Az IBM tovább erősítette pozícióit a szerverpiacon

forrás Prim Online, 2011. augusztus 26. 14:51

Az IBM tegnapi bejelentése szerint a vállalat továbbra is lendületben van a globális szerverpiacokon. Az IDC egész világra kiterjedő negyedéves szerverpiaci jelentése alapján az IBM vezeti a (gyártói) bevételnövekedést realizáló cégek sorát. A vállalat 30,5 százalékos piaci részesedést ért el a második negyedévben.

Az előző év azonos időszakához képest 24,5 százalékkal gyarapodott a vállalat bevétele a szerverüzletágban, amely 1,6 százalékos piacrészesedés növekedést jelent. Ez jobb eredmény, mint a teljes piacon jelentkező 17,9 százalékpontos erősödés. Az IDC elemzése szerint – bevétele alapján – ismét az IBM volt a UNIX® szerver piacának vezető vállalata. Míg a versenytársak veszítettek pozícióikból, a vállalat 5,2 százalékpontos erősödést mutatott fel egy év alatt, s így az IBM Power Systems™ 47,4 százalékos piaci részesedést ért el. Az x86-os piacon az IBM System x® 15,3 százalékkal erősödött a tavalyi év azonos időszakához képest.
 
Továbbra is az IBM vezeti a szerverek piacát a több mint $250,000 dollár értékű szegmensben, 69,5 százalékos gyári bevétel részesedést elérve a negyedévben. A növekedés elsősorban a továbbra is kitűnően teljesítő, tavaly bemutatott IBM zEnterprise™ mainframe-eknek köszönhető. Az IDC szerint sorozatban ez volt a negyedik olyan negyedév, amikor az IBM System z és z/OS operációs rendszert futtató egyéb platformok 1 milliárd dollárnál magasabb bevételt hoztak, így a teljes szerver-bevételek 9 százalékát tették ki ebben a negyedévben.
 
Az IBM jelentése szerint a második negyedévben a vállalat rekordszámú - 847 - versenytársak által forgalmazott szervert és tárolóegységet cserélt le; ebből 253 esetben Oracle/Sun, 248 esetben pedig HP hardvert váltottak le. Az IBM Power Systems 334 ügyfélnél bonyolított le cserét a negyedévben – ezek mintegy kétharmada (210) Oracle/Sun, a maradék egyharmad (110) HP gép volt. Az IBM 5 éve elindított migrációs programja számos ügyfélnek segített átállni IBM rendszerekre, azóta a vállalat 7210 esetben váltotta le a versenytársak eszközeit IBM szerverekre és tárolóeszközökre.

Kulcsszavak: IBM szerver

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Binance-felmérés: az adományozók harmada már blokkláncon utal

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi eszközökkel támogatnak jótékony célokat, a felmérésben megkérdezettek közel harmada már a kriptót részesíti előnyben. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a közelmúltban több millió dollárnyi kriptovalutát utalt át a katasztrófa-sújtotta területeken élő felhasználóinak Marokkóban, Líbiában és Törökországban.

2023. szeptember 21. 12:47

Innovációs versenyt rendez a Bosch: fiatalok jelentkezését várják, több mint 4 millió forint a tét

Útakadályokat detektáló drón, vezeték nélküli hőérzékelő kocka, automatizált szellőztető rendszer – csupán néhány úttörő megoldás, melyeket az elmúlt években hoztak össze a Code #LikeABosch hackathon szemtelenül fiatal résztvevői, mindössze 48 óra leforgása alatt. A hibrid innovációs verseny idén szeptember 29-30-án várja a középiskolás és egyetemista indulókat, akik szívesen tesztelnék problémamegoldó képességüket olyan hardveres és szoftveres kihívásokban, melyekkel valós változást hozhatnak az emberek életébe. Érdemes megfontolni a személyes részvételt nemcsak a közösségi élmény, de a helyszín miatt is, a szentendrei úti Gamerland ugyanis a szünetekben is szórakoztató programok tárházát kínálja a fiatal ötletgazdáknak.

2023. szeptember 21. 11:25

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Szeptemberben indul a Samsung európai tréningje gamereknek

A Samsung egy különleges képzési programot indít, amely a gamereket támogatja készségeik fejlesztésében – függetlenül attól, hogy kezdők vagy professzionális játékosok. Az idén indított Gaming ajánlatok oldalon elérhető Mutasd meg, mit tudsz! felületen és a Samsung YouTube-csatornáján elismert gamerek és népszerű tartalomgyártók látják el tanácsokkal a felhasználókat, akik továbbá exkluzív betekintést nyerhetnek az új termékek palettájára.

2023. szeptember 20. 19:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59