Frissülnek és szigorodnak a Nikon szoftverei

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 26. 19:01

A Nikon a Camera Control Pro és ViewNX számos frissítést felvonultató új változatainak bemutatásával egy időben szigorítja a szoftveres termékkulcsok ellenőrzésének rendszerét az illegális felhasználás visszaszorítására.

A Camera Control Pro 2.8.0-ban megjelenik a Nikon Message Center 2, a D7000 fényképezőgép támogatása, személyre szabhatóbb lesz gépünk, változtattak a memória és a videóanyagok kezelésén, és egyben megszűnt a szoftver saját képnézegető alkalmazása. A ViewNX 2.0.3-ban pedig javították a Nikon Movie Editor fájljainak exportálását, valamint egy szoftveres hibát. Emellett finomítottak a monitorprofilok kompatibilitásán, és egy P7000-assal kapcsolatos ritka elszíneződési hibát is orvosoltak.

A Nikon munkatársainak ugyanakkor tudomásukra jutott, hogy egyes webhelyek Nikon szoftverekhez tartozó termékkulcsok illegális értékesítésével és terjesztésével foglalkoznak, ezért a Capture NX, Capture NX 2, Camera Control Pro és Camera Control Pro 2 esetében szigorították a szoftverkulcsok felhasználását. Bejelentették, hogy amikor a szoftverek licencszerződésében foglalt feltételek szerint értelmezett illetéktelen szoftverhasználat történik, akkor lépéseket tesznek az érintett Nikon szoftver használatának meghiúsítására. Azt javasolják, hogy olyan üzletektől és/vagy online eladóktól vásárolja meg a Nikon szoftverek CD-verzióit, amelyek jogosultak a Nikon termékek értékesítésére, vagy pedig válasszuk a Nikon saját online üzletét (ahol ez elérhető). A Nikon saját online boltja az eredeti Nikon szoftver-termékkulcsok egyetlen online beszerzési forrása. A Nikon semmilyen más e-kereskedelmi webhelyen keresztül nem értékesít termékkulcsokat szoftveralkalmazásaihoz.

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48