ME-1: a Nikon első saját külső mikrofonja

Kiss Ádám Zoltán, 2011. április 5. 11:19

A Nikon ma bejelentette első saját külső sztereó mikrofonját, az ME-1 típusnevű modellt. A mikrofon egyirányú, kifejezetten a Nikon D-SLR fényképezőgépek videofunkcióinak tökéletesítésére tervezték, kiküszöböli a gép nem kívánt működési zajait.

Az ME-1 mikrofont a D-SLR felhasználók igényeit figyelembe véve tervezték. Rázkódáscsökkentő mechanizmusa révén képes elnyomni az automatikus élességállítás nem kívánt működési zaját. Egyirányú mikrofonként pontos, célzott érzékelést garantál, lehetővé téve, hogy a felhasználók pontosan azt rögzítsék, amit hallani szeretnének a felvételen. A mellékelt szélvédővel kiszűrhetők a külső zajok, a felüláteresztő szűrő kapcsoló révén pedig még jobban ellenőrizhetők az alacsony frekvenciájú zajok. A mikrofon érzékenysége a fényképezőgép menüjéből állítható, így még jobban szabályozható a környezeti zajok és hanghatások rögzítése.

Az ME-1 könnyen csatlakoztatható a fényképezőgép vakupapucsához, tápellátását is a fényképezőgéptől kapja. Intelligens, ergonomikus kialakítása jóvoltából kézi fotózáshoz is remekül használható. A mikrofon rövidsége miatt a kereső továbbra is jól elérhető, a zavaró kábeleket pedig praktikus kábelfogó fogja le.

A termék olyan Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel kompatibilis, amelyeknek 3,5 mm-es külső mikrofoncsatlakozója van. Az ME-1 mellékelt tartozéka a szélfogó és a puha tok.

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08