Továbbfejlesztett mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatások az Epsontól

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 09:56

Az Epson augusztus végén jelentette be, hogy kiterjeszti és továbbfejleszti jelenlegi mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatásait. Az összefoglalóan Epson Connect névre keresztelt szolgáltatáscsomag várhatóan idén ősztől lesz elérhető. A szolgáltatások révén a mobiltelefonról vagy táblagépről nyomtatni kívánó felhasználók kényelmesen, közvetlenül lesznek képesek dokumentumaikat illetve fotóikat bizonyos Epson nyomtatókon kinyomtatni. A szolgáltatás alapja az a létező trend, miszerint egyre több irodai alkalmazott lát el irodai feladatokat vagy prezentál mobil eszköz segítségével, ezekről az eszközökről nyomtatni viszont eddig nem volt kézenfekvő.

Az Epson iPrint már idén június óta elérhető az iPhone- és iPad-felhasználók számára, augusztus óta pedig az Android operációs rendszert használók számára is. Az alkalmazás segítségével a mobileszközön tárolt fotók egyenesen kinyomtathatók a WiFi hálózatra kapcsolt, dedikált Epson nyomtatóra.

Az Epson iPrint továbbá összeköthető a Dropbox felhő alapú tároló, az Evernote felhő alapú jegyzetelő, illetve a Box.net és a Google Dokumentumok felhő alapú alkalmazásokkal, ahonnan a dokumentumok szintén minden előzetes drivertelepítés nélkül nyomtathatók ki bizonyos Epson nyomtatókra. Az iPrint továbbá képes weboldalak mobil felületről való közvetlen kinyomtatására és egyes Epson lapolvasók távvezérlésére is.

Az Epson Connect csomag másik innovatív alkalmazása, az Epson Email Print még az ősszel elérhető lesz a mobilfelhasználók számára. Az alkalmazás segítségével az e-mailek és csatolmányaik kinyomtatása válik pofonegyszerűvé a mobileszközzel rendelkező felhasználók számára.

Az Apple mobil termékeiről (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3 és későbbi iPod Touch generációk, iPad, illetve iPad2) történő nyomtatást az Apple AirPrint szolgáltatása teszi lehetővé, melyet a 2011 szeptemberétől megjelenő összes Epson tintasugaras nyomtató (inkjet) támogat majd.

Az idén szeptembertől elérhető Epson tintasugaras nyomtatók továbbá a Google Cloud Print szolgáltatását is támogatják, vagyis a Google Dokumentumok használói mobilalkalmazástól függetlenül lesznek képesek mobileszközről Epson tintasugaras nyomtatóra nyomtatni.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg bemutatta legújabb töltőit

A Sandberg, az elektronikai készülékek egyik vezető innovátora bemutatta legújabb töltőit: a MagSafe-kompatibilis ScreenMount Magnet Charger 15W mágneses töltőt, valamint 2 az 1-ben 1xUSB-C 1xUSB 35 W-os gyorstöltőt.

2024. február 21. 11:31

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

A HONOR új kampánya összehozza az ENSZ kultúráit

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének központjában indította el „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítását még február 9-én a HONOR az ENSZ Kínai Könyv Szövetségével, a Global Webbel és a Kínai Központi Szépművészeti Akadémiával együttműködve, az ENSZ állandó kínai képviselete támogatásával. A kínai holdújév végéig, tehát még ezen a héten is futó kiállítás a nemzetközi egységet és művészetek közti kapcsolatokat szimbolizálja.

2024. február 20. 17:41

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40