Már a Google is lájkol

forrás Prim Online, 2011. június 3. 13:33

A Facebook népszerűsége régóta szúrja a Google szemét. De nem kell félteni a céget, az évek tapasztalata azt mutatja, hogy nem jönnek ki rosszul a fejlesztési versenyekből, és a jó megoldásokat előbb-utóbb lemásolják. Ma megjelent a Google + 1 gomb, azaz a Google Lájk vagyis a Google tetszik gombja.

Így amikor egy barátod később a Google +1 kifejezésre keres, akkor a szavazatok száma megjelenik a találatok mellett. Igaz, egyelőre csak angol nyelven, később viszont majd a magyar találatok között is.
Klassz, nem? Szavazol a Port.hu oldalán egy filmre, ezután, amikor az ismerőseid rákeresnek a film címére a Google-ben, és megjelenik a Port.hu-s találat, ott lesz az is, hogy hány barátod “lájkolta” a filmet.
A +1 gomb hivatalosan már tegnap megjelent, de rögtön valamilyen technikai probléma volt a kóddal, úgyhogy az elmúlt 24 órában még nem igazán működött a megoldás.
És hogy kik lesznek az ismerőseid a Google közösségi hálózatában?
A kontaktjaid. Ha rendelkezel Google fiókkal, és használod az e-mail szolgáltatást, mindazok, akik a címjegyzékedben benne vannak, mostantól a Google közösségi hálózatod tagjai is.
Mivel az e-mail címjegyzékhez történő hozzáadás a Google esetében alapértelmezésben automatikus, ez mindazokat az embereket jelöli, akikkel legalább egyszer már e-mailt váltottál.
Röviden ennyit kell most tudni a megoldásról, a saját weboldaladba innen tudod integrálni a Google +1 gombot:
http://www.google.com/webmasters/+1/button/index.html
A legújabb Google baba tehát elstartolt, még nyíltabb lett a verseny a Facebookkal. Várható, hogy a hasonló – közösségi – megoldásokat innentől a Google folyamatosan fog fejleszteni.
 

Kulcsszavak: onlineszolg Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07