ME-1: a Nikon első saját külső mikrofonja

Kiss Ádám Zoltán, 2011. április 5. 11:19

A Nikon ma bejelentette első saját külső sztereó mikrofonját, az ME-1 típusnevű modellt. A mikrofon egyirányú, kifejezetten a Nikon D-SLR fényképezőgépek videofunkcióinak tökéletesítésére tervezték, kiküszöböli a gép nem kívánt működési zajait.

Az ME-1 mikrofont a D-SLR felhasználók igényeit figyelembe véve tervezték. Rázkódáscsökkentő mechanizmusa révén képes elnyomni az automatikus élességállítás nem kívánt működési zaját. Egyirányú mikrofonként pontos, célzott érzékelést garantál, lehetővé téve, hogy a felhasználók pontosan azt rögzítsék, amit hallani szeretnének a felvételen. A mellékelt szélvédővel kiszűrhetők a külső zajok, a felüláteresztő szűrő kapcsoló révén pedig még jobban ellenőrizhetők az alacsony frekvenciájú zajok. A mikrofon érzékenysége a fényképezőgép menüjéből állítható, így még jobban szabályozható a környezeti zajok és hanghatások rögzítése.

Az ME-1 könnyen csatlakoztatható a fényképezőgép vakupapucsához, tápellátását is a fényképezőgéptől kapja. Intelligens, ergonomikus kialakítása jóvoltából kézi fotózáshoz is remekül használható. A mikrofon rövidsége miatt a kereső továbbra is jól elérhető, a zavaró kábeleket pedig praktikus kábelfogó fogja le.

A termék olyan Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel kompatibilis, amelyeknek 3,5 mm-es külső mikrofoncsatlakozója van. Az ME-1 mellékelt tartozéka a szélfogó és a puha tok.

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30