Online természettudományos vetélkedő középiskolásoknak

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 13. 11:20

A Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági programja, a THE (Tudományos Hasznos Emberi) második alkalommal hirdette meg a TeHEtséges vagy? Bizonyítsd online természettudományos versenyét, amelynek keretében az ország ezer középiskolájának csapatai mérhetik össze a tudásukat.

A verseny fővédnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, védnökei Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Gloviczki Zoltán, a nemzeti erőforrás minisztérium közoktatási helyettes államtitkára. A zsűri elnöke Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke.

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye szerint a www.the-online.hu portálon november 14-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre azok, akik tudják, hogy mi az ipari ökológia célja, hány férőhelyes lehetett Artúr király kerekasztala, és ismerik a klímakutatás legújabb eredményeit. Ilyen és több száz hasonló kérdéssel találkozhatnak a jelentkezők, akiknek fedőnevet kell választaniuk, és egyénileg vagy csoportosan regisztrálniuk.

 A jelentkezőknek nem árt figyelni, a regisztráció után ugyanis mindössze 30 perc áll rendelkezésükre a teszt kitöltésére. Ebben egyaránt szerepelhetnek biológiai, földrajzi, csillagászati kérdések, ahogy műszaki újdonságok, felfedezések, szabadalmi alapfogalmak. A rendszer a 30 perc lejárta után kiszámolja, hogy milyen arányban sikerült helyesen válaszolni.

A döntőt december 3-án rendezik meg a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a legeredményesebb tanulókkal büszkélkedhető öt középiskola csapata mérheti majd össze tudását nívós zsűri előtt.

A Magyar Innovációs Szövetség nagyszabású tehetségkutató és tudománynépszerűsítő programja, a THE 2008-ban indult útjára a Magyar Tudományos Akadémiával, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, illetve az ipart képviselő néhány nagyvállalattal közösen. Célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a műszaki és természettudományos pályák iránt.

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46