Megújult a Mac mini

forrás Prim Online, 2011. július 25. 21:00

Az Apple új generációs Intel Core processzorokkal, különálló grafikus egységgel, nagy sebességű Thunderbolt I/O technológiával és a világ egyik  legfejlettebb operációs rendszerével, a Lion rendszerrel újította meg a Mac mini számítógépet. Az új Mac mini akár a kétszeresét is képes nyújtani az előző generáció processzor- és grafikai teljesítményének, miközben külsőleg ugyanaz a kicsi, kompakt alumíniumházba zárt számítógép.

Az új Mac mini teljesítménye és grafikai lehetőségei amellett kiemelkedőek, hogy megőrizte kompakt alumíniumdizájnját: mindössze 19,55 x 19,55 cm, és 3,55 cm magas. A három konfigurációban kapható Mac mini a legújabb kétmagos Intel Core i5, vagy Intel Core i7 processzorral és különálló AMD Radeon HD 6630M grafikus processzorral, valamint négymagos Intel Core i7 processzorral szerelt szerveres konfigurációban választható. Az optikai lemezmeghajtó nélkül készülő Mac mini a PC-k és a többi Mac számítógép optikai meghajtóját, illetve a MacBook Air SuperDrive meghajtóját is tudja használni. Személyre szabott konfigurációs lehetőségek: akár 8 GB memória, gyorsabb, 7200 fordulat/perc sebességű merevlemez és 256 GB-os SSD meghajtó.

A Mac mini felhasználói mostantól a korábbi modelleknél nem tapasztalt bővítési lehetőségeket kapnak a Thunderbolt I/O technológia támogatásának köszönhetően. A Thunderbolt porton keresztül a Mac mini olyan perifériákhoz csatlakoztatható, mint a nagy teljesítményű adattároló eszközök, a RAID-tömbök vagy az új Apple Thunderbolt Display. Ez utóbbi az Apple szenzációs, új 27 hüvelykes IPS-kijelzője, amely kiváló eszköz a HD minőségű FaceTime videohívásokhoz és az internetezéshez, a filmnézéshez és a fényképek megjelenítéséhez.

A hihetetlenül gyors Wi-Fi kapcsolat segítségével a felhasználók vezeték nélkül tölthetnek le alkalmazásokat a Mac App Store, illetve zenéket és filmeket az iTunes szolgáltatásból, biztonsági másolatot készíthetnek adataikról a Time Capsule eszközre, valamint egyszerűen oszthatnak meg fájlokat az AirDrop funkció használatával. A Mac mini számítógépeken a vezetékes és vezeték nélküli tartozékok használatához négy USB-port áll rendelkezésre, a vezeték nélküli perifériák pedig Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatók.

Az új Mac mini továbbra is a világ legenergiatakarékosabb asztali számítógépe. EPEAT Gold minősítésű,** és megfelel az Energy Star 5.2 szabvány követelményeinek. Burkolata jelentős mértékben újrahasznosítható alumínium, kábelei és alkatrészei pedig nem tartalmaznak sem PVC-t, sem brómtartalmú égésgátlókat. Az Apple a modellt magát és csomagolását egyaránt az alapanyag-takarékosság jegyében tervezte.

Minden új Mac mini számítógépen a Mac OS X Lion, a világ legfejlettebb operációs rendszere, a Mac OS X rendszer legújabb főverziója fut. A fényképek, filmek és zenék készítésére és megosztására szolgáló iLife programcsomag szintén az alapfelszereltség része. A Lion rendszer több mint 250 új funkció használatát teszi lehetővé a Mac számítógépeken. A legfontosabb újítások között a következőket is üdvözölhetjük: új Multi-Touch ujjmozdulatok; a teljes képernyős alkalmazások rendszerszintű támogatása; a Mission Control funkció, a Mac számítógépen futó alkalmazások áttekintésére szolgáló innovatív nézet; a Mac App Store, a kiváló szoftverek legjobb lelőhelye; a Launchpad, az alkalmazások új kezdőlapja; valamint a teljesen átalakított Mail alkalmazás.

Árak és elérhetőség
Az új Mac mini 2011. július 21-étől kapható az Apple hivatalos viszonteladóinál és disztribútorainál.

A 2,3 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzorral szerelt Mac mini alapkonfigurációban 2 GB memóriával és 500 GB-os merevlemezzel kapható. Akár 8 GB memória és 750 GB-os merevlemez is választható hozzá.

A 2,5 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzorral szerelt modell alapkonfigurációjához 4 GB memória és 500 GB-os merevlemez tartozik. Ez a Mac mini személyre szabott konfigurációban 2,7 GHz-es kétmagos Intel Core i7 processzorral, akár 8 GB memóriával és 750 GB-os merevlemezzel, illetve a merevlemez helyett 256 GB-os SSD meghajtóval is konfigurálható.

A 2,0 GHz-es, négymagos Intel Core i7 processzoros Mac mini a Lion Server operációs rendszerrel, 4 GB memóriával és két 500 GB-os merevlemezzel kapható. Személyre szabott konfigurációs lehetőségei akár 8 GB memóriát, két 750 GB-os merevlemezt, illetve két 256 GB-os SSD meghajtót is lehetővé tesznek.
 

Kulcsszavak: Mac Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így nézd a tévét, és a rezsiszámlán is spórolhatsz

Az elmúlt évtizedekben az otthoni szórakozás egyik fő eszköze lett a televízió, ami a mai napig szinte minden háztartásban megtalálható. Friss adatok szerint a magyar lakosság napi közel 5 órán át használja a tévéképernyőt*, ami az otthon összenergia-fogyasztására is hatással van. A közelgő Föld Órája kezdeményezés éppen az ökológiai lábnyomunk csökkentésére – tehát részben a villanyáram-fogyasztásunk mérséklésére – igyekszik felhívni a figyelmet. Az LG szakértői ennek alkalmából összegyűjtöttek pár tippet, melyekkel gazdaságosabbá tehetjük a televíziónk használatát.

2023. március 25. 17:02

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

A Raben Group is jelen lesz az idei Transport Logistic kiállításon

2023. május 9-12. – ezt a néhány napot az egész logisztikai szektor jó előre bejegyezte már a naptárába. Ekkor rendezik meg ugyanis Münchenben a Transport Logistic 2023 kiállítást, a világ egyik legjelentősebb ilyen tematikájú szakmai eseményét. „We Connect Europe“ szlogenje jegyében a Raben Group legújabb piaci ajánlatai mellett „zöld“ üzleti szemléletének bemutatására is nagy hangsúlyt fektet a standján.

2023. március 25. 12:40

A Z generáció kevésnek érzi az iskolában megszerzett digitális készségeket

A Z generáció (18-26 évesek) tisztában van a jövőbeli karrierjükhöz szükséges digitális készségek fejlesztésének fontosságával. Háromnegyedük (76%) nélkülözhetetlennek tartja az új digitális készségek elsajátítását, és szándékában áll megszerezni ezeket – derült ki a Dell Technologies 15 országban végzett globális kutatásából.

2023. március 25. 11:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48