USB portos lemezjátszó, vízálló MP3 lejátszó a LENCO-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 27. 08:20

A fekete korongok idejében lemezjátszóiról közismert holland LENCO teljesen átformálta kínálatát, de azért a gyökereit sem felejtette el, a multimédiás eszközök sorában egy USB kimenettel rendelkező lemezjátszó is található.

Talán sokan emlékeznek még a LENCO L78 bakelit lemezlejátszóra, de most nem erről a klasszikusról lesz szó. Szemezgetünk egy kicsit a több, mint hatvanéves márka modelljei közül. A gyár már a disco hajnalán ontotta a fekete korongokat megszólaltató lejátszóit, jó eséllyel apukáink, anyukáink is erre ropták anno. Ma már a bakelitek inkább a gyűjtőknek valók, furcsa lenne reggel a metrón nyakukban ilyen lejátszót hordó fiatalokat látni. Ma már a digitális zenéé és képé a terep, így a LENCO is errefelé vette az irányt, szinte a teljes palettát lefedő kínálatuk van a hordozható DVD lejátszótól az LCD televíziókig sok minden.
 
DC-521 5MP vízálló digitális fényképezőgép
 

Kezdjük egy fényképezőgéppel: a cseppálló, így nyaraláshoz és szabadtéri programokhoz – ezt a nyár bizonyítja a sok-sok esővel – ideális megoldással. A hobbifotózáshoz még éppen megfelelő 5 Mpixeles CMOS érzékelő interpolarizációval 12 Mpixeles kép elkészítésére is alkalmas. A 8-szoros optikai zoom-mal széles tartományt élesen befoghatunk (F=2.8, f=8.5 mm) akár tájképről, akár közeli tárgyakról legyen szó. A 2,4 colos színes LCD képernyőn visszanézhetjük az elkészült fotót vagy a QVGA (30 fps)minőségű videót is. A kéz remegését az Anti-shake technológia korrigálja. A fényképezőgép két darab AAA elemmel működik és 8 GB-ig micro SD kártyával bővíthető.
 
Xemio 360 Vízálló MP3 lejátszó 4 GB
 
Mint sajnos tudjuk, a vízállóság ebben az évben kötelező tulajdonság, a Lenco cseppálló MP3 lejátszója pedig nemcsak e szélsőséges, csapadékos időjárásban jön jól, hanem sportolás, például futás vagy túrázás közben is. Az izzadtság vagy egy frissítő arcmosás közben szétfröccsenő víz nem barátja a szokásos mp3 lejátszóknak. A LENCO Xemio 360 ennél azonban többre is képes, még úszás közben sem ázik el, 3 méter mélységig nem engedi magába a nedvességet. Az újratölthető Li-ion akkumulátorai hat órás folyamatos üzemre is képesek. Folyamatos vagy véletlen szerű számlejátszást tudunk választani rajtuk. A hozzá kapott fülhallgatók is bírják, ha úszni megyünk velük.
 
 LENCO 7” monitor dvd játszóval
 
Mint említettük, hogy a Lenco az idők során a képmegjelenítőkkel is bővítette kínálatát. Az autóval megtett hosszú utazások során a gyerekeket legjobban talán mesefilmekkel lehet lekötni. Nézzünk talán nem kizárólag a kicsiket érdeklő két változatot a kínálatból. A LENCO MES-202 kijelzői 16:9 képarányúak, felbontásuk 480x234 pixel. A DVD lejátszó DVD, MPEG4, CD, MP3, WMA, Kodak Picture CD megnézésére alkalmas, a felhasználó barát, egyszerű menüje az alapfunkciókat (előre-, visszatekerés, lassítás, stb.) tudja, melyet a távirányítóval akár a hátsó, akár az első ülésről vezérelhetjük. Három fejhallgató csatlakoztatható hozzá, vagy ha nem zavarja a sofőrt, akkor hallgathatjuk a kijelzőkbe épített sztereó 2 Wattos hangszórókat is. A LENCO MES-230-as többlet tudása a felismert formátumokban (VCD,SVCD,MP3,MPEG-4) és a Dolby (AC-3) dekóderben, valamint a beépített, újratölthető akkumulátorban rejlik. A LENCO termékeihez két év, szakszervizben érvényesíthető garancia tartozik.
 

Kulcsszavak: Lenco zene mp3 kamera

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50