Továbbfejlesztett mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatások az Epsontól

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 09:56

Az Epson augusztus végén jelentette be, hogy kiterjeszti és továbbfejleszti jelenlegi mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatásait. Az összefoglalóan Epson Connect névre keresztelt szolgáltatáscsomag várhatóan idén ősztől lesz elérhető. A szolgáltatások révén a mobiltelefonról vagy táblagépről nyomtatni kívánó felhasználók kényelmesen, közvetlenül lesznek képesek dokumentumaikat illetve fotóikat bizonyos Epson nyomtatókon kinyomtatni. A szolgáltatás alapja az a létező trend, miszerint egyre több irodai alkalmazott lát el irodai feladatokat vagy prezentál mobil eszköz segítségével, ezekről az eszközökről nyomtatni viszont eddig nem volt kézenfekvő.

Az Epson iPrint már idén június óta elérhető az iPhone- és iPad-felhasználók számára, augusztus óta pedig az Android operációs rendszert használók számára is. Az alkalmazás segítségével a mobileszközön tárolt fotók egyenesen kinyomtathatók a WiFi hálózatra kapcsolt, dedikált Epson nyomtatóra.

Az Epson iPrint továbbá összeköthető a Dropbox felhő alapú tároló, az Evernote felhő alapú jegyzetelő, illetve a Box.net és a Google Dokumentumok felhő alapú alkalmazásokkal, ahonnan a dokumentumok szintén minden előzetes drivertelepítés nélkül nyomtathatók ki bizonyos Epson nyomtatókra. Az iPrint továbbá képes weboldalak mobil felületről való közvetlen kinyomtatására és egyes Epson lapolvasók távvezérlésére is.

Az Epson Connect csomag másik innovatív alkalmazása, az Epson Email Print még az ősszel elérhető lesz a mobilfelhasználók számára. Az alkalmazás segítségével az e-mailek és csatolmányaik kinyomtatása válik pofonegyszerűvé a mobileszközzel rendelkező felhasználók számára.

Az Apple mobil termékeiről (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3 és későbbi iPod Touch generációk, iPad, illetve iPad2) történő nyomtatást az Apple AirPrint szolgáltatása teszi lehetővé, melyet a 2011 szeptemberétől megjelenő összes Epson tintasugaras nyomtató (inkjet) támogat majd.

Az idén szeptembertől elérhető Epson tintasugaras nyomtatók továbbá a Google Cloud Print szolgáltatását is támogatják, vagyis a Google Dokumentumok használói mobilalkalmazástól függetlenül lesznek képesek mobileszközről Epson tintasugaras nyomtatóra nyomtatni.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Virtuális valóság technológia segíti az MR vizsgálatra készülő gyerekeket

A fiatal egészségügyi szakemberekből álló OncoVR csapat második VR videójátéka az MR vizsgálat előtti szorongás csökkentését tűzte ki célul.

2022. november 29. 20:29

Digitalizációval menekülhetnek előre a mostani válságból a hazai turisztikai szereplők

Előrejelzések szerint a turisztikai szektor, és azon belül a vendégéjszakák száma globálisan 30%-kal nőhet majd 2023-ban, az idei 60%-os bővülést követően, azonban a teljes nemzetközi idegenforgalmi szegmens teljesítménye még így is elmarad majd a pandémia előtti szinttől. Sajnálatos módon a jelenlegi gazdasági helyzet, az energiaválság és a tomboló infláció a turisztikai- és vendéglátó szektor hazai szereplőire is negatívan hatnak. A turizmus digitalizációja azonban esedékesebb, mint valaha, hiszen a technológiai megoldások segítenek a költségcsökkentésben, illetve az ügyfélélmény növelésén keresztül a versenyképességet is erősítik – hívta fel a figyelmet Rasztovits Dávid a Digitális Turizmus Zrt. alapító-vezérigazgatója.

2022. november 29. 18:51

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Ezt kockáztatjuk, ha a felhőben tároljuk az adatainkat

Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynökségének legfrissebb ENISA Fenyegetettségi Térkép nevű riportja szerint a pandémia következtében népszerűvé vált hibrid munkavégzés világszerte felgyorsította a szervezetek üzleti folyamatait támogató felhőalapú szolgáltatások bevezetését. 

2022. november 29. 15:27

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

2022. november 29. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56