Új SB-700 rendszervaku

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 20. 08:03

A Nikon bejelentette az új Speedlight vakut – a professzionális SB-900-as kistestvérét, mely 24-120 mm-es zoomfejjel és számos beépített funkcióval érkezik.

Az új vaku intuitív felhasználói felülettel és könnyedén érthető operációs rendszerrel bír, mindeközben azonban számos fejlett funkciót is rejt, amelyeket a professzionális SB-900 modelltől örökölt. Rendelkezik a Nikon i-TTL (objektíven keresztüli mérőrendszer) rendszerrel, biztosítva a pontos fénymérést. A több fokozatú, automatikus zoom pedig automatikusan érzékeli az alkalmazott gyújtótávolságot, és beállítja a vaku teljesítményét a 24 mm és 120 mm közti képszögre. A felhasználók három fényeloszlási minta közül választhatnak, amelyek gyorsan kiválaszthatók a különböző fényképezési helyzeteknek megfelelően.


Az SB-700 modell kompatibilis az FX- és DX-formátumú fényképezőgépekkel, gyors vezeték nélküli vezérlése pedig sok vásárló számára vonzóvá teszi, köztük azon haladó fotósoknak, akik a Kreatív megvilágítási rendszerüket kívánják bővíteni. Működhet fővakuként, akár két vakucsoportot és azok fényarányait vezérelve. Az SB-700 lehet azonban távoli egység is vakuk összeállításában. A forgatható fej és a beépített derítőlap révén a fotós úgy irányíthatja a fényt, hogy visszaverődjön a mennyezetről vagy a falakról. Az SB-700 rendelkezik a praktikus Nikon diffúzorral is, amely egyenletessé teszi a fényt és lágyítja a közvetlen vakuzás okozta árnyékokat. A vaku rögzítőtalp-zárral is fel van szerelve, melynek révén biztonságosan csatlakoztatható fényképezőgéphez, megelőzve az esetleges meglazulást. Külön tartozékként az időjárás viszontagságaival szemben szigetelt bajonettzár is kapható, szabadtéri fotózáshoz.


Fő jellemzők:


·    Az új, továbbfejlesztett LCD-felület és a kapcsolók intuitív elrendezése gyors és könnyed beállítást biztosít.
·    38-as maximális kulcsszámával (FX- formátumú fényképezőgép esetén; normál megvilágítás, ISO 100 és 120 mm távolság mellett) igazán ütős vaku, amely a mindennapi fotózás legtöbb helyzetéhez elegendő fényt képes biztosítani.
·    A többfokozatú, nagy teljesítményű zoom automatikusan igazodik a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektív gyújtótávolságához, és 24 mm-től 120 mm-ig terjedő képszöget fed le.
·    A három fényeloszlási minta bármelyike gyorsan kiválasztható a különböző fényképezési helyzeteknek megfelelően, így ez a modell számos helyzetben ideális választás. A Középre súlyozott minta nagyobb teljesítményt és magasabb kulcsszámot biztosít, ideális a téma kiemeléséhez a környezetéből. Az Egyenletes beállítás jól alkalmazható beltéri csoportképekhez vagy sima felületekhez, míg az Általános beállítás enyhén középhangsúlyos, és ideális a legtöbb egyéb helyzetben.
·    A nagy sebességű újratöltés mindössze nagyjából 2,5 másodpercet igényel NiMH- vagy alkáli elemek használata esetén, illetve körülbelül 3,5 másodpercet lítium elemekkel.
·    A gyors vezeték nélküli vezérlés lehetővé teszi az A és B csoportú vakuegységek fényarányának módosítását, és távoli egységként is működhet a Nikon Kreatív megvilágítási rendszerben.
·    Az SB-700 automatikusan érzékeli a vakufej hőmérsékletét, és a vakufej túlhevülése esetén késlelteti az újratöltés idejét, így védve a vakut a károsodástól.
·    A vaku firmware-e könnyedén frissíthető a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépein keresztül.
·    Az SB-700 tartozékai a kemény, műanyag izzólámpa- és fénycső-szűrők, amelyek tartósabbak, hőállóbbak és könnyebben használhatók a hagyományos filmes szűrőknél. A vaku automatikusan érzékeli a két kemény színes szűrőt, és jelzi a fényképezőgépnek, hogy az SB-700 modellből érkező szűrőinformációk alapján állítsa be az optimális színhőmérsékletet. Külön tartozékként SJ-4 színes szűrőkészlet is kapható.
 

Kulcsszavak: vaku Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új generációs kamerakészlet tartalomgyártóknak

Debütált a ZV-E10 II, a Sony legnépszerűbb tükör nélküli ZV-E10 kamerájának második generációs verziója. Az eredeti ZV-E10 a Sony videós tartalomgyártóknak szánt ZV kamerasorozata alappilléreként könnyű, kompakt, sokoldalú eszközt kínált kezdő és haladó tartalomgyártóknak egyaránt. Az új ZV-E10 II rendelkezik az eredeti kamera tartalomgyártók által kedvelt összes funkciójával – mint például a „Creative Looks” beállítással, a „Product Showcase Setting” móddal, a „Background Defocus” funkcióval és az oldalra nyitható, változtatható szögű képernyővel –, ugyanakkor még kifinomultabb és felhasználóbarátabb lett.

2024. július 14. 12:01

A HONOR és a Rankin meginvitálja az európaiakat, hogy osszák meg a hangulatukat

A HONOR, Európa leggyorsabban növekvő okostelefon márkája ma részletezte, hogy mit is takar együttműködése Rankinnal, az ikonikus fotóssal. Rankin olyan hírességeket fotózott, mint II. Erzsébet királynő, David Bowie és Kate Moss.

2024. július 10. 16:59

Akár tízezer amerikai dollárt is lehet nyerni a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Az akár tízezer USA-dolláros díjazású HUAWEI XMAGE Awards 2024 versenyre 2024. szeptember 15-ig várják a jelentkezéseket, akár hazánkból is. A pályázat célja, hogy ösztönözze a mobiltelefonos fotózást, támogatva a kreativitást és az egyedi nézőpontokat. 

2024. június 12. 16:27

HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 13:37

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55