A Föld Órája a Magyar Telekommal

forrás Prim Online, 2011. március 26. 12:16

Március 26-án a Föld Órájára figyel a nagyvilág. A Magyar Telekom 2008 óta csatlakozik a nemzetközi akcióhoz. Egy órára este elsötétülnek a vállalat nagyobb fényreklámjai, a T-Pont üzletek, az irodaházak világításai, valamint aznap egyes környezetbarát termékek 50%-os kedvezménnyel lesznek kaphatóak. 19 órától Budapesten, a Millenárison programok, koncertek várják az érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra és a klímavédelemre.

A Magyar Telekom hello holnap! mozgalma jegyében saját rendezvénnyel csatlakozik a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójához, a Föld Órájához. A Millenárison megrendezésre kerülő esemény kapcsán mindenkit arra bíztatnak a szervezők, hogy biciklivel érkezzenek. Almával is jutalmazzák a bringásokat, valamint mobil kerékpártolókat alakítanak ki a helyszínen. Ezzel is ösztönözve azt,hogy minél többen jöjjenek két keréken.

A rendezvényen a szervezők összegyűjtik a használt telefonokat, akkumulátorokat, és azt is megmutatják, hogyan lehet a hulladékot kreatív dolgokra felhasználni. A 19 órakor kezdődő eseményen forralt borral, fair trade teával, táncos flash mobbal várják az érdeklődőket. A 3. Fenntarthatósági Nap pályázatának nyertese, aTai Chi Teacher valamint a Heaven Street Seven együttes tart koncertet fél kilencig, amikor minden villanyt lekapcsolnak. A világítást a Föld Órája alatt lampionok, hello holnap! tüzek, ledes lufik és bringaerőmű  fogja helyettesíteni.

Az est folyamán kerül sor a hello holnap! fogadalmak díjátadójára. A www.helloholnap.hu oldalra bárki feltölthette a fenntarthatóság témájában videós vagy szöveges fogadalmát. A legötletesebb, legjobb fogadalmakat a vállalat értékes nyereményekkel jutalmazza.

Ezen a napon a T-pontokban egyes környezetbarát termékek fél áron lesznek kaphatóak.

A Föld Órája globális kezdeményezés megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akcióhoz csatlakozó vállalatok, intézmények és magánemberek minden év márciusának utolsó szombatján, este 20.30-kor világszerte lekapcsolják egy órára a világítást.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39