A Kingston Technology memóriapiaci előrejelzései 2012-re

Kütyü Magazin, 2012. január 18. 12:14

A Kingston Technology 2012-re szóló piaci előrejelzései választ adnak az adatvesztés elkerülésének, az SSD-technológia terjedésének, a táblagép- és okostelefon-eladások robbanásszerű növekedésének és a nagysebességű adatmásolás kérdéseire

A Kingston Technology nyilvánosságra hozta a 2012-es évrevonatkozó, memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit és várható trendjeit. Az alábbiakban a vállalat elnöke és egyben társalapítója John Tu nyilatkozik a memóriapiac 2012-ben várható alakulásáról: egyebek mellett az SSD-technológia tömeges elterjedéséről, a globális adatvesztés elkerülésének legjobb módszereiről és a fogyasztók személyes adattárolási szokásainak fejlődéséről.

Az SSD-alapú tárolás fordulóponthoz érkezett – 2011-ben a mozgóalkatrész nélküli meghajtók eladási rátái folyamatosan növekedtek. Az SSD már nem felsőkategóriás, hanem alapvető fontosságú fejlesztésnek számít. A Kingston technológiai úttörőként a vásárlók számára könnyen fejleszthető és alkalmazható megoldásokat kínál, melyeket különösen jól jellemeznek a V200 család bővítési csomagban értékesített megoldásai és versenyképes árai. A gyártók erőfeszítései várhatóan meghozzák az áttörést, a bűvös 1 USD/GB-os szint elérését az SSD piacon.


A tavaly őszi thaiföldi árvízkatasztrófa a merevlemez-meghajtók piacát is komolyan érintette, ami várhatóan 2012 első felében még éreztetni fogja hatását. Így növeli a számítógépgyártók – különösen az ultrabookgyártók – SSD-igényét. Emiatt pedig a vállalati szektorban is intenzívebb átrendeződésre lehet számítani a megbízhatóbb, hosszabb távú befektetési megoldások irányába. Mivel az SSD magasabb befektetési megtérülést fog jelenteni a teljesítmény és a tartósság terén, a vállalatok számára az SSD válik majd a legjobb fejlesztési lehetőséggé régi rendszereik fejlesztése és felújítása kapcsán. Úgy gondoljuk, hogy 2012 második felében tanúi lehetünk majd egy fordulópontnak az SSD tömeges alkalmazása terén.

A táblagépek és ultrabookok tárolási dilemmái – Az előrejelzések szerint a tabletek globális forgalma 2015 végére eléri a 326,3 milliós darabszámot.  A kiváló minőségű tartalmak mobileszközökön történő használatának terjedése felkelti az igényt a kiegészítő tárhelyek iránt. Azon fogyasztóknak, akiknek táblagépei nem tartalmaznak a tárhely növelésére alkalmas kártyameghajtókat, már most tárolási korlátokkal kell szembesülniük. Ez a probléma új igényt teremtett a Vezeték nélküli tárhelynövelő eszközök, mint például a Kingston Wi-Drive iránt. Ezek az eszközök nem csupán az adatok tárolásának és elérésének egyszerű, vezeték nélküli módját kínálják, hanem média megosztást is lehetővé tesznek egyszerre akár több felhasználóval.

Kngston DataTraveler Micro
A tárhelynövelést biztosító kártyahelyekkel rendelkezők számára a Kingston számos megoldást kínál az igényeknek megfelelően, a nagy kapacitású microSDHC- és SDHC-kártyáktól a kisméretű USB -meghajtókig (mint amilyen például a DataTraveler Micro). Az összes ilyen megoldás az okostelefonok és táblagépek piacára készült.

A nagy teljesítményű memóriák növekedését a PC-játékok és az overclocking hajtja – A Jon Peddie Research szerint a játékok megszállottjainak kifejlesztett hardverek világpiaca 2012-ben 6%-kal fog növekedni, és eléri a 34 milliárd USD forgalmat. Ez a tendencia már most is érződik: az EMEA-térségben a HyperX nagy teljesítményű memóriatermékek forgalma 60%-kal nőtt 2011-ben.

Intel X79 CPU
Az Intel X79 processzorának megjelenése a piacon tapasztalható memóriaigények új, magasabb szintjét jelzi. Különösen a négycsatornás technológia kapacitása miatt számíthatunk arra, hogy a JEDEC hivatalossá teszi az 1600 MHz-es órajelet 2012-ben, ez pedig azt jelenti, hogy több felhasználó dönt majd a fejlesztés mellett. Az idei évben várhatóan átlagossá válik a 4 GB-os átlagos memóriakapacitás. A nagy teljesítményű számítástechnika egy növekvő ágazat, és mi arra biztatjuk partnereinket, hogy továbbra is fókuszáljanak erre a területre.

Az adatvesztés elkerülése és az adatbiztonság feltételei – A bizalmas adatok elvesztése aggodalomra ad okot. A Ponemon Institute és a Kingston Technology által nemrégiben végzett felmérés igazolta, hogy a vállalatok szükségét érzik a biztonságosabb USB-termékek és irányelvek bevezetésének. Mindazonáltal nem alkotnak megfelelő biztonsági stratégiákat az USB-eszközökre vonatkozóan és nem helyeznek kellő hangsúlyt az adatvédelmi házirendek betartatására. A biztonságos USB-eszközök a megoldásnak csak egy részét jelentik. Létfontosságú a végpontok biztonsága, a bevált gyakorlatoknak megfelelő házirendek és eljárások bevezetése, valamint a személyzet oktatása. Az adatvesztés elkerülése a szervezetek számára 2012-ben csak akkor lehetséges, ha megvalósítják és szigorúan betartatják a technológia, a megfelelőség és a helyes magatartás biztonsági háromszögét.

Szerverek – A Gartner 7 százalékos növekedést jósol a szerverpiacon, és még ennél is nagyobb, 22 százalékos bővülést vár Kelet-Európában ezen a téren. A Kingston úgy látja, a szervezetek a hagyományos OEM szerver-forgalmazóktól beszerezhető megoldások helyett egyre inkább a saját igények szerint összeállítható szerverek felé fordulnak, és a vállalat felkészült arra, hogy partnereivel karöltve kielégítse az ehhez szükséges memóriamodulok iránti igényeket.
Az SSD egyre nagyobb teret fog nyerni a szerverek és az adatközpontok piacán, és elkezdi leváltani az előzőleg használt HDD-ket. Az energiahatékonyság és teljesítményoptimalizálás iránti igények következtében ebben a szektorban várhatóan az SSD minősül a legfontosabb beruházásnak a 2012-es évben.

Összegzés – 2011 példátlan év volt, és a jelentkező gazdasági nehézségek minden bizonnyal kihívást jelentenek majd 2012-ben is. A Kingston Technology azonban számos vihart túlélt már, és így tesz a jövőben is: a helyes, megbízható üzleti etika alapjaira építve fokról fokra erősödni fog. 2012 számos lehetőséget tartogat, és mi a Kingston Technology-nál bízunk benne, hogy partnereinkkel közösen képesek leszünk maximálisan kihasználni ezeket.


 

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50