A Facebook és a Google tartalomszűrés ellen küzd Indiában

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 11. 12:46

A Facebook és a Google vállalatok közölték a delhi legfelsőbb bírósággal, hogy nem tartják lehetségesnek a saját felületükön folytatott tartalomellenőrzést, a kifogásolható - például vallási alakokat nem megfelelőképpen ábrázoló - tartalmakat pedig csak figyelmeztetés hatására távolíthatják el - adta hírül az NDTV újdelhi televízió hírportálja szerdán.

A bíróság január elején arra kötelezett 21 közösségi weboldalt, hogy hat héten belül távolítsa el felületeiről a vallásellenes és antiszociális tartalmakat, ami súlyos kérdéseket vetett fel Indiában a cenzúrával és a szólásszabadsággal kapcsolatban. A testület javasolta, hogy az ügyben bűnös összeesküvés vádjával indítsanak eljárást a szóban forgó internetes cégek ellen.
 
A legfelsőbb bíróság felszólította a delhi rendőrséget, hogy válaszoljon a Facebook és a Google ez ellen fellépő kérelmére. A két vállalat petíciója a bíróság kifogásaira adott válasz volt, miután a hatóságok több istenség és vallási alak - a többi közt Mohamed próféta - ábrázolását obszcénnek ítélték meg.
 
A delhi legfelsőbb bíróság csütörtökön tárgyalja újra az ügyet.
Kulcsszavak: India Google Facebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05