Google Föld 6: interaktív digitális atlasz

forrás Prim Online, 2010. november 30. 19:15

A Google bemutatta a Google Föld legújabb verzióját, egy interaktív digitális atlaszt. A még inkább valószerű eszközökkel megkereshetjük otthonunkat, meglátogathatunk távoli helyeket vagy megtervezhetjük következő utazásainkat.

A Google Föld 6 a virtuális földgömb valószerűségét tovább fokozza a Street View  és háromdimenziós fák segítségével. Ezen kívül még egyszerűbben kereshetőek mostantól a történelmi képek.

A beépülő Street View

A Google Föld indulása egy új lehetőséget kínált számunkra, szupermenként repülhettünk az űrből akár saját házunk tetejére, egy teljesen új nézőpontból tapasztalhattuk meg a világunkat. A fejlesztés egyik első lépéseként  2008-ban a Street View beépülésével utcai panorámaképeknek köszönhetően kedvenc üzletünk kirakatát is megtekinthettük. A most induló Google Föld 6 már teljesen integrálta a Street View adta előnyöket, így egyik helyről a másikra “repülve” akár madártávlatból is megközelíthetjük lakásunk ajtaját.

A navigációs felület mellett mostantól mindig ott lesz útitársnak Pegman, akinek segítségével bármikor megtekinthetjük egy utca valószerű panorámaképeit.Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy ha meglátunk egy kék színnel kiemelt utcát, Pegmant odahelyezzük, és már körbe is nézhetünk. Így egerünk görgőjével vagy kurzor billentyűink segítségével zökkenőmentesen haladhatunk egyik helyről a másikra a korábbi Street View rétegek váltogatása nélkül.A háromdimenziós fák

Fák nélkül Földünk egy igen sivár hely lenne, így a Google a több ezer 3D-s épület mellé már több mint 80 millió fát ültetett el virtuálisan Athénban, Berlinben, Chicagóban, New York Cityben és San Franciscóban. A többtucatnyi fajta, mint például a japán juhar vagy a kakaófa valósághű megjelenítése már szinte olyan realisztikus képeket tár elénk, mintha valóban a helyszínen tartózkodnánk. Ahhoz, hogy ezt a funkciót élvezhessük, a kezelőpanelen be kell kapcsolnunk a 3D épületeket megjelenítő réteget.

Könnyen használható történelmi megjelenítő

A Google Föld 5. verzióját használók egyik kedvence volt a történelmi megjelenítő, amelynek történelmi képeivel vizuálisan visszautazhatunk a múltba - az 1935-ös Varsóba, az 1945-ös Londonba, vagy a 2010 januári földrengés okozta pusztítás előtti Haitira. Mivel azonban nem volt mindig egyértelmű, hogy az adott helyhez tartoznak-e történelmi képek, a Google Föld ezen funkciója kevésbé volt ismert.Az új verzió a történelmi képek felfedezésében nyújt egyértelmű segítséget: amikor egy olyan hely fölött járunk, ahol ezek a képek elérhetők, a legrégebbi kép dátuma felugrik a képernyőnk alján. Elég csak rákattintunk a dátumra, és azonnal vissza is utazhatunk az időben. Itt már a helyhez rendelt összes rendelkezésre álló kép között válogathatunk.

A Google Föld 6 angol nyelven letölthető.

Kulcsszavak: Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakul az üvegszálas adatátvitel technológia jövője?

Jelenleg vitathatatlan az üvegszálas technológiák szerepe a szélessávú internethálózatokban. Azonban ezek a hálózatok elsősorban a nagyvárosokat és környéküket szolgálják ki, így jogos a kérdés, hogyan fejlődik majd ez az iparág a következő években 2030-ig. A Deloitte tanulmánya négy szélsőséges forgatókönyvet vázol fel a piac fejlődésével kapcsolatban, melyekben azt igyekeztek megbecsülni, milyen irányt vehet az üvegszálas adatátvitel technológia jövője, kik lehetnek a legfontosabb szereplők, illetve hogyan alakulhatnak a fogyasztói szokások. 

2021. december 4. 11:54

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58