Dmitrij Medvegyev: "nem lesz internet-cenzúra"

primhirek, 2011. január 27. 16:54

Az orosz elnök a davosi világgazdasági fórum ünnepélyes megnyitóján az orosz modernizációs stratégia alapelveiről beszélt, s ennek keretében külön hangsúlyt helyezett az internet oroszországi elterjedésével kapcsolatos kérdésekre.

Beszédében Medvegyev egyértelműen elhatárolódott bármiféle olyan kontroll bevezetésétől,  ami korlátozna a világhálon fellelhető információkhoz való hozzáférést. "Az internet szabadságának vagy az innováció elterjedésének korlátozása a világ stagnálását eredményezné." - mondta. "Oroszország nem fog támogatni semmi olyan kezdeményezést, amely kétségbe vonná a világháló szabadságát, azt a szabadságot persze, amely az erkölcs és jog pillérein nyugszik."

Oroszország elnöke - nem minden sajnálat nélkül - szólt arról, hogy a szellemi tulajdon védelmében megalkotott korábbi szabályok, elvek az internet korában már nem működnek, új nemzetközi egyezményekre, szabályozásra van szükség, s ezen a területen Oroszország meg fogja tenni a maga javaslatát.

Az orosz vezető szólt az országán belül indított ambiciózus programokról is, amelyek felölelik a széles sávú internet kiépítésétől az elektronikus fizetésen keresztül a közbeszerzésig az élet minden területét. Medvegyev az informatika térnyerésével kapcsolatban az egyik - nem is annyira mellékes - hozadékot abban látja, hogy ennél kevés hatékonyabb eszköz van a korrupció elleni küzdelemben. 

 

Kulcsszavak: internet

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07