Megírni és kiadni: könyvek otthonról

Kerekes Pál, 2011. november 24. 14:02

Mintha kisütnénk valamit – olyan egyszerű a publikálás, állítják az alkotói az újabb könyves megoldásnak. (From Book Oven to Pressbooks).

A Book Oven néven indult vállalkozás nekifut a kiadói világ átrendezésének: az azóta Pressbooks cégbejegyzésen működő társaság bejelentette, hogy mától elérhetővé teszi könyvkészítő alkalmazását. A béta verziónak címkézett rendszer web-alapon működik. A hálózaton készített vagy közzétett írásművekből e-Pub-ot, PDF-et, és más – pontosabban nem meghatározott – e-book formátumokat készít. A hálózaton, mint kiderült, a WordPress-en kreált web-publikációkat értik.

A csatolt prezentáció alapján az is megállapítható, hogy a PDF-nél nem egyszerű olvasási variánsról van szó, hanem POD (Print on Demand) nyomtatásra kész lay-out kivitelről. Ennyiben gondolják azt, hogy szoftverük a self-publishing szerzőknek, és a kisebb könyvkiadóknak egyaránt professzionális könyv szerkesztést és megjelentetést tesz lehetővé.

Példának egy, a szoftver segítségével formázott könyvet mutatnak be. Címe a tanulmánynak: Book: a Futurist’s Manifesto. Összegyűjtött esszék a könyvkiadás változó világáról.

A szoftver ingyenes, csak regisztrációhoz kötött. Elérhetőség: www.pressbooks.com

További információ: www.konyvkonnektor.hu

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ifjú űrkutatók táboroztak a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem adott otthont a Magyar Asztronautikai Társaság űrtáborának. Az élményekkel teli, érdekesebbnél érdekesebb programokkal teletűzdelt rendezvényen a középiskolások az űrkutatással, az űrtechnológiával, sőt még az űrjoggal is megismerkedhettek. 

2024. július 16. 09:56

AZ EIT Health megújítja InnoStars Awards pályázatát

Az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló szervezete, az EIT Health tanulmányt készíttetett arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az egészségügyi startupoknak, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek leküzdéséhez a szervezet vállalkozásfejlesztési programjai az InnoStars régióban, vagyis Dél-, Közép- és Kelet-Európában. Ezek a programok – például a régóta futó InnoStars Awards – képzések, finanszírozási lehetőségek, mentorálás és bootcampek révén kézzel fogható segítséggel támogatják a vállalkozókat, de a tanulmány további, eddig ismeretlen előnyöket is feltárt a résztvevők szemszögéből. 

2024. július 9. 17:17

2024-ben is díjazzák az Év hazai menedzserét a Gyurós Tibor-díjátadón

Az idei évben az IVSZ huszonhatodik alkalommal adja át a szövetség egykori elnökéről elnevezett díjat, amellyel minden évben azokat a hazai, vezető beosztású menedzserek munkáját ismeri el, akik az elmúlt 12 hónapban a legtöbbet tettek Magyarország digitális érettségének fejlesztéséért. 2024. július 21-ig az IVSZ honlapján bárki nevezhet a díjra érdemesnek vélt szakembert, dolgozzon az illető akár a kkv-szektorban, akár multinacionális vállalatnál, vagy a közszférában – a javaslatokat szakmai zsűri értékeli ki, és választja ki közülük az idei Gyurós Tibor-díj nyertesét.

2024. július 4. 11:30

Történelmi magyar siker a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A magyar diákcsapat mind a négy tagja érmes helyezést ért el a csehországi Brnóban rendezett régiós informatikai versenyen: a CEOI-n induló magyar középiskolások összesen két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, ami a több mint harminc éve zajló megmérettetés történetében valaha elért legjobb eredmény.

2024. július 1. 18:36

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55