Microsoft: „Amit reggel raktak, leomlott estére…”

Vértes Judit, 2011. január 11. 22:55

A Microsoft a mai napon  két hivatalos közleményben adott hírt a Windows három sebezhető pontjának megszűntetéséről, melyek közül az egyik különösen veszélyesnek mondható a Windows XP, Vista és Windows 7 használata esetén.

Az MS11-001 közleményben jelölt hiba akkor jelent veszélyt, ha a felhasználó megnyit egy engedélyezett Windows Backup Manager fájlt, ami ugyanabban a hálózati könyvtárban van, mint a kártékony fájl. De a támadás csak akkor válik sikeressé, ha a felhasználó megnyit egy megbízhatatlan fájl rendszert, vagy WebDav (Web-based Distributed Authoring and Versioning) megosztást hoz létre.

Az MS11-002 közleményben megjelölt kritikus sebezhető pont a Microsoft adat elérő komponensét érinti, amely lehetővé teszi a támadó számára, hogy elérje a számítógépen lévő adatokat, ha a felhasználó egy kártékony weboldalra vetődik.

Mindazonáltal a legsebezhetőbb pont az Internet Explorer-t érintő „css.css” (Cascading Style Sheets) néven ismert bug. Az aktiváló kód nyilvános, és ezen a téren már több támadást is jeleztek.

Ám miközben a Microsoft közleményekben számol be a rendszeren betömött lyukakról, Andrew Storms, az nCircle bizonsági igazgatója, 5 másik sebezhető pontra hívja fel a figyelmet. Michael Zalewski, a Google biztonsági kutatója, szintén az Internet Explorer és más böngészők hibáit tárja fel. A Microsoft elemzi ezeket a problémákat.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Egészséges ételkészítés kellemetlen szagok és sütőolaj nélkül

Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban történő sütésnek. „Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás kulcsa a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

2022. augusztus 12. 17:06

Ezek voltak az elmúlt egy év slágertermékei

Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között a magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása alapján. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több elektronikai eszköz fogyott – a legtöbbet televíziókra költöttek a vásárlók, a legnépszerűbbek továbbra is a 4K UHD tévék voltak.

2022. augusztus 12. 15:32

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Pár nap múlva érkezik az OPPO ColorOS 13

Az OPPO globális online stream eseményen mutatja be az Android 13-ra épülő mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. A 67 nyelven elérhető és globálisan több mint 500 millió havi aktív felhasználóval rendelkező ColorOS 13 vadonatúj dizájnt kapott, valamint számos intelligens és kényelmi funkciót is tartalmaz.

2022. augusztus 12. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24