Új vezeték nélküli eszközök távmunkához

forrás Prim Online, 2011. március 28. 13:24

A Cisco új vezeték nélküli hardver- és szoftvermegoldásokat mutatott be, amelyekkel az irodákban megszokott vállalati vezeték nélküli hálózat a távmunkások otthonaiban is elérhetővé válik. A meglévő vezérlő, felügyeleti és biztonsági infrastruktúrára épülő Cisco OfficeExtend megoldás nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az új hozzáférési pontok és a vezeték nélküli vezérlők révén.

A piacon elsőként jelenik meg egy kifejezetten a távmunkások igényeinek megfelelően kifejlesztett, kétsávos vezeték nélküli hozzáférési pont. Ezek az eszközök a végfelhasználó részéről semmilyen beavatkozást nem igényelnek, ami tovább csökkenti a műszaki támogatási szükségletet és az élettartamköltséget, hiszen az informatikus szakemberek az otthoni hozzáférési pontok távfelügyeletét a munkahelyükről is meg tudják oldani .

A Cisco OfficeExtend megoldás Cisco Aironet® 600 sorozatú OfficeExtend hozzáférési pontokból, Cisco vezeték nélküli vezérlőkből és a Cisco Wireless Control System (WCS) vezeték nélküli vezérlőrendszerből áll. Ezek az új megoldások sokoldalú, az irodaival azonos teljesítményt nyújtó távmunkát tesznek lehetővé, és a távmunkásoknak nyújtott további vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekkel jól kiegészítik a Cisco Virtual Office (CVO) virtuális irodai megoldást. A Cisco OfficeExtend támogatja a hang- és videoalapú kommunikációt is.

A Cisco OfficeExtend megoldás új részei:

   - Az új Cisco Aironet 600 sorozatú OfficeExtend hozzáférési pontok, amelyek 802.11n szabványú kétsávos rádiófrekvenciás vevőegysége 2,4 és 5 GHz-en üzemel, így a legkevésbé terhelt és a legnagyobb teljesítményű frekvenciasávhoz is hozzáférést biztosít. A külön vállalati és személyes SSID-azonosítók használatával a Cisco 600 sorozatú hozzáférési pontok szétválasztják a magán-, illetve a vállalati hálózati forgalmat, így a magánjellegű adatforgalmat a vállalati vezérlők helyett az internetre irányítják. Az eszköz négy integrált Ethernet-porttal rendelkezik, ahová az otthoni irodában található IP-telefonok, nyomtatók és egyéb hálózati eszközök csatlakoztathatók, ezzel is teljes értékűvé téve a mobil távmunkát.

   - Az új Cisco Catalyst 6500 sorozatú vezeték nélküli szolgáltatási modul akár 500 vállalati illetve „távmunkás” hozzáférési pontot tud kiszolgálni, emellett egyszerűen tovább bővíthető az egyre több multimédiás alkalmazást futtató mobil eszközök kiszolgálására. A Catalyst 6500-hoz készült Cisco Wireless Service Module 2 további eleme az interferenciák kezelésére hivatott Cisco CleanAir technológia, a kliensoldali teljesítménynövelést szolgáló Cisco ClientLink beamforming technológia, valamint a vezeték nélküli hálózaton futó multicast videoforgalmat optimalizáló Cisco VideoStream technológia.

   - A Cisco 2500 sorozatú vezeték nélküli vezérlők, valamint a Cisco ISR G2 Services-Ready szolgáltatási motorhoz készült szoftverek 802.11n szabványú szolgáltatást biztosítanak kis- és közepes méretű – legfeljebb 50 hozzáférési pontot és 500 klienst kiszolgáló – hálózatok számára. Az innovatív konstrukciónak köszönhetően az ügyfelek kétféleképpen telepíthetik a vezérlőfunkciót: fizikailag a vezeték nélküli szolgáltatási modullal vagy a 2500-as sorozatú vezeték nélküli vezérlővel, illetve online az ISR G2 szolgáltatást támogató motor moduljához tartozó szoftver igény szerinti letöltésével. A Cisco 2500 sorozatú vezeték nélküli vezérlő és az ISR G2 Services-Ready Engine-hez való vezeték nélküli vezérlőszoftver szintén magában foglalja a CleanAir, a ClientLink és a VideoStream technológiát.

Kulcsszavak: távmunka Cisco

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38