És ismét lőn világosság

Vértes János Andor, 2011. február 2. 15:24

Öt napos szünet után - miután kiderült, hogy ez az intézkedés semmiben sem csökkentette a tiltakozó tömegek demonstráló kedvét - ma délelőtt (helyi idő szerint 11:29-kor) az egyiptomi hatóságok engedélyt adtak az internet visszakapcsolására.

 "The Internet is back in Egypt! FINALLY!" - ez volt az egyike az első tweeteknek, amit a kairói polgárjogi aktivista, Dalia Ziada küldött.  "Több, mint 500 e-mail várkozik az inboxomban, óh Istenem!" - tette hozzá.

Az Internet-hozzáférés egy nappal azután állt helyre, hogy Hoszni Mubarak bejelentette: harminc éves uralkodása lassan véget ér, nem indul a következő elnökválasztáson. Az intézkedéssel egyidejűleg a hadsereg felszólította a lakosságot, hogy vessenek véget a tiltakozásoknak. "Üzenetetek célba ért, követelésetek ismertté vált...  Ti vonultatok az utcára, és Ti vagytok azok, akik helyreállíthatják a normális életet Egyiptomban" - hangzott el a helyi televízióban.

Lehet, hogy a visszakapcsolás fogja meghozni azt, amit a kikapcsolástól reméltek, a békét és megnyugvást?

Szálem Alejkum, Alejkum Szálem!


 

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07