Egyiptom kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Egyiptom

Morsi Twitter oldalán tudósította az egyiptomi eseményeket

Amikor a volt egyiptomi vezető, Muhammad Morsi a hadsereg kereszttüzébe került, saját Twitter oldalán számolt be az őt ért támadásokról. Az új fordító funkciónak köszönhetően, ezeket a gondolatokat a világ minden tájáról elolvashatták a twitterezők.

2013. július 4. 11:52

A Facebook nevet adták egy egyiptomi gyermeknek

A legnehezebb időkben is születik új élet. Egy egyiptomi gyermeknek a „Facebook” nevet adták, annak emlékére, hogy az Internet milyen fontos szerepet játszott az egyiptomiak harcában a régóta tartó elnyomás ellen.

Kulcsszavak: Facebook Egyiptom
2011. február 23. 00:10

A világháló szerepe az arab világ megmozdulásaiban

A közösségi oldalakat és a videó-megosztókat használó netezők és bloggerek robbantották ki azt az elégedetlenségi megmozdulást, amely futótűzként terjed az arab világban. Saját bevallásuk szerint azonban ők csak mozgósítanak, a forradalom nem a világhálón, hanem az utcán zajlik.

Kulcsszavak: Facebook Egyiptom
2011. február 22. 09:09

Kínaiul, oroszul és hindiül "csiripel" majd az amerikai külügyminisztérium

Néhány nappal azután, hogy a közel-keleti lakossággal való közvetlen kommunikáció érdekében már perzsául és arabul is olvashatóak az amerikai külügyminisztérium Twitter-bejegyzései, Washington úgy döntött, hogy a kínaival, az orosszal és a hindivel bővíti repertoárját - mondta el kedden Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

Kulcsszavak: Twitter Egyiptom politika
2011. február 16. 18:18

Egyiptomban kártalanítják az internetezőket

Egyiptom legnagyobb internetszolgáltatói kárpótlást fizetnek az internetezőknek, mert a Hoszni Mubarak elleni tüntetések idején egy ideig nem tudták használni a világhálót - jelentette vasárnap az állami hírügynökség.

Kulcsszavak: Egyiptom
2011. február 14. 17:02

Szíriában ismét elérhető a Facebook és a Youtube

Szíriában három év után kedden mehettek fel először a Facebook és a Youtube oldalára a világhálón szörfölők, ami vélhetően azt jelenti, hogy a kormány feloldotta a két portál használatának tilalmát.

Kulcsszavak: Facebook Egyiptom
2011. február 9. 18:49

Meglett a Google kairói embere

 Február 2-án adtunk hírt arról, hogy a Google közle-keleti és észak-afrikai marketingvezetője eltűnt Kairóban, mindenki a zavargások áldozatának hitte. Tegnap kiderült, hogy Wael Ghonim-ot január 28-án elfogták az egyiptomi hatóságok, és hétfőig őrizetben tartották, se a munkahelye, se a családja nem tudott róla semmit. 

Kulcsszavak: Egyiptom Google
2011. február 9. 11:42

Kairóban eltűnt egy Google munkatárs

A Google közleményben jelentette be, hogy közel-keleti és észak-afrikai marketingvezetője eltűnt, Wael Ghonimot utoljára január 27-én látták kairó központi negyedében, azóta nyoma veszett.

Kulcsszavak: Google Egyiptom
2011. február 2. 17:16

És ismét lőn világosság

Öt napos szünet után - miután kiderült, hogy ez az intézkedés semmiben sem csökkentette a tiltakozó tömegek demonstráló kedvét - ma délelőtt (helyi idő szerint 11:29-kor) az egyiptomi hatóságok engedélyt adtak az internet visszakapcsolására.

2011. február 2. 15:24

Egyiptom - A Google lehetővé teszi a "csiripelést" telefonon keresztül

A Google speciális szolgáltatást indított, amelynek révén az egyiptomiak internet nélkül is eljuttathatják üzeneteiket a Twitterre.

Kulcsszavak: Egyiptom Twitter politika
2011. február 2. 08:33

Az internet történelmében az egyiptomi korlátozás a legjelentősebb

Az internet történetében az egyiptomi korlátozás számít az eddigi legsúlyosabbnak - vélekednek szakértők, akik szerint eddig még nem volt példa arra, hogy egy kormány a szolgáltatókat az az internet teljes lekapcsolására utasította volna.

Kulcsszavak: Egyiptom politika
2011. február 1. 08:17

Kínában lekapcsolták a netről Egyiptomot

Miközben már úgy gondoltuk, hogy senki nem zárhatja az információkat berlini fal mögé, az egyiptomi hírzárlat mellett meglepő hírt kaptunk a kínai nagy fal mögül is: a Sina, Tencent és Sohu internetszolgáltatókhoz tartozó mikroblog-szoftverek keresőiből törölték az "Egyiptom" kifejezést.

2011. január 31. 16:43

Egyiptom - az ENSZ-főtitkár az internetszolgáltatás megszüntetéséről

A szólás- és a gyülekezési szabadság demokratikus elvével ellenkezik, hogy az egyiptomi hatóságok a pénteki tüntetések előtt megszüntették az internetszolgáltatást az országban - jelentette ki davosi sajtóértekezletén a világgazdasági fórumon részt vevő Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

Kulcsszavak: Egyiptom politika
2011. január 31. 13:54

Keskeny-sáv

A gazdaság nyomására az egyiptomi hatóságok megengedték a mobil hálózat visszakapcsolását, de a szolgáltatás továbbra is korlátozott, az SMS-küldés nehezen megy. 

Kulcsszavak: Egyiptom
2011. január 31. 12:25

Az Amnesty International elitéli, hogy Vodafone engedelmeskedett az egyiptomi tiltásnak

Salil Shetty, az Amnesty International vezetője a véleménynyilvánítás szabadságának megdöbbentő ignorálásának nevezte azt, hogy a Vodafone korlátozta szolgáltatását Egyiptomban, engedelmeskedve az idevonatkozó állami parancsnak.

2011. január 29. 15:50

Az internet után a mobil is néma, mint szfinx

 

A Vodafone brit honlapján adta hírül, hogy egyiptomi leányvállalata parancsot kapott szolgáltatásának szüneteltetésére, vagyis Egyiptomban az internet szinte száz százalékos kikapcsolása után a mobilok is elnémulnak.

2011. január 29. 13:21

Az egyiptomi kormány kötelezte a szolgáltatókat, hogy állítsanak le minden internet-kapcsolatot

Egyiptomban már a zavargások kezdetén betiltották a Facebookot, a Twittert és más közösségi oldalakat, ám most a kormány gyakorlatilag teljesen elzárta az információs csapokat: az internet kapcsolatok nagy részét blokkolta. Mint James Cowie, a Renesys technológiai igazgatója elmondta, az egyiptomi kormány kötelezte a szolgáltatókat, hogy állítsanak le minden internet kapcsolatot.

2011. január 28. 21:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27