Családi társasjáték iPad készüléken

Vértes Judit, 2012. január 1. 22:04

Gyakran bosszankodunk, hogy az új iPad elszigeteli a család tagjait. Épp ezért nem árt, ha letöltünk rá néhány olyan klasszikus társasjátékot, melyet együtt játszhat a család. Négy ismert táblás játék is elérhető 99 centért az EA DailyDeals ünnepi akciójában: a Monopoly, a Scrabble, az Élet játéka és a Rizikó.

A Monopoly a hagyományos társasjáték mintájára készült, a család körbeülheti a kijelzőn megjelenő táblát, a játékosok dobhatnak a virtuális dobókockával, és éppúgy üzletelhetnek, építhetnek szállodákat, mint az eredeti játékban. A játék kicsit gördülékenyebb, hiszen nem kell bankos, a gép automatikusan kiszámolja és levonja vagy hozzáírja a fizetendő összegeket. Talán természetesebb is ez a mai világban, ahol kézpénzt már egyre kevésbé használunk, fizetésünk, kiadásaink jóváírásként, levonásként jelenik meg a számlán. Ám elveszíti azt a burkolt pedagógiai szerepét, hogy gyerekeink a játék során kicsit gyakorolják a számolást. És az édes izgalom is elvész, amikor belépünk valakinek a területére, és néhány pillanatig reménykedünk benne, hátha nem veszi észre: a bank itt automatikusan egyből levonja a fizetendő összeget. Viszont lehet egyszerre több iPad készüléket összekapcsolva négynél többen is játszani. Másik előnye, hogy bármikor elmenthető a parti, és nem kell attól félnünk, hogy valaki leveri a bábukat vagy házakat, amíg nem játszunk.

A Scrabble Pass N’Play módon játszható, azaz körbeadva az iPad-ot a soron következő játékosnak. A játék iPad változatánál segítséget is kérhetünk, illetve egyből kéznél van egy szótár, ha valamelyik kirakott szó helyességében nem vagyunk biztosak. A játékot Facebook-os barátainkkal is játszhatjuk, illetve iPhone-ra tölthető változata is van. (Scrabble Tile Rack alkalmazás segítségével).

A Rizikó a Monopolyhoz hasonlóan szintén több órás társasjáték, melynek iPad változata kicsit gyorsabb. A játék ugyanolyan, mint a táblás eredeti, Pass N’Play módban több játékos is játszhatja.

Az élet játéka (The Game of Life) talán kevésbé ismert, ám nem kevésbé izgalmas stratégiai játék, mint a Monopoly. A játék iPad változatának legnagyobb hibája, hogy nem látszik egyszerre a kijelzőn az egész tábla.

Tehát az, hogy valaki iPad-ot kapott karácsonyra, még nem jelenti a közös délutáni társasjátékok időszakának végét. Sőt, a játék így utazásra is könnyen elvihető.

 

Kulcsszavak: iPad játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27