A Iomega Szuperhőse megvédi az Iphone adatokat

forrás Prim Online, 2011. január 5. 15:10

A Iomega egy olyan megoldással jelentkezett, amely sokmillió – kapcsolati adatok és fényképek elvesztésétől rettegő – iPhone felhasználó számára nyújt egyszerű és számítógépes tudást nem igénylő megoldást: az új Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone eszközt.

Akik vesztettek már el iPhone-t (vagy akiké elromlott, netán ellopták tőlük), már tudják, mit jelent a létfontosságú kapcsolati adatok és egyedi fényképek elvesztése – csak mert nem szinkronizálták rendszeresen a készüléket az iTunes-szal. A kevesebb, mint 70 dollárba kerülő új Iomega SuperHero mentő- és töltő dokkoló az első olyan eszköz, amellyel elkerülhető ez a kínos helyzet, mivel minden egyes akkumulátortöltéskor automatikusan menti az adatokat és képeket akár több iPhone-ról is.

–„A belső kutatásaink és a személyes tapasztalataink is azt mutatják, hogy rengeteg olyan iPhone-felhasználó van a világon, aki az egész életét a telefonján tartja, ugyanakkor alig (vagy soha nem) csatlakoztatja a készüléket a számítógéphez azért, hogy mentést készítsen” - mondta Jonathan Huberman, az Iomega elnöke. Ha baj történik, az új eszközzel a kapcsolati adatok és a fényképek egyszerűen helyreállíthatók egy új iPhone-on – mindössze bele kell állítani azt a SuperHeróba és meg kell nyomni a helyreállítás gombot. A sokmillió folyton rohanó iPhone-felhasználó számára ideális megoldás az Iomega SuperHero Backup and Charger eszköze – sokkal jobb, mint kétségbeesetten könyörögni a Facebookos ismerősöknek, hogy küldjék el újra az adataikat, mert elveszett a telefon. És akkor a pótolhatatlan fényképek eltűnéséről még nem is beszéltünk. Az Iomega olcsó, praktikus biztonsági megoldást kínál minden olyan iPhone-felhasználó számára, akinek értékesebbek a készüléken tárolt adatai, mint maga a telefon.”

Az eszközt, amely az egész világon kapható, az Iomega a 2011. január 6-9. között tartott Las Vegas-i Consumer Electronics Show nevű rendezvényen mutatja be.

Hogyan működik az Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone?

Az Iomega új mentő- és töltő eszköze egy kisméretű dokkolóállomás, amely kényelmesen elfér az asztalon, éjjeliszekrényen vagy pulton és közvetlenül egy fali konnektorba csatlakoztatható. Az utazáshoz is ideális eszköz 4 gigabájtos SD-kártyával érkezik, ennyi tárhelyet kínál a dokkoló az iPhone-ban tárolt kapcsolati adatok és fényképek tárolására. (Amennyiben a felhasználónak nagyobb tárkapacitásra van szüksége, netán több iPhone mentéséhez használja az eszközt, az SD-kártya nagyobbra cserélhető.) A felhasználónak mindössze le kell töltenie az ingyenes SuperHero iPhone alkalmazást az Apple Store-ból és az iPhone máris készenáll arra, hogy a töltést és a mentést a Super Hero eszközre bízza.

Amikor egy olyan iPhone-t, amelyen már fent van a SuperHero alkalmazás, belehelyezünk a SuperHero dokkolóba, akkor az alkalmazás automatikusan elindul és lehetőséget ad a kapcsolati adatok és képek lementésére a telefon töltésével egyidőben. A felhasználó nevet adhat a telefonnak az alkalmazásban, így több iPhone is tölthető és menthető ugyanazzal a SuperHero Backup and Charger eszközzel. A mentés előrehaladását és befejezését egy állapotsáv jelzi. Az iPhone adatok és fényképek első mentése után a későbbi műveletek során már csak kismennyiségű adat kerül továbbításra. Ha a telefon elveszne vagy megsérülne, akkor a felhasználói adatok visszaállíthatók egy új készüléken: mindössze annyit kell tenni, hogy beállítjuk azt a SuperHero dokkolóba és megnyomjuk a „Restore” (helyreállítás) gombot.

iPhone és iPod Touch kompatibilitás


Az Iomega új SuperHero Backup and Charger for iPhone eszköz teljes mértékben kompatibilis az iPhone 4, 3GS és 3G változatával, valamint az  iPod Touch harmadik és negyedik generációjával.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38