Prémium kategóriás multifunkciós nyomtatók a Canontól - PIXMA MX715 és PIXMA MX895

Kütyü Magazin, 2012. március 1. 16:04

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új, otthoni és kisirodai környezetekben is ideálisan használható MX715 és a PIXMA MX895 multifunkciós nyomtatókat. A modellek továbbfejlesztett funkciókat és csatlakozási lehetőségeket kínálnak a felhasználók számára, amelyek megkönnyítik a nyomtatást az okostelefonokról és táblagépekről.

A PIXMA MX885 és a PIXMA MX870 modellek helyére lépő, stílusos kialakítású nyomtatók színes nyomtatás esetén is nagy nyomtatási sebességet kínálnak. A vállalkozások számára tervezett funkciók – mint például a nagysebességű faxolás, a 35 lapos kétoldalas automatikus lapadagoló (DADF) és az automatikus kétoldalas nyomtatás – nagyobb termelékenységet biztosítanak a felhasználók számára.

A nyomtatók nagy nyomtatási sebessége lehetővé teszi a dokumentumok és képek gyors elkészítését. A modellek ISO sebessége fekete-fehér dokumentumok esetén 12,5 kép/perc, színes nyomtatás esetén 9,3 kép/perc, egy A4-es másolatot pedig mindössze 14 másodperc alatt készítenek el. A Canon FINE nyomtatófej-technológia fotólabor minőséget biztosít a felhasználók számára, az 1 pl térfogatú tintacseppeknek, és a 9600 dpi nyomtatási felbontásnak köszönhetően pedig egyenletes színátmenetekkel és finom részletekkel gazdagított dokumentumok és képek készíthetők.

A modellek a többoldalas dokumentumok gyors és egyszerű beolvasása, másolása és faxolása érdekében egy 2400 dpi nagyfelbontású lapolvasásra képes síkágyas lapolvasót és egy 35 lapos kétoldalas automatikus lapadagolót is tartalmaznak. A kétirányú papíradagolásnak és az önműködően nyíló papírtálcának köszönhetően pedig számos különféle nyomathordozó kezelésére képesek.

A nyomtatók gazdaságos működést biztosító funkciókat is kínálnak a felhasználók számára: az új ECO Settings szoftverrel és az automatikus kétoldalas nyomtatással papírt takaríthatnak meg, amely nagyobb hatékonyságot biztosít számukra. Az öt különálló tintatartály a tintaszint csökkenésekor külön cserélhető, így a nyomtatók a lehető legkisebb tintaveszteséget biztosítják, és csökkennek a nyomtatási költségek is.

Az új csatlakozási funkciók megkönnyítik a nyomtatást az okostelefonokról és táblagépekről. A beépített Wi-Fi csatlakozási lehetőségnek köszönhetően az irodában szinte bárhonnan lehetséges a lapolvasás és másolás. A Canon Easy Photo-Print alkalmazással pedig a számítógép nélküli, az iOS vagy Android rendszerű eszközökről történő mobil nyomtatás és lapolvasás is gyors és egyszerű. A felhasználók a PIXMA Cloud Link szolgáltatás online fényképalbumok nyomtatására szolgáló funkciójának használatával, a felhő közvetlen elérésével az online albumokból – például a Picasa webalbumokból – nyomtathatják ki kedvenc fényképeiket. A PIXMA Cloud Link számos különféle nyomtatásra kész sablont is tartalmaz – például naptárakat, borítékokat, levélpapírokat, emlékeztetőket és más hasznos anyagokat – amelyek a webes sablonnyomtatás szolgáltatásban egy gombnyomással elérhetők.

A modellek kezeléskönnyítő funkciókat is tartalmaznak: a Gyorsindítás funkció használatával például a nyomtatók bekapcsolás után rendkívül gyorsan elindulnak, így ha szükség van rá, a nyomtatás még gyorsabb és egyszerűbb, illetve a készülék csak akkor használ energiát, amikor valóban szükség van rá. A nyomtatók TFT-kijelzőin a dokumentumok és fényképek előnézetei könnyen megtekinthetők, vagy közvetlenül egy memóriakártyáról kiválaszthatók. Az MX895 modellen 7,5 cm-es, az MX715 modellen pedig 6,2 cm-es kijelző található. A nyomtató működtetésére szolgáló új, kétfunkciós vezérlőpanelen lévő LED-es megvilágítású, kétfunkciós gombok közül – a könnyebb használat érdekében – csak az éppen végrehajtott funkcióhoz szükséges gombok világítanak.

 

Az új modellekhez a fényképek és dokumentumok beolvasására és nyomtatására szolgáló átfogó, intuitív szoftvercsomag is tartozik. Az Easy-WebPrint EX használatával több weboldal kivágható, majd egy oldalra egyesíthető, így minimálisra csökkenthető a papír- és tintaveszteség, amely intelligensebbé és hatékonyabbá teszi a webes nyomtatást. Az Easy Photo-Print EX szoftver használatával a felhasználók tökéletes elrendezésű fényképalbumokat és naptárakat is nyomtathatnak, valamint a szoftver számos további szerkesztési lehetőséget – például vörösszem-korrekciós és digitális arcsimító funkciókat is – kínál a felhasználók számára.

Az új nyomtatók támogatják a Full HD videonyomtatást, amellyel a felhasználók a Canon digitális tükörreflexes vagy más digitális fényképezőgépeivel készített Full HD videókból kiváló minőségű állóképeket rögzíthetnek és nyomtathatnak. A képkockák egyesítése funkcióval a videókból származó állóképek egyesítésével pedig a kinyomtatott képek dinamikusabbá tehetők.

 

A PIXMA MX715 legfontosabb jellemzői

·         Multifunkciós készülék fax funkcióval, Wi-Fi és Ethernet kapcsolattal

·         Stílusos fekete kialakítás

·         Kétfunkciós vezérlőpanel

·         35 lapos kétoldalas automatikus lapadagoló

·         5 egyedi tintatartály

·         ISO ESAT: fekete-fehér: 12,5 kép/perc, színes: 9,3 kép/perc

·         Akár 9600 dpi

·         ISO A4-es másolás: 14 másodperc

·         Automatikus kétoldalas nyomtatás

·         Lapolvasás USB-memóriára számítógép használata nélkül

·         Apple Air Print támogatás

 

A PIXMA MX895 legfontosabb jellemzői

·         Multifunkciós készülék fax funkcióval, Wi-Fi és Ethernet kapcsolattal

·         Stílusos fekete kialakítás

·         7,5 cm-es TFT-kijelző és kétfunkciós vezérlőpanel

·         35 lapos kétoldalas automatikus lapadagoló

·         ISO ESAT: fekete-fehér: 12,5 kép/perc, színes: 9,3 kép/perc

·         PIXMA Cloud Link

·         Automatikus kétoldalas nyomtatás

·         ISO A4-es másolás: 14 másodperc

·         Lapolvasás USB-memóriára számítógép használata nélkül

·         Apple Air Print támogatás

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50