A Deutsche Telekom profitja 37 százalékkal esett

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 9. 09:15

Jelentősen, 37 százalékkal esett a Deutsche Telekom első negyedévi adózott eredménye részben amerikai előfizetőinek az elvesztésére, illetve bevételeinek a csökkenésére a pénzügyi válság sújtotta Görögországban.

Márciusban a Deutsche Telekom beleegyezett, hogy 39 milliárd dollárért eladja amerikai vállalkozását, a T-Mobile USA céget az AT&T vállalatnak. Az ügyletet 2012 első felének a végére zárják le.

A Deutsche Telekom adózott eredménye 480 millió euróra esett az egy évvel korábbi 767 millió euróról, a bevétele az időszakban 7 százalékkal 14,597 milliárd euróra mérséklődött.

A szakértők által jobban követett kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 4,89 milliárd euróról 4,48 milliárd euróra hanyatlott. A szakértők 4,5 milliárd eurót vártak.

A Deutsche Telekom egyidejűleg megerősítette idei EBITDA-előrejelzését, továbbra is 19,1 milliárd euróra számít a gyenge első negyedévi eredmény ellenére.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Recessziós kockázatok és a hekkerek miatt aggódhatnak leginkább a bankvezetők

Az informatikai rendszerek sebezhetősége és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódnak leginkább a pénzintézetek kockázatkezelői – derül ki az EY és az Institute of International Finance legfrissebb, 30 ország 88 bankjának részvételével készült nemzetközi felmérésből. 

2023. február 9. 11:17

Microsoft: példaértékű együttműködés az IK-val

A Debreceni Egyetem Informatikai Karával folyó közös munkáról számolt be weboldalán a szoftvergyártó világcég. A vállalat és az IK között évek óta meglévő együttműködés révén a Microsoft által támogatott képzéseken vehetnek részt az egyetem hallgatói, akik a cég legújabb technológiáit ismerhetik meg és piacképes tanúsítványokat szerezhetnek.

2023. február 8. 18:41

A mainframe számítógépek maradnak, és összekapcsolódnak az új rendszerekkel

A vállalatok mainframe rendszereik teljes lecserélése helyett elkezdték keresni ezen platformokon futó funkciók kiterjesztésének és az új technológiákkal való integrációjának lehetőségeit. Üzleti szempontból ugyanis a mainframe továbbra is kritikus fontosságú – áll a Deloitte legfrissebb elemzésében.

2023. február 8. 15:29

Trendek a logisztikában

A korona-vírus járvány okozta rendelkezések felgyorsították az online vásárlás felé való átállást megváltoztatva ezzel a vásárlási szokásokat. Az online értékesítés növekedése az intralogisztikai és raktári műveletek felfutását eredményezte. Nemzetközi és hazai viszonylatot nézve is egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy sikerének kulcsa a belső termelési és elosztási folyamatok optimalizálásában, vagyis az intralogisztikában, és annak automatizálásában rejlik. De milyen kihívásokkal szembesül a logisztikai iparág, és milyen trendek várhatóak? A QLM piaci körképe.  

2023. február 8. 12:45

A Fujitsu folyamatos oktatási programot indít viszonteladó partnerei számára

A Fujitsu SELECT Expert viszonteladó partnerek mostantól könnyebben bővíthetik és frissíthetik versenyelőnyt biztosító, értékes informatikai ismereteiket. A Fujitsu 1 millió euró beruházással elindított folyamatos oktatási programja új szemléletet képvisel a képzés terén, és három fő pilléren nyugszik: oktatás, eszközök és közösség.

2023. február 8. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51