Twitter- és Facebook-oldalt indít az osztrák kancellár

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 30. 08:43

Sok más politikus után októberben az osztrák kancellár is belép a web 2.0 használóinak sorába - tudatta egyik tanácsadója.

Werner Faymann kormányfőnek eddig nem volt saját oldala a közösségi portálokon. Barack Obama amerikai, Dmitrij Medvegyev orosz elnök és más vezető politikusok után hamarosan ő is regisztrál, és közvetlen üzenetekkel jelentkezik majd a Facebookon és a Twitteren.
Angelika Feigl tanácsadó - a kancellár korábbi szóvivője - hétfő délelőtt egy Twitter-bejegyzésben tette közhírré, hogy mindkét internetes oldalon október 26-án, az osztrák nemzeti ünnep napján debütál majd az 51 éves szociáldemokrata politikus.
Azt már májusban bejelentették, hogy Faymann is be fog lépni a "webkettő" világába, de a regisztrálás azóta is váratott magára.
Feigl közlése szerint külön okostelefonra fejlesztett alkalmazást (úgynevezett "appet") is kiad majd a kormányfői hivatal. Azt nem árulta el a tanácsadó, hogy milyen szolgáltatásokat lehet majd elérni a "kancellár-app" segítségével. Az ilyen informatikai szolgáltatás nem lenne teljesen újdonság az osztrák kormány részéről: az osztrák külügyminisztérium mobiltelefonos alkalmazása arról tájékoztatja az osztrákokat, hogy hova fordulhatnak, ha a külföldi tartózkodásuk alatt baj éri őket.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Szegeden nyitotta meg legújabb üzletét a DIGI

A DIGI a régióban az elmúlt 10 év során fokozatosan végrehajtott technológiai beruházásokkal összhangban, előfizetői kényelmét és érdekeit szem előtt tartva a Szeged Plázában nyitotta meg legújabb üzletét.

2021. január 22. 16:37

Új Dell monitorok a hatékony munkakörnyezetért

Ahogy egyre több vállalat tér át a hibrid munkavégzési modellre, úgy lesznek fontosabbak az olyan technológiák, amelyek munkahelytől és munkakörtől függetlenül segítik az alkalmazottak együttműködését. A dolgozók a tartalomkészítőktől és mérnököktől kezdve az adatelemzőkig és marketingszakemberekig mindannyian azt a tökéletes munkakörnyezetet keresik, amelyben a leghatékonyabban tudnak dolgozni. A Dell a legújabb üzleti monitoraival pont ezt a célt tűzte ki: magasabb szintre emelik a munkavégzést és az alkalmazottak hatékonyságát.

2021. január 22. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás