Egyedülálló hazai fejlesztések az InnoMax Díjon

forrás Prim Online, 2011. március 3. 11:58

Az InnoMax Díj és InnoApps pályázat eredményének kihirdetésére és a díjak átadására az InnoMax Gálán került sor március 2-án, a Művészetek Palotájában. A legjobb pályamunkákért járó díjakat Orosz Györgyi (FN.hu), dr. Kürti Sándor (KÜRT Zrt.), Sugár Mihály (BellResearch), Sarkadi Katalin (Invitel Zrt.) és Zsembery György (Invitel Zrt.) adták át a nyerteseknek. Az Invitel nevével fémjelzett innovációs seregszemlén több tucat hazai kis- és középvállalkozás, egyetemi és főiskolai hallgató mérettette meg a tavalyi évben megvalósított fejlesztési terveit.

„Az innováció a bátorságról is szól. Járt utat járatlanra cserélni – ez az igazi üzleti bátorság. Vannak olyanok, akik ezt komolyan veszik, tőlük megy előbbre a világ, ők a fejlődés, a modernizáció motorjai. Például mindazok a cégek, akik pályáztak az InnoMax Díjra. Az üzleti innováció attitűd, ami nem cégméret vagy bevétel, hanem elsősorban személyiség kérdése. Az Invitel minden évben szeretné az InnoMax Díjjal támogatni azokat a vállalatokat, akik nemzetközi viszonylatban is képesek lehetnek megmutatni: az innováció Magyarországon is komolyan jelen van” – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese, az InnoMax pályázat zsűrijének elnöke.

Közel 60 pályázat
A két pályázatra összesen közel 60 különböző témájú pályamű érkezett. Az idei év leginnovatívabbnak ítélt InnoMax pályázatai: térkép alapú internetes kereső motor (GISDATA Kft.), közjegyzői hitelesítésre is alkalmas online távkonferencia (hiteles elektronikus taggyűlés) alkalmazás (NetLock Kft.) valamint bérelhető, így kevésbé tőkeerős kkv-k számára is hozzáférhető humánerőforrás és vállalatirányítási menedzsment megoldásokat biztosító üzleti szoftverek (NEXON Kft.). Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a Car GPS elnevezésű iPhone alkalmazás nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely segít megtalálni például a leparkolt autónkat, vagy egyéb számunkra fontos és előzetesen bejelölt helyeket. A Szórakozz! kategória internetes szavazása a díjátadón zárult le, itt derült fény a nyertes kilétére, aki Kátai Imre József, a CoverWall nevű alkalmazással. (Az InnoApps pályázatok több héten keresztül még megtekinthetőek az Invitel Facebook oldalán.)

InnoMax Gála: Innovátorok fóruma
A Gála nem pusztán egy protokoll esemény, hanem hasznos tapasztalat-csere lehetőség is. A hazai innovátorok, a neves szakmai zsűri és a sajtó képviselőinek klubszerű összehozása évről-évre. Az idei esemény mozgatórugója szintén az újítás, a megvalósított ötlet, a modernizáció és az üzleti maximalizmus volt, amely a rendezvény külső jegyeiben is megmutatkozott: hátterében 8 méter széles, 3,6 méter magas óriás ledfal, különböző kivetítők, egyedi design elemek, de a Különvélemény című filmből ismert holotouch presenterrel is találkozhattunk.

A DÍJAZOTTAK

Az Invitel InnoMax 2010 Díj nyertesei

5-19 fős vállalkozások kategória nyertese:
GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.)
Fejlesztés: GISearch: térkép-alapú keresőmotor

5-19 fős vállalkozások kategória különdíjasa
MG Park
Fejlesztés: Online kertészeti szaktanácsadás bevezetése
A különdíjas vállalkozás a KÜRT Zrt. egy éves adatmentés rendelkezésre állását nyerte el, így az egy éven belül bekövetkező esetleges vállalati adatvesztéseik esetén díjmentesen számíthatnak a KÜRT segítségére.

20-69 fős vállalkozások kategória nyertese:
NetLock Kft.
Fejlesztés: hiteles elektronikus taggyűlés

70-250 fős vállalkozások kategória nyertese:
NEXON Kft.
Fejlesztés: költséghatékony komplex humán erőforrás menedzsment és vállalatirányítási megoldás

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett a GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.) 300 ezer forint értékű, az NetLock Kft. 500 ezer forint, az Nexon Kft. pedig 1 millió forint értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

Az Invitel InnoApps 2010 Díj nyertesei


Ne szórakozz! kategória – A zsűri döntése alapján
Huszár Csaba (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: Car GPS alkalmazás

Szórakozz! kategória –  A kategória nyertesének kiléte a díjátadón derült ki a Facebook közönség szavazás alapján.
Kátai Imre József (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: CoverWall alkalmazás

Az Invitel InnoApps Díj nyertesei 200 ezer forintot és egy 1 éves Net&Go előfizetést nyertek az Inviteltől.

Az InnoMax Díjról

Az Invitel InnoMax Díjra 2010. december 1. és 2011. január 31. között lehetett nevezni, a legjobb pályamunkák kiválasztásában pedig neves szakmai zsűri működött közre: Krisán László (KA-VOSZ Zrt., vezérigazgató), dr. Kürti Sándor (Kürt Zrt., elnök), Orosz Györgyi (FN.hu, főszerkesztő), Sugár Mihály (BellResearch, vezető tanácsadó) és Zsembery György (Invitel, üzleti működésért felelős vezérigazgató-helyettes). Az InnoMax pályázatra három kategóriában (I. kategória: 5-19 fős vállalatok, II. kategória: 20-69 fős vállalatok, III. kategória: 70- 250 fős vállalatok) jelentkezhettek azok a cégek, amelyek 2009. január 1. és 2011. január 31. között az Invitel üzleti infokommunikációs megoldásaira támaszkodva, azokat innovatív módon felhasználva értek el üzleti sikereket. Az InnoApps versenyben pedig két kategóriában osztottak díjat: az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehetett pályázni. A „Szórakozz!” kategóriában érkezett pályázatokra az Invitel Facebook oldalán szavazhattunk, a „Ne szórakozz!” kategóriában pedig a szakmai zsűri választott nyertest. Az InnoMax és InnoApps pályázatról további információ a www.invitel.hu/innomax és a www.invitel.hu/innoapps címen érhető el.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59