Új vakuval villant a Sony

forrás Prim Online, 2011. május 5. 12:34

A Sony bemutatta új, HVL-F43AM külső vakuját rugalmasan állítható vakufejjel, a kreatív fotósok igényeihez igazítva.

A Sony új GN43 (105mm ISO100 m) teljesítményű külső vakujában alkalmazott „Quick Shift Bounce” funkciónak köszönhetően a vakufej rugalmasan és gyorsan igazítható az álló vagy fekvő képeknek megfelelően, így természetes hatású derítés érhető el a fényképezőgép pozíciójától függetlenül.

A HVL-F43AM azoknak a kreatív fotósoknak készült, akik a professzionális képminőség mellett a bárhol-bármikor használható, könnyen kezelhető felszereléseket kedvelik. A vaku teljes mértékben por- és páraálló, vezeték nélküli rádiós vezérlésével pedig pontosan beállítható a megvilágítás. Sőt, a távvezérlés segítségével a komplett vakurendszerek összehangolása is gyors és egyszerű.

Technikai információk

A HVL-F43AM A-bajonettes fényképezőgépekre illeszthető. A teljesítménye 22 fokozatban állítható 1/1-től 1/128 értékig, 1/3 lépésenként. A nagy kimeneti teljesítmény kb. 2,9 másodperc újratöltési idő után áll újra rendelkezésre. A kreatív vaku Magyarországon 2011 nyarától elérhető.

További újdonságok A-bajonettes gépekhez 2011 nyarán

VCT-55LH konzol

A VCT-55LH konzol további ISO csatlakozású kiegészítők felszerelését teszi lehetővé, melyek a konzolon keresztül biztosan rögzíthetők akkor is, amikor a fényképezőgép fő csatlakozója már foglalt.

LCS-AMB puha hordtáska
A LCS-AMB puha hordtáska megóvja az A-bajonettes fényképezőgépet és a tartozék zoom objektívet külső fotózáskor. Az egyedi kialakítású, övre illeszthető táskában biztonságosan tárolható két további akkumulátor, a tartalék memóriakártya és az objektívsapka is.

ALC-SH111 napellenző
A DT 35mm F1.8 SAM és a 85mm F2.8 SAM objektívekkel kompatibilis kör alakú napellenzővel kiküszöbölhető a közvetlen napsugárzás miatt fellépő becsillanás.

Kulcsszavak: vaku Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30