A Iomega Szuperhőse megvédi az Iphone adatokat

forrás Prim Online, 2011. január 5. 15:10

A Iomega egy olyan megoldással jelentkezett, amely sokmillió – kapcsolati adatok és fényképek elvesztésétől rettegő – iPhone felhasználó számára nyújt egyszerű és számítógépes tudást nem igénylő megoldást: az új Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone eszközt.

Akik vesztettek már el iPhone-t (vagy akiké elromlott, netán ellopták tőlük), már tudják, mit jelent a létfontosságú kapcsolati adatok és egyedi fényképek elvesztése – csak mert nem szinkronizálták rendszeresen a készüléket az iTunes-szal. A kevesebb, mint 70 dollárba kerülő új Iomega SuperHero mentő- és töltő dokkoló az első olyan eszköz, amellyel elkerülhető ez a kínos helyzet, mivel minden egyes akkumulátortöltéskor automatikusan menti az adatokat és képeket akár több iPhone-ról is.

–„A belső kutatásaink és a személyes tapasztalataink is azt mutatják, hogy rengeteg olyan iPhone-felhasználó van a világon, aki az egész életét a telefonján tartja, ugyanakkor alig (vagy soha nem) csatlakoztatja a készüléket a számítógéphez azért, hogy mentést készítsen” - mondta Jonathan Huberman, az Iomega elnöke. Ha baj történik, az új eszközzel a kapcsolati adatok és a fényképek egyszerűen helyreállíthatók egy új iPhone-on – mindössze bele kell állítani azt a SuperHeróba és meg kell nyomni a helyreállítás gombot. A sokmillió folyton rohanó iPhone-felhasználó számára ideális megoldás az Iomega SuperHero Backup and Charger eszköze – sokkal jobb, mint kétségbeesetten könyörögni a Facebookos ismerősöknek, hogy küldjék el újra az adataikat, mert elveszett a telefon. És akkor a pótolhatatlan fényképek eltűnéséről még nem is beszéltünk. Az Iomega olcsó, praktikus biztonsági megoldást kínál minden olyan iPhone-felhasználó számára, akinek értékesebbek a készüléken tárolt adatai, mint maga a telefon.”

Az eszközt, amely az egész világon kapható, az Iomega a 2011. január 6-9. között tartott Las Vegas-i Consumer Electronics Show nevű rendezvényen mutatja be.

Hogyan működik az Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone?

Az Iomega új mentő- és töltő eszköze egy kisméretű dokkolóállomás, amely kényelmesen elfér az asztalon, éjjeliszekrényen vagy pulton és közvetlenül egy fali konnektorba csatlakoztatható. Az utazáshoz is ideális eszköz 4 gigabájtos SD-kártyával érkezik, ennyi tárhelyet kínál a dokkoló az iPhone-ban tárolt kapcsolati adatok és fényképek tárolására. (Amennyiben a felhasználónak nagyobb tárkapacitásra van szüksége, netán több iPhone mentéséhez használja az eszközt, az SD-kártya nagyobbra cserélhető.) A felhasználónak mindössze le kell töltenie az ingyenes SuperHero iPhone alkalmazást az Apple Store-ból és az iPhone máris készenáll arra, hogy a töltést és a mentést a Super Hero eszközre bízza.

Amikor egy olyan iPhone-t, amelyen már fent van a SuperHero alkalmazás, belehelyezünk a SuperHero dokkolóba, akkor az alkalmazás automatikusan elindul és lehetőséget ad a kapcsolati adatok és képek lementésére a telefon töltésével egyidőben. A felhasználó nevet adhat a telefonnak az alkalmazásban, így több iPhone is tölthető és menthető ugyanazzal a SuperHero Backup and Charger eszközzel. A mentés előrehaladását és befejezését egy állapotsáv jelzi. Az iPhone adatok és fényképek első mentése után a későbbi műveletek során már csak kismennyiségű adat kerül továbbításra. Ha a telefon elveszne vagy megsérülne, akkor a felhasználói adatok visszaállíthatók egy új készüléken: mindössze annyit kell tenni, hogy beállítjuk azt a SuperHero dokkolóba és megnyomjuk a „Restore” (helyreállítás) gombot.

iPhone és iPod Touch kompatibilitás


Az Iomega új SuperHero Backup and Charger for iPhone eszköz teljes mértékben kompatibilis az iPhone 4, 3GS és 3G változatával, valamint az  iPod Touch harmadik és negyedik generációjával.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Exkluzív megjelenés és maximális védelem a telefonnak – ezt tudja a bumper tok

A bumper tok a telefontokok egy speciális csoportját alkotja, amely egyszerre biztosít kimagasló védelmet és különleges megjelenést a mobiltelefonok számára.

2019. október 22. 09:52

Elindult az 5G-szolgáltatás a fővárosban

Az idén húsz éves Vodafone Magyarország elindította kereskedelmi szolgáltatást nyújtó kültéri 5G hálózatát Budapesten. A szolgáltató összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást telepített és kapcsolt hálózatba a fővárosban. A jelenleg is aktív mobilszolgáltatók közül egyedül a Vodafone Magyarország vásárolt az NMHH 2016-os aukcióján 5G-s frekvenciát a 3,5GHz-es sávban – ezen működik a most elindított első budapesti kereskedelmi 5G szolgáltatás is.

2019. október 21. 09:03

Bevált az átnevezés - sikeres volt a MÁV app nyári kampánya

Sikeres volt a július végétől augusztus legvégéig zajló, MÁV app-ot népszerűsítő figyelemfelhívó kampány. Ebben az időszakban, a korábbi átlagosan 4100-as számot jócskán felülmúlva, hetente 9500-an töltötték le az alkalmazást, és az eladott jegyek száma is jelentősen nőtt, a 10 százalékos napi átlag 27 százalékra ugrott. A közeljövőben bérletvásárlási funkcióval bővül az alkalmazás. 

2019. október 18. 11:37

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 18. 04:58

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás