Képességjavító frissítés Sony A900/A850 DSLR-ekhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 4. 18:43

Nagyobb expozíció kompenzációs tartomány és gyorsabb élességállítás érhető el az új szoftver telepítésével.

Egy ingyenes firmware frissítéssel optimalizálható a Sony Alpha900 és az Alpha850 35mm full-frame DSLR fényképezőgépeinek válaszideje. A firmware frissítéssel gyorsabb és pontosabb autófókusz működés érhető el, köszönhetően a továbbfejlesztett AF motorvezérlésnek, valamint pontosabbá válik a fókuszon kívül eső tárgyak távolságának érzékelése.
 
A kreatív opciók közül növekszik az expozíciós érték (EV) kompenzálásának tartománya ±3EV-ről ±5EV-re. A kiválasztott kompenzációs érték a navigációs kijelzőről olvasható le mindkét fényképezőgép esetében. A megnövelt EV kompenzációs tartomány elsősorban gyenge és erős fényviszonyok idején történő fényképezéskor nyújt hasznos segítséget.

Az expozíciós sorozatfelvétel (Exposure bracketing) esetén a meglévő 4.0EV értéket (3 kép esetén -2EV, 0EV, +2EV) 6.0EV-re (-3EV, 0EV, +3EV) növelték. A módosítással a különböző beállításokkal felvett sorozatképek kreatív lehetőségei bővültek, pl. HDR effektus alkalmazásakor.

További változás, hogy egy új menüpont beépítésével a zárat ki lehet oldani akkor is, ha éppen nincs a fényképezőgéphez objektív csatlakoztatva. Ez elsősorban különleges felhasználáskor – mint pl asztrofényképészet – jelent előrelépést, amikor a fényképezőgépet egy teleszkóphoz csatlakoztatják.
 
A Sony az Alpha900 illetve Alpha850 készüléküket regisztrált felhasználóinak a frissítést ingyenesen bocsátja rendelkezésre a http://support.sony-europe.com/dime/DSLR/dslr.aspx címen.

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Éld ki a kreativitásodat feszengés nélkül!

November elején nyitott Magyarország első olyan fotós műterme, ahol azok is felengedhetnek, akik egyébként nem kedvelik, ha fotózzák őket. A Budapest belvárosában található új élmény szolgáltatás az idei ünnepi szezon nagy dobása lehet.

2023. november 22. 10:14

90. szülinapját ünnepli a NIKKOR

A Nikon büszkén ünnepli NIKKOR objektívek 90. évfordulóját egy új logóval, amely mind a NIKKOR örökségének, mind e jelentős mérföldkőnek az emlékét ünnepli. 

2023. november 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40