Uniós Techshow a Millenáris Parkban: új Neumannok kerestetnek

forrás Prim Online, 2011. március 10. 17:21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Mobilitás és Multimédia Klaszter az idén szakmai együttműködés keretében rendezi meg 2011. május 17-18-án a Millenáris Parkban azt a Magyar Innovációs TechShow kiállítást, amelyen Magyarország 21 leginnovatívabb XXI. századi magyar high-tech megoldását mutatják be. Hogy melyik lesz a 21 kiállított termék, az a "Keressük Magyarország Neumannjait" verseny keretében dől el, amelyre a pdf formátumban beküldött pályaműveket 2011. április 8-án 17.00 óráig várják a szervezők a  techshow@nfm.gov.hu e-mail címre.

Az Innovációs Techshowt a Mobilitás és Multimédia Klaszter először 2009-ben rendezte meg. Az idén a Magyar Innovációs Techshow a soros magyar elnökségi program innovációs kiállítása, amelyen az Európai unió hazánkba látogató képviselői, vezetői számára is bemutatják a magyar alkotó szellemet, a "Keressük magyarország új Neumannjait" versenyen kiválasztott 21 innovatív megoldást. A legjobb pályázók május 17-én egy magas szintű magyar és nemzetközi delegáció előtt, 18-án pedig egy egész napos program 500 fős közönsége előtt mutatkozhatnak be.

A pályázatra olyan - az elmúlt 1-3 évben kifejlesztett - megoldásokkal lehet nevezni, amelyek infokommunikációs technológiákra épülnek, nemzetközi újdonságtartalommal rendelkeznek, és elsősorban az egészségügy, a zöld gazdaság vagy a kreatív iparágak területén jelentenek innovációt. Tekintve, hogy egy kilállításról van szó, elvárás az is, hogy a megoldás bemutatható, legalább működő prototípus állapotban legyen.

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább nőtt a Huawei márkaértéke

A Huawei a tavalyi évhez képest két helyet javítva az előkelő 45. helyen végzett a BrandZ idei Top 100-as listáján. A cég zsinórban ötödik alkalommal kapott helyet a legértékesebb nemzetközi márkákat felvonultató rangsorban, márkaértéke kilenc százalékkal, 29,4 milliárd USD-re nőtt az elmúlt egy évben. 

2020. július 4. 10:01

Új céginformációs üzleti szolgáltatást vezet be a Vodafone

A Vodafone Magyarország elindította új, kis- és középvállalkozásoknak szóló céginformációs szolgáltatását. A Partner Control és Partner Monitoring szolgáltatások teljes körű, nemzetközi cégadatbázissal, adatokkal és megbízható tényekkel segítik az üzleti döntéseket, a kockázatelemzést, valamint az új és meglévő ügyfelek alapvető pénzügyi adatainak nyomon követését. 

2020. június 15. 14:56

Idén is keresik az év informatikai vezetőjét

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2020-ban is kiírja az év Informatikai vezetője pályázatát. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal ismerje el az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó Informatikai vezető munkáját. A díjat 2002 óta (korábban Év CIO-ja) ítéli oda a VISZ által felkért független szakmai bizottság, amelyre az informatikai vezetőket (CIO, CTO, CDO, Fejlesztési vezető, Innovációs vezető, stb.) jelölhetik szakmai szervezetek, cégek valamint zsűritagok egyaránt. 

2020. június 10. 14:33

Házon belülről érkezett az SAP fejlesztőközpontjának új operatív vezetője

Új operatív vezetőt neveztek ki az SAP magyar fejlesztőközpontjának (SAP Labs Hungary) élére Nyers Balázs személyében. A szakember 2007 óta dolgozik az SAP kötelékében, vezetői tapasztalata mellett szerteágazó technológiai ismereteire fog támaszkodni új megbízatása során.

2020. május 25. 14:32

Ingyenes segélyvonal egészségügyi dolgozóknak

Ingyenesen hívható zöld számon várják a szakemberek azon Szegeden dolgozó egészségügyi dolgozók megkeresését, akik úgy érzik, lelki támogatásra van szükségük. A ’Segítők’ nevű önkéntes csoport szakemberei a 06-80-620-008-as számon fogadják a hívásokat, amelynek hátterét technikai és műszaki hozzájárulásként a Telenor biztosítja.

2020. május 14. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás