Econet.hu: 607,2 millió forint veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 22. 08:05

Az econet.hu Média és -vagyonkezelő Nyrt. első háromnegyed éves adózás utáni vesztesége 607,2 millió forint volt, szemben a tavaly azonos időszaki 384,7 millió forintos mínusszal - tette közzé a cég pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti konszolidált, nem auditált gyorsjelentés szerint a mintegy 220 millió forintos eredménycsökkenést alapvetően két, a radiocafé Kft. értékesítéséhez kapcsolódó egyszeri tétel okozta. Az egyik ilyen tétel az üzletrész értékesítésénél jelentkező 50 millió forintos veszteség, a másik pedig a nem bizonyosan bekövetkező gazdálkodási eseményektől és a körzeti frekvencia újbóli elnyerésétől függő vételárrészekre - mintegy 150 millió forintra - megképzett 100 százalékos céltartalék.

A gyorsjelentésben hozzáfűzik: a bázisidőszakban szerepel az Externet Nyrt. részesedés akkori értékesítésének pozitív eredményhatása is. Az egyszeri tényezők hatásait kiszűrve az első 9 hónap üzleti tevékenysége az adózott eredménytartalom 19 százalékos, csaknem 100 millió forintos javulását mutatja.

A társaság média-portfóliója kibővítésének eredményeként 2009 első kilenc hónapjához képest az árbevétel több mint duplájára, 2,51 milliárd forintra nőtt. A növekedés főként a bázisévi számban még nem szereplő NeoFM-nek, EXIT magazinnak, Fidelio Estnek és Time Out Budapestnek, valamint a bázisévi számban csak kisebb mértékben szereplő Facebook reklámértékesítésnek tudható be.

A jelentés szerint az árbevétel növekedésével párhuzamosan a portfólió bővülés miatt megnövekedett ugyan a csoport költségszintje is, de az üzemi eredmény, illetve a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) is javult a bázisidőszakihoz képest. Az EBITDA ugyanakkor mínusz 289,2 millió forint, szemben az előző év január-szeptemberi 480,2 millió forintos veszteséggel, az üzemi veszteség pedig csaknem 400 millió forint 2010 első három negyedévében, míg 2009 azonos időszakában 596,1 millió forint volt.

A jelentés kitér arra is, hogy a historikusan jellemzően gyengébb első félévben, illetve a reklámpiacon szokásosan gyengébb harmadik negyedévben is erősebb növekedést ért el a cég, s a megnövekedett értékesítési portfólióban a negyedik negyedévben hasonló tendencia várható. A tapasztalatok szerint az év utolsó negyedévében realizálódik az éves árbevétel közel 40 százaléka.

Az econet részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában kereskednek. A papír pénteken éves minimumán, 93 forinton zárt, míg az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 135 forint volt.

Kulcsszavak: +mérleg Econet.hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy magyar fejlesztés akár 10-12% bevételnövekedést is hozhat a webáruházaknak

Folyamatosan bővül a hazai online kereskedelem, ahogy a rendelkezésre álló eszközök tárháza is. A kereskedők számára a webshop létrehozása és optimalizálása manapság az első napirendi pontok között szerepel, hiszen az értékesítés jelentős része átterelődött az online térbe. A kiélezett versenyhelyzetben elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés a látogatók kiszolgálása, a kimagasló felhasználói élmény elérése és nem utolsó sorban a forgalom növelése érdekében.

2021. szeptember 23. 15:55

Fenntarthatóság, fintech, sokszínűség

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Morgan Stanley budapesti központja. Az iroda elmúlt másfél évti-zedben jelentős informatikai centrummá bővült a globális pénzintézeten belül, miközben a technológia fejlődé-se az egész pénzügyi szektorban mélyreható változásokat hozott. Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetője az évforduló apropóján számba vette ezeket a változásokat.

2021. szeptember 23. 12:41

Bővíti partnerségi kapcsolatát a VELUX Cégcsoport és a Schneider Electric

A tetőablakok piacán vezető VELUX Cégcsoport, valamint az energiakezelés és az automatizáció terén végbemenő digitális átállásában érdekelt világvezető vállalat, a Schneider Electric bejelentette partnerkapcsolatuk bővítését, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a VELUX Cégcsoport számára a karbonsemlegességi vállalásainak elérését 2030-ra. A vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a teljes karbonsemlegesség megvalósítását, az éghajlatváltozást érintő, egyre inkább szükségessé váló, proaktív gondolkodás jegyében.

2021. szeptember 23. 09:58

Katonai hírközlési labort adományozott az NMHH a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek

„A hadviselésben egyre nagyobb a kommunikációs technika szerepe. Azonban minden technológia annyit ér, amennyire képesek vagyunk használni” – mondta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán szeptember 22-én, az egyetemnek adományozott, mikrohullámú hírközlési eszközparkkal felszerelt labor átadóján.

2021. szeptember 22. 19:10

A 2021-22-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja

A 2021-22-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a BME és a Karlsruhe-i Technológiai Intézet (KIT) kettős diploma képzésén résztvevő hallgatókat támogatja.​

2021. szeptember 22. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46