Az IBM tovább erősítette pozícióit a szerverpiacon

forrás Prim Online, 2011. augusztus 26. 14:51

Az IBM tegnapi bejelentése szerint a vállalat továbbra is lendületben van a globális szerverpiacokon. Az IDC egész világra kiterjedő negyedéves szerverpiaci jelentése alapján az IBM vezeti a (gyártói) bevételnövekedést realizáló cégek sorát. A vállalat 30,5 százalékos piaci részesedést ért el a második negyedévben.

Az előző év azonos időszakához képest 24,5 százalékkal gyarapodott a vállalat bevétele a szerverüzletágban, amely 1,6 százalékos piacrészesedés növekedést jelent. Ez jobb eredmény, mint a teljes piacon jelentkező 17,9 százalékpontos erősödés. Az IDC elemzése szerint – bevétele alapján – ismét az IBM volt a UNIX® szerver piacának vezető vállalata. Míg a versenytársak veszítettek pozícióikból, a vállalat 5,2 százalékpontos erősödést mutatott fel egy év alatt, s így az IBM Power Systems™ 47,4 százalékos piaci részesedést ért el. Az x86-os piacon az IBM System x® 15,3 százalékkal erősödött a tavalyi év azonos időszakához képest.
 
Továbbra is az IBM vezeti a szerverek piacát a több mint $250,000 dollár értékű szegmensben, 69,5 százalékos gyári bevétel részesedést elérve a negyedévben. A növekedés elsősorban a továbbra is kitűnően teljesítő, tavaly bemutatott IBM zEnterprise™ mainframe-eknek köszönhető. Az IDC szerint sorozatban ez volt a negyedik olyan negyedév, amikor az IBM System z és z/OS operációs rendszert futtató egyéb platformok 1 milliárd dollárnál magasabb bevételt hoztak, így a teljes szerver-bevételek 9 százalékát tették ki ebben a negyedévben.
 
Az IBM jelentése szerint a második negyedévben a vállalat rekordszámú - 847 - versenytársak által forgalmazott szervert és tárolóegységet cserélt le; ebből 253 esetben Oracle/Sun, 248 esetben pedig HP hardvert váltottak le. Az IBM Power Systems 334 ügyfélnél bonyolított le cserét a negyedévben – ezek mintegy kétharmada (210) Oracle/Sun, a maradék egyharmad (110) HP gép volt. Az IBM 5 éve elindított migrációs programja számos ügyfélnek segített átállni IBM rendszerekre, azóta a vállalat 7210 esetben váltotta le a versenytársak eszközeit IBM szerverekre és tárolóeszközökre.

Kulcsszavak: IBM szerver

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás