Itt a Firefox első verziója Androidra!

Kütyü magazin, 2011. szeptember 15. 08:30

A Mozilla egyik legfontosabb fejlesztése, hogy elkészítse a Firefox Androidos gépekre szánt verzióját. Ennek eredménye, hogy tegnap megjelent a böngésző első teszt példánya.

"Elértünk egy olyan állapotot, ami már működőképes, és elég jó ahhoz, hogy visszajelzéseket kaphassunk róla" - írta Lucas Rocha, az egyik fejlesztő egy blog postban tegnap. "Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy nagyon korai verziója a szoftvernek. A design folyamatosan fejlődni fog, egyelőre még sok hiányosságot látunk mi is."

A kisebb kijelzős készülékeken jobbról-balról lehet a kezelőfelületet "elővarázsolni", de a nagyobb, táblagép verzióban már találunk egyéb elemek is, amik állandóan szem előtt vannak (címsor, újratöltés, könyvjelzők stb.).

Az okostelefonokra fejlesztett Firefox verzióval a Mozilla határozottan elindult az Androidos táblagépek piacán, kívácsian várjuk, mekkora szeletet sikerül szereznie a jelenlegi mobilböngészők között.

A Mozilla kénytelen az Androidot választani a mobilpiacra való "betöréshez", hiszen a MeeGo és a Windows Mobile 6.5 már kifutóban van, a Windows Mobile 7 nem rendelkezik a szükséges képességekkel (így nem futhat rajt Firefox), az Apple iOS pedig csak olyan böngészök futtatását teszi lehető, amik az Apple WebKitre épülő motorral rendelkeznek.

Hosszú út áll a böngésző előtt, hiszen a Net Application által a világ mobilböngésző-használatáról készített tanulmány szerint a Safari a vezető a piacon, az Opera Mini és az Android "gyári" böngészője a második és harmadik, tehát látszik, hogy az előre telepített böngészők vezetik a piacot.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30