Jövendőmondó cégbe invesztál a Google

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 5. 20:39

A keresőóriás Google Ventures tőkebefektetési részlege úgy döntött, hogy támogat egy tudományos alapokon dolgozó jövendőmondó vállalkozást.

A Recorded Future nevű Massachusetts-i cég nem kristálygömbből jósolja meg a jövőt, hanem a prediktív analízis módszeréhez hasonlóan a jelen és múlt kielemzésének a kiértékelése által állítja fel prognózisait. A fiatal vállalkozás palettáján olyan területek szerepelnek, mint a tőzsde, a gazdaság egyéb ágazatai, vállalati menedzsment, ám a terrorista tevékenységekkel kapcsolatos előrejelzéseket is készítenek. A cég által kifejlesztett technológia az események előfordulásának a gyakoriságát veszi alapul, és a múltbéli történések alapján felvázol egy lehetséges jövőképet. A Recorded Future ügyfelei között vannak nagynevű kereskedelmi láncok és állami megrendelők is. A Google az idei esztendőben 100 millió dollárral támogatja a StartUp-okat, azt azonban nem lehet tudni, hogy ebből az összegből mennyit kap a jövendőmondó cég.
 

Kulcsszavak: Google tudomány

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági elit klubban a Schneider Electric

Ismét bekerült a legjobbak közé a Schneider Electric a Corporate Knights által évente összeállított, a legfenntarthatóbb módon működő vállalatokat felsoroló Global 100-as listán.

2022. január 20. 19:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35