Képességjavító frissítés Sony A900/A850 DSLR-ekhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 4. 18:43

Nagyobb expozíció kompenzációs tartomány és gyorsabb élességállítás érhető el az új szoftver telepítésével.

Egy ingyenes firmware frissítéssel optimalizálható a Sony Alpha900 és az Alpha850 35mm full-frame DSLR fényképezőgépeinek válaszideje. A firmware frissítéssel gyorsabb és pontosabb autófókusz működés érhető el, köszönhetően a továbbfejlesztett AF motorvezérlésnek, valamint pontosabbá válik a fókuszon kívül eső tárgyak távolságának érzékelése.
 
A kreatív opciók közül növekszik az expozíciós érték (EV) kompenzálásának tartománya ±3EV-ről ±5EV-re. A kiválasztott kompenzációs érték a navigációs kijelzőről olvasható le mindkét fényképezőgép esetében. A megnövelt EV kompenzációs tartomány elsősorban gyenge és erős fényviszonyok idején történő fényképezéskor nyújt hasznos segítséget.

Az expozíciós sorozatfelvétel (Exposure bracketing) esetén a meglévő 4.0EV értéket (3 kép esetén -2EV, 0EV, +2EV) 6.0EV-re (-3EV, 0EV, +3EV) növelték. A módosítással a különböző beállításokkal felvett sorozatképek kreatív lehetőségei bővültek, pl. HDR effektus alkalmazásakor.

További változás, hogy egy új menüpont beépítésével a zárat ki lehet oldani akkor is, ha éppen nincs a fényképezőgéphez objektív csatlakoztatva. Ez elsősorban különleges felhasználáskor – mint pl asztrofényképészet – jelent előrelépést, amikor a fényképezőgépet egy teleszkóphoz csatlakoztatják.
 
A Sony az Alpha900 illetve Alpha850 készüléküket regisztrált felhasználóinak a frissítést ingyenesen bocsátja rendelkezésre a http://support.sony-europe.com/dime/DSLR/dslr.aspx címen.

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20