Sony ES erősítők 3D támogatással

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 5. 14:44

Az új modellek támogatják a 3D funkciót, a network csatlakoztatást, és a legújabb házimozi technológiával lettek felszerelve.

STR-DA5600ES

Az STR-DA5600ES hat HDMI bemenete, – amelyek közül egy a frontoldalon található a kényelmese csatlakoztatásért – és a két kimenet kiszolgálja a 3D jeleket még akkor is, ha az erősítő kikapcsolt állapotban van: az Audio Return Channel kezeli ilyenkor a tévéből érkező jeleket. A HDMI 3D és ARC jelek az erősítő “HDMI A” jelű kimenetén állnak rendelkezésre. Az erősítőt felszerelték a Sony által kifejlesztett ún. H.A.T.S. rendszerrel, amely csökkenti a digitális jelek torzítását a teljes értékű, részletgazdag hangzás, a legjobb hangminőség érdekében, amennyiben az SCD-XA5400ES készülékkel kerül összekötésre. A Sony legújabb auto-kalibrációs megoldása, az ún. DCAC-EX került beépítésre, amely most az ún. “Speaker Relocation” (“hangsugárzó áthelyezés”) funkcióval gazdagodott: ennek feladata, hogy az ideálisnál kisebb szobákban is jó hangminőség álljon rendelkezésre, amit az “Automatic Phase Matching” („automatikus fázis kiegyenlítés”) támogat azzal, hogy segít a hangsugárzó irányának pontos beállításában. A HD-D.C.S. jelfeldolgozás a bal és jobb felső hangsugárzókat is kiszolgálja, a még teljesebb mozi-érzetért: a fejlesztés alapját szolgáló méréseket a Sony Pictures Entertainment hollywood-i “Cary Grant Theatre”-ben végezték. Az STR-DA5600ES nemcsak DLNA kliensként funkcionál a zene, videó és fotós állományok otthoni hálózaton történő megosztásakor, hanem az internetes rádióadásokat is képes analóg, de DLNA kompatibilis eszközök felé közvetíteni. A négycsatlakozós, beépített Ethernet hub által válnak teljes körűvé a csatlakoztatási lehetőségek.

STR-DA3600ES

A négy HDMI bemenettel és egy kimenettel rendelkező, 3D támogatást nyújtó, kikapcsolt állapotban is átjárható, Audio Return Channel funkcióval kiegészített STR-DA3600ES 100W teljesítményt nyújt csatornánként. Teljes értékű DLNA kliensént szolgál, a csatlakoztatási kérdésekre a beépített, négyportos Ethernet hub ad választ. A Sony DCAC hangsugárzó kalibrálás mellett az Automatic Phase Matching és a HD-D.C.S. jelfeldolgozás ad teljesértékű mozi-élményt. A 1080P videofelskálázás mellett a képernyőn megjelenő menüvel vezérelhető a készülék. Képes egy másik helységet video és audio tartalommal, valamint egy harmadikat is audio állománnyal ellátni: ez teszi ideális otthoni megoldássá.

STR-DN2010: tökéletes megjelenés a Sony Blu-ray lejátszókkal

A négy HDMI bemenet és egy kimenet mellett a 3D támogatást, a kikapcsolt állapotban is átjárható képességet az Audio Return Channel teszi teljessé. Továbbá a 100W teljesítményre képes erősítő DLNA kliensként képes audió-, és videóállományok és internet rádió visszaadására, valamint beépített, négyportos Ethernet hubbal is rendelkezik.A DCAC automatikus kalibrálással gyors, precíz beállítás érhető el. A 1080P videó felskálázással, a képernyőn megjelenő vezérlőmenüvel illetve a legújabb HD audio formátumok támogatásán (beleértve a Dolby Pro Logic Iiz is) felül a hátsó hangsugárzók vezetékmentes kiszolgálását is képes ellátni az opcionális S-AIR csomaggal.

A három erősítő 2010 októberétől kapható.
 

Kulcsszavak: házimozi Sony

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még fenntarthatóbbá válnak az emissziómentes járművek

A Continental a járműbeszállító ipar egyik legátfogóbb fenntarthatósági ütemtervét tűzte ki maga elé, amivel egy új globális ipari értékrendszer alapjait fekteti le. Az ütemterv egy része az emissziómentes járművekkel foglalkozik: 2022-től kezdve a Continental az emissziómentes személygépkocsikkal, buszokkal, vonatokkal és egyéb járművekkel kapcsolatos globális tevékenységeit karbonsemlegessé fogja tenni. A program a vállalat gyártási folyamatira, valamint azok további felhasználási szakaszaira, és a használat utáni újrahasznosításra terjed ki. Ezáltal a technológiai vállalat hozzájárul ahhoz, hogy az iparág teljességgel karbonsemlegessé tehesse az emissziómentes mobilitást.

2021. január 22. 11:30

Megjelent a Genesis Selen 400 vezeték nélküli fejhallgató

A Selen 400 a Genesis legújabb vezeték nélküli Gamer fejhallgatója, ami prémium szintű hanggal és anyagminőséggel, valamint hosszú akkumulátor üzemidővel biztosít zavartalan játékélményt felhasználóinak.

2021. január 20. 19:41

Mindössze 6 grammos a Huawei legújabb okoskarkötője

A Huawei bemutatta legújabb fitnesz kiegészítőjét, a Band 4e Active okoskarkötőt. A pehelykönnyű, csupán 17 grammos – szíj nélkül mindössze 6 grammos – okoseszköz hattengelyes mozgásérzékelőt, valamint OLED érintőkijelzőt kapott, és akár 14 napig is bírja egyetlen töltéssel átlagos használat mellett. Beépített csatjának köszönhetően egy mozdulattal kivehető a szíjból és a cipőre erősíthető, hogy még pontosabban mérje a futást vagy a biciklizést.  Emellett teljes értékű okoseszközként kapcsolódik a telefonunkhoz – Android és IOS rendszerekhez egyaránt – és megjeleníti a legfontosabb értesítéseket.

2021. január 19. 19:23

Az elektromosautó-töltők legfontosabb tulajdonságai

Míg mindössze néhány éve az elektromos autó inkább sci-fi volt, mint valóság, az utóbbi években egyre több zöld rendszámú autót látunk az utakon. Igaz, ennek a magyar szabályozás is az oka, amely “éppcsak” hibrid autóknak is engedélyezi ennek a használatát.

2021. január 19. 09:32

Fejlett kijelzős képességekkel erősíti meghatározó szerepét az LG a tévés piacon

Az LG Electronics (LG) az új OLED, QNED Mini LED, valamint NanoCell készülékeivel az eddigi legimpozánsabb prémium kategóriás tévépalettáját mutatja be. A sorozat 48C1 modellje elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díjat, de az online megrendezett eseményen számos további LG televízió is elismerésben részesült. Az LG prémium tévéi idén kívül-belül megújultak: az új OLED képernyő mellett bekerült a kínálatba a Quantum NanoCell színtechnológiát mini LED háttérvilágítással ötvöző, így pontosabb színvisszaadásra és nagyobb kontrasztarányra képes, továbbfejlesztett LCD panelstruktúra — azaz a QNED Mini LED —, továbbá a frissített, mesterséges intelligenciával felvértezett processzor, de megújult a webOS felhasználói felület és a dizájn is.

2021. január 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás