Továbbfejlesztett mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatások az Epsontól

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 09:56

Az Epson augusztus végén jelentette be, hogy kiterjeszti és továbbfejleszti jelenlegi mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatásait. Az összefoglalóan Epson Connect névre keresztelt szolgáltatáscsomag várhatóan idén ősztől lesz elérhető. A szolgáltatások révén a mobiltelefonról vagy táblagépről nyomtatni kívánó felhasználók kényelmesen, közvetlenül lesznek képesek dokumentumaikat illetve fotóikat bizonyos Epson nyomtatókon kinyomtatni. A szolgáltatás alapja az a létező trend, miszerint egyre több irodai alkalmazott lát el irodai feladatokat vagy prezentál mobil eszköz segítségével, ezekről az eszközökről nyomtatni viszont eddig nem volt kézenfekvő.

Az Epson iPrint már idén június óta elérhető az iPhone- és iPad-felhasználók számára, augusztus óta pedig az Android operációs rendszert használók számára is. Az alkalmazás segítségével a mobileszközön tárolt fotók egyenesen kinyomtathatók a WiFi hálózatra kapcsolt, dedikált Epson nyomtatóra.

Az Epson iPrint továbbá összeköthető a Dropbox felhő alapú tároló, az Evernote felhő alapú jegyzetelő, illetve a Box.net és a Google Dokumentumok felhő alapú alkalmazásokkal, ahonnan a dokumentumok szintén minden előzetes drivertelepítés nélkül nyomtathatók ki bizonyos Epson nyomtatókra. Az iPrint továbbá képes weboldalak mobil felületről való közvetlen kinyomtatására és egyes Epson lapolvasók távvezérlésére is.

Az Epson Connect csomag másik innovatív alkalmazása, az Epson Email Print még az ősszel elérhető lesz a mobilfelhasználók számára. Az alkalmazás segítségével az e-mailek és csatolmányaik kinyomtatása válik pofonegyszerűvé a mobileszközzel rendelkező felhasználók számára.

Az Apple mobil termékeiről (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3 és későbbi iPod Touch generációk, iPad, illetve iPad2) történő nyomtatást az Apple AirPrint szolgáltatása teszi lehetővé, melyet a 2011 szeptemberétől megjelenő összes Epson tintasugaras nyomtató (inkjet) támogat majd.

Az idén szeptembertől elérhető Epson tintasugaras nyomtatók továbbá a Google Cloud Print szolgáltatását is támogatják, vagyis a Google Dokumentumok használói mobilalkalmazástól függetlenül lesznek képesek mobileszközről Epson tintasugaras nyomtatóra nyomtatni.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Fenntartható divat debütált a párizsi Haute Couture divathéten

Az Epson a neves japán divattervezővel, Yuima Nakazatóval és a megegyező nevű YUIMA NAKAZATO márkájával együttműködve a 2023-as tavaszi-nyári párizsi Haute Couture divathéten olyan kreációkat mutat be, amelyek egyszerre lenyűgözőek és fenntarthatóak. Amellett, hogy a YUIMA NAKAZATO az Epson digitális textilnyomtatását használta egyedi és kreatív világképének visszaadásához, néhány alkotását egy új, fenntarthatóbb és az iparágat potenciálisan átalakító textilgyártási folyamat segítségével valósította meg.

2023. január 31. 18:50

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Dr. Hasznics Milán lett a Qualysoft Csoport globális vezérigazgatója

Dr. Hasznics Milán igazgatósági tag tölti be 2023 januárjától az IT-tanácsadó és szolgáltató Qualysoft Csoport globális vezérigazgatói posztját. A kinevezés a szakember 2022-es magyarországi vezérigazgatói előléptetését követi. A magyarországi feladatkör mellett a cégcsoport német, osztrák, román, szerb és svájci tagvállalataiért is felelős.

2023. január 31. 15:29

Nem tudott pályára állni a NASA szoftvergazdálkodási programja

Nemrég tette közzé a NASA Főfelügyelői Hivatala a szervezet szoftvereszköz-gazdálkodására irányuló felülvizsgálatának eredményét, melyben több tízmillió dollár mértékű bírságot, túlköltekezést és jelentős fejlesztési lehetőséget állapított meg. Az eset jól példázza, hogy mekkora jelentősége is van a proaktív szoftvererőforrás-gazdálkodásnak, ami optimalizálja a szervezetek informatikai költségeit, miközben jelentősen minimalizálja a szerződési feltételek megszegéséből eredő kockázatokat is. 

2023. január 31. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46