OVI: napi 3 millió letöltés a Nokia webáruházában

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 24. 08:19

A Symbian gyenge szereplésétől sújtott cégnek bejött a letölthető alkalmazások boltja, másodpercenként két új felhasználó regisztrál, a napi letöltések száma elérte a hárommilliós határt.

Nokia bejelentette, hogy az Ovi Áruház elérte a napi 3 millió letöltést, amely az egyre több rendszeres Ovi Áruház felhasználónak, valamint a Nokia új Symbian okostelefon-családjának köszönhető. Az elmúlt 12 hónapban a Forum Nokia fejlesztői közösséghez több mint 400 000 fejlesztő csatlakozott, és már 92 fejlesztő alkalmazása átlépte az egymilliós letöltésszámot.

A Nokia Qt Software Development Toolkit (SDT) és a Qt SDK együttes letöltéseinek száma elérte a 1,5 milliót, mivel a fejlesztők felismerték, hogy az eszköz segítségével az alkalmazások létrehozása egyszerűbb és gyorsabb az olyan készülékekre, mint a Nokia C7 vagy Nokia C6-01 okostelefonok. A múlt hónap stratégiai lépéseként a Nokia bejelentette a Qt-re épülő közös alkalmazásfejlesztést, ami megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését a Symbian alapú készülékekhez és az új MeeGo operációs rendszerrel működő termékekhez.

A Nokia globális adatai alapján naponta 200 ezer új felhasználóval bővül az Ovi Áruház felhasználói tábora, az Ovi szolgáltatásokat használó több mint 150 millió ember körében az Ovi Térképek, az Ovi mail, és az Ovi Music a legnépszerűbbek. A magyar Ovi felhasználók októbertől újabb alkalmazásokat próbálhatnak ki, hiszen a napokban indult a Vatera első mobil alkalmazása Symbian platformra, melynek köszönhetően bárki könnyedén vaterázhatunk az erre alkalmas Nokia készüléken.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Véleménykutatás készült az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek témájában

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek kapcsán végezte el a felmérését.

2023. május 26. 20:20

Siemens-technológiával digitalizál magyar gyárában a Poppe + Potthoff

A német cégcsoport átfogó ipari digitalizációs projektje keretében meglévő operatív és informatikai környezetét kapcsolja össze a precíziós gyártás optimalizálásához.

2023. május 26. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01