Itt a Firefox első verziója Androidra!

Kütyü magazin, 2011. szeptember 15. 08:30

A Mozilla egyik legfontosabb fejlesztése, hogy elkészítse a Firefox Androidos gépekre szánt verzióját. Ennek eredménye, hogy tegnap megjelent a böngésző első teszt példánya.

"Elértünk egy olyan állapotot, ami már működőképes, és elég jó ahhoz, hogy visszajelzéseket kaphassunk róla" - írta Lucas Rocha, az egyik fejlesztő egy blog postban tegnap. "Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy nagyon korai verziója a szoftvernek. A design folyamatosan fejlődni fog, egyelőre még sok hiányosságot látunk mi is."

A kisebb kijelzős készülékeken jobbról-balról lehet a kezelőfelületet "elővarázsolni", de a nagyobb, táblagép verzióban már találunk egyéb elemek is, amik állandóan szem előtt vannak (címsor, újratöltés, könyvjelzők stb.).

Az okostelefonokra fejlesztett Firefox verzióval a Mozilla határozottan elindult az Androidos táblagépek piacán, kívácsian várjuk, mekkora szeletet sikerül szereznie a jelenlegi mobilböngészők között.

A Mozilla kénytelen az Androidot választani a mobilpiacra való "betöréshez", hiszen a MeeGo és a Windows Mobile 6.5 már kifutóban van, a Windows Mobile 7 nem rendelkezik a szükséges képességekkel (így nem futhat rajt Firefox), az Apple iOS pedig csak olyan böngészök futtatását teszi lehető, amik az Apple WebKitre épülő motorral rendelkeznek.

Hosszú út áll a böngésző előtt, hiszen a Net Application által a világ mobilböngésző-használatáról készített tanulmány szerint a Safari a vezető a piacon, az Opera Mini és az Android "gyári" böngészője a második és harmadik, tehát látszik, hogy az előre telepített böngészők vezetik a piacot.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

A világ harminc országának legfeljebb 15 és fél éves diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpiát (eJOI) idén Ukrajna rendezte meg - virtuálisan. A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az eJOI-ra, amelyen két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

2022. szeptember 26. 18:20

Egészségügyi startupper a leginspirálóbb fiatal női tehetség díjának jelöltje

Magyarország egyik legolvasottabb női portálja, a Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgál a hazai közösségek számára. A 2022-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságának fiatal tehetség kategória jelöltje Nagy Nelly, a My Food Protocol startup ötletgazdája és alapító tulajdonosa.

2022. szeptember 26. 16:39

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. 

2022. szeptember 26. 15:13

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

A Continental járművek beltereihez mutat be fenntartható felületi megoldásokat

Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

2022. szeptember 26. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17