A Iomega Szuperhőse megvédi az Iphone adatokat

forrás Prim Online, 2011. január 5. 15:10

A Iomega egy olyan megoldással jelentkezett, amely sokmillió – kapcsolati adatok és fényképek elvesztésétől rettegő – iPhone felhasználó számára nyújt egyszerű és számítógépes tudást nem igénylő megoldást: az új Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone eszközt.

Akik vesztettek már el iPhone-t (vagy akiké elromlott, netán ellopták tőlük), már tudják, mit jelent a létfontosságú kapcsolati adatok és egyedi fényképek elvesztése – csak mert nem szinkronizálták rendszeresen a készüléket az iTunes-szal. A kevesebb, mint 70 dollárba kerülő új Iomega SuperHero mentő- és töltő dokkoló az első olyan eszköz, amellyel elkerülhető ez a kínos helyzet, mivel minden egyes akkumulátortöltéskor automatikusan menti az adatokat és képeket akár több iPhone-ról is.

–„A belső kutatásaink és a személyes tapasztalataink is azt mutatják, hogy rengeteg olyan iPhone-felhasználó van a világon, aki az egész életét a telefonján tartja, ugyanakkor alig (vagy soha nem) csatlakoztatja a készüléket a számítógéphez azért, hogy mentést készítsen” - mondta Jonathan Huberman, az Iomega elnöke. Ha baj történik, az új eszközzel a kapcsolati adatok és a fényképek egyszerűen helyreállíthatók egy új iPhone-on – mindössze bele kell állítani azt a SuperHeróba és meg kell nyomni a helyreállítás gombot. A sokmillió folyton rohanó iPhone-felhasználó számára ideális megoldás az Iomega SuperHero Backup and Charger eszköze – sokkal jobb, mint kétségbeesetten könyörögni a Facebookos ismerősöknek, hogy küldjék el újra az adataikat, mert elveszett a telefon. És akkor a pótolhatatlan fényképek eltűnéséről még nem is beszéltünk. Az Iomega olcsó, praktikus biztonsági megoldást kínál minden olyan iPhone-felhasználó számára, akinek értékesebbek a készüléken tárolt adatai, mint maga a telefon.”

Az eszközt, amely az egész világon kapható, az Iomega a 2011. január 6-9. között tartott Las Vegas-i Consumer Electronics Show nevű rendezvényen mutatja be.

Hogyan működik az Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone?

Az Iomega új mentő- és töltő eszköze egy kisméretű dokkolóállomás, amely kényelmesen elfér az asztalon, éjjeliszekrényen vagy pulton és közvetlenül egy fali konnektorba csatlakoztatható. Az utazáshoz is ideális eszköz 4 gigabájtos SD-kártyával érkezik, ennyi tárhelyet kínál a dokkoló az iPhone-ban tárolt kapcsolati adatok és fényképek tárolására. (Amennyiben a felhasználónak nagyobb tárkapacitásra van szüksége, netán több iPhone mentéséhez használja az eszközt, az SD-kártya nagyobbra cserélhető.) A felhasználónak mindössze le kell töltenie az ingyenes SuperHero iPhone alkalmazást az Apple Store-ból és az iPhone máris készenáll arra, hogy a töltést és a mentést a Super Hero eszközre bízza.

Amikor egy olyan iPhone-t, amelyen már fent van a SuperHero alkalmazás, belehelyezünk a SuperHero dokkolóba, akkor az alkalmazás automatikusan elindul és lehetőséget ad a kapcsolati adatok és képek lementésére a telefon töltésével egyidőben. A felhasználó nevet adhat a telefonnak az alkalmazásban, így több iPhone is tölthető és menthető ugyanazzal a SuperHero Backup and Charger eszközzel. A mentés előrehaladását és befejezését egy állapotsáv jelzi. Az iPhone adatok és fényképek első mentése után a későbbi műveletek során már csak kismennyiségű adat kerül továbbításra. Ha a telefon elveszne vagy megsérülne, akkor a felhasználói adatok visszaállíthatók egy új készüléken: mindössze annyit kell tenni, hogy beállítjuk azt a SuperHero dokkolóba és megnyomjuk a „Restore” (helyreállítás) gombot.

iPhone és iPod Touch kompatibilitás


Az Iomega új SuperHero Backup and Charger for iPhone eszköz teljes mértékben kompatibilis az iPhone 4, 3GS és 3G változatával, valamint az  iPod Touch harmadik és negyedik generációjával.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra!

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

2019. november 14. 18:55

Új szolgáltatást vezetett be a UPC Direct

A UPC Direct új, innovatív TV Everywhere szolgáltatást vezet be, amellyel a tévénézés még könnyebben hozzáférhető lesz és még több élményt kínál. Az új UPC Direct Now alkalmazással rendelkezők bárhol megnézhetik kedvenc műsoraikat. A UPC Direct új szolgáltatása akár 50 csatorna elérését biztosítja a meglévő műholdas termék kiegészítőjeként. Az applikációt a UPC Direct előfizetők díjmentesen tölthetik le. 

2019. november 12. 10:25

A Techradar szakértői díjazták a Huawei P30 Pro-t

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága két szakmai díjjal gazdagodott az idei TechRadar Mobile Choice Consumer Awards eseményen. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett eseményen a P30 Pro elnyerte a Legjobb Kamerás Okostelefon (Best Camera Phone) díját, a P Smart 2019 pedig a Legjobb Értékű Okostelefon (200 font alatt) díját. 

2019. november 12. 08:58

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás