és a
megrendelés állomány is visszaesett.

Kulcsszavak: Siemens +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48