LightSquared 4G vezeték nélküli hálózat a Best Buy-nál

Vértes Judit, 2011. március 23. 23:20

A 4G vezeték nélküli hálózat amerikai fejlesztője, a LightSquared, március 23-án megállapodást írt alá a Best Buy kereskedelmi vállalattal szolgáltatásának elindításáról.  A LightSquared 15 potenciális üzletféllel tárgyalt már, ezek közül a Best Buy a legnagyobb. A Best Buy a Nextel 3G vezeték nélküli hálózatáról illetve a Clearwire 4G WiMax szolgáltatásról vált a LightSqared-re.

A LightSquared által kiépített új vezeték nélküli hálózat egyaránt használ műholdas és földi kommunikációt. A cég januárban kapta meg az engedélyt az LTE alapú hálózat kiépítésére. Az engedély feltételei között szerepel, hogy 2012-ig 100 millió embert, 2015-ig 260 millió embert érintő hálózatot kell kiépíteniük. A szolgáltatás elindítását év végére tervezik.

A cég nem közvetlenül a felhasználóknak kínálja szolgáltatását, hanem a vezeték nélküli hálózat szolgáltatóinak, illetve kereskedőknek.

A CTIA 2011 szakkiállítás egyik előadásán a LightSquared ügyvezető igazgatója, Sanjiv Ahuja elmondta, hogy a cég üzleti tervével nagy változásokat hozhat a vezeték nélküli hálózatiparban.

 

Kulcsszavak: mobilhálózat 4G

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Ezek az idei év okos trendjei a kényelem és a fenntarthatóság jegyében

Az utóbbi hónapokban újra szárnyra kaphattak a gyártók és a fejlesztők, és hozzánk is végre elérhettek régóta várt okos otthoni innovációk a globális chiphiány mérséklődésével és az ellátási láncok akadozásának javulásával. Sok technológiai újdonsággal, új márkával és szolgáltatással találkozhattunk idén például a Konyhakiállításon, amelyek a fogyasztói igényekhez maximálisan alkalmazkodnak. A MediaMarkt szakértői most összeszedtek öt trendet, ami jelenleg és a közeljövőben is meghatározza az otthonunkkal kapcsolatos technológiai fejlesztéseket.

2023. március 26. 15:09

Megtanulni egy nyelvet fél év alatt? Lehetséges!

Egy igazán egyedülálló nyelvtanulási módszerrel hatalmas sikereket érhetünk el! Kezdő szintről mindössze hat hónap alatt el lehet sajátítani egy idegen nyelvet az egyedi módszer által. Tóth Alexandra, az Alexa Nyelviskola megálmodója kifejlesztett egy hatékony rendszert, melynek segítségével könnyen és érthetően tanulhatjuk meg a régóta vágyott nyelvet. 

2023. március 26. 13:27

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

2023. március 26. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48