Internetes vetélkedő az erdélyi kastélyokért

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 18. 16:08

Már be lehet benevezni a WEBkastély elnevezésű vetélkedőre, amelynek célja felhívni a figyelmet az erdélyi kastélyok, kúriák állapotára, illetve bekapcsolni azokat a turisztikai körforgásba.

 Az interneten zajló verseny a közel 600 erdélyi településen található kastély vagy kúria népszerűsítését, értékeinek ismertetését tűzte ki célul. A játékra 6–10 fős csapatok jelentkezhetnek, feltétel, hogy a csapat tagjai erdélyi kastély/kúria közelében éljenek, és egy helyi civil szervezettel is együttműködjenek. Egy kastélynak, egy kúriának csak egy csapata lehet, egy civil szervezet azonban több csapatot is támogathat.

 
Az online verseny egy másik internetes megmérettetéshez, a WebVidékhez hasonlóan zajlik. A részt vevő csapatoknak különböző próbákat, feladatokat kell elvégezniük négy héten keresztül, amelyek a kastély vagy kúria múltjára, jelenére, jövőjére, turisztikai hasznosíthatóságára, a köréje szervezett rendezvényekre vonatkoznak.
 
Háromtagú zsűri bírálja el a beérkező munkákat, de a közönség is befolyásolhatja szavazatával az eredményt - közli a Transindex erdélyi hírportál a november 26-án eredményhirdetéssel és díjátadással záruló versenyről.
 
A www.webkastely.ro honlapon kívül közösségi oldalakon is jelen lesz a vetélkedő, melyet a PONT Csoport, a Transindex, a Transilvania Trust Alapítvány és az Élő Erdély Egyesület közösen szervez.
Kulcsszavak: verseny

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07