Új vezeték nélküli eszközök távmunkához

forrás Prim Online, 2011. március 28. 13:24

A Cisco új vezeték nélküli hardver- és szoftvermegoldásokat mutatott be, amelyekkel az irodákban megszokott vállalati vezeték nélküli hálózat a távmunkások otthonaiban is elérhetővé válik. A meglévő vezérlő, felügyeleti és biztonsági infrastruktúrára épülő Cisco OfficeExtend megoldás nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az új hozzáférési pontok és a vezeték nélküli vezérlők révén.

A piacon elsőként jelenik meg egy kifejezetten a távmunkások igényeinek megfelelően kifejlesztett, kétsávos vezeték nélküli hozzáférési pont. Ezek az eszközök a végfelhasználó részéről semmilyen beavatkozást nem igényelnek, ami tovább csökkenti a műszaki támogatási szükségletet és az élettartamköltséget, hiszen az informatikus szakemberek az otthoni hozzáférési pontok távfelügyeletét a munkahelyükről is meg tudják oldani .

A Cisco OfficeExtend megoldás Cisco Aironet® 600 sorozatú OfficeExtend hozzáférési pontokból, Cisco vezeték nélküli vezérlőkből és a Cisco Wireless Control System (WCS) vezeték nélküli vezérlőrendszerből áll. Ezek az új megoldások sokoldalú, az irodaival azonos teljesítményt nyújtó távmunkát tesznek lehetővé, és a távmunkásoknak nyújtott további vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekkel jól kiegészítik a Cisco Virtual Office (CVO) virtuális irodai megoldást. A Cisco OfficeExtend támogatja a hang- és videoalapú kommunikációt is.

A Cisco OfficeExtend megoldás új részei:

   - Az új Cisco Aironet 600 sorozatú OfficeExtend hozzáférési pontok, amelyek 802.11n szabványú kétsávos rádiófrekvenciás vevőegysége 2,4 és 5 GHz-en üzemel, így a legkevésbé terhelt és a legnagyobb teljesítményű frekvenciasávhoz is hozzáférést biztosít. A külön vállalati és személyes SSID-azonosítók használatával a Cisco 600 sorozatú hozzáférési pontok szétválasztják a magán-, illetve a vállalati hálózati forgalmat, így a magánjellegű adatforgalmat a vállalati vezérlők helyett az internetre irányítják. Az eszköz négy integrált Ethernet-porttal rendelkezik, ahová az otthoni irodában található IP-telefonok, nyomtatók és egyéb hálózati eszközök csatlakoztathatók, ezzel is teljes értékűvé téve a mobil távmunkát.

   - Az új Cisco Catalyst 6500 sorozatú vezeték nélküli szolgáltatási modul akár 500 vállalati illetve „távmunkás” hozzáférési pontot tud kiszolgálni, emellett egyszerűen tovább bővíthető az egyre több multimédiás alkalmazást futtató mobil eszközök kiszolgálására. A Catalyst 6500-hoz készült Cisco Wireless Service Module 2 további eleme az interferenciák kezelésére hivatott Cisco CleanAir technológia, a kliensoldali teljesítménynövelést szolgáló Cisco ClientLink beamforming technológia, valamint a vezeték nélküli hálózaton futó multicast videoforgalmat optimalizáló Cisco VideoStream technológia.

   - A Cisco 2500 sorozatú vezeték nélküli vezérlők, valamint a Cisco ISR G2 Services-Ready szolgáltatási motorhoz készült szoftverek 802.11n szabványú szolgáltatást biztosítanak kis- és közepes méretű – legfeljebb 50 hozzáférési pontot és 500 klienst kiszolgáló – hálózatok számára. Az innovatív konstrukciónak köszönhetően az ügyfelek kétféleképpen telepíthetik a vezérlőfunkciót: fizikailag a vezeték nélküli szolgáltatási modullal vagy a 2500-as sorozatú vezeték nélküli vezérlővel, illetve online az ISR G2 szolgáltatást támogató motor moduljához tartozó szoftver igény szerinti letöltésével. A Cisco 2500 sorozatú vezeték nélküli vezérlő és az ISR G2 Services-Ready Engine-hez való vezeték nélküli vezérlőszoftver szintén magában foglalja a CleanAir, a ClientLink és a VideoStream technológiát.

Kulcsszavak: távmunka Cisco

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

A magyar rádiók zenei repertoárját vizsgálta az NMHH

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar szerzeményt, az Úristent. A legnépszerűbb dalok közül viszont csak hat íródott ebben az évtizedben – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, ami a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta 2022-ben a médiaszolgáltatók adatai alapján.

2023. június 7. 19:10

Kamerák a kapus mögött, és ugrás a sztratoszférába

A sportrajongók minden apró részletet látni akarnak, a TV-kamerák pedig teljesítik is a kívánságaikat: nagy felbontásban rögzítik, hogyan szorítja össze a kapus a fogait a tizenegyes előtt, vagy hány milliméteren múlik a szerva egy teniszmérkőzésen. Ilyen felvételeket csak úgy lehet készíteni, ha a kamera egészen közelről veszi a történéseket anélkül, hogy bezavarna. Több nagy tornán, és az olimpiákon is a wiesbadeni székhelyű specialista, az LMP Lux Media Plan miniatűr készülékeit használják, melyek akár egy sarokjelző zászlóba is beépíthetők. Ezekben a rekesz és a fókusz beállításához a FAULHABER meghajtóegységeit használják.

2023. június 7. 17:39

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Újabb három szervezet vehette át a Családbarát Hely védjegy tanúsítványt

Négyéves fennállása alatt csaknem 2300 szervezet kapta meg a Családbarát Magyarország Központ által működtetett Családbarát Hely védjegy program elismerését. Legutóbb az Audi Hungaria Zrt., az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és az EXIM Magyarország vezetői vehették át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt. 

2023. június 7. 14:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39