A Sixt száz éves történelmének legjobb pénzügyi évét zárta

forrás Prim Online, 2012. március 21. 14:46

Az idén száz éves Sixt, a nemzetközi autókölcsönző piac egyik vezető szolgáltatója, történelmének legjobb pénzügyi évét zárta 2011-ben. Az előzetes számítások szerint az adózás előtti eredmény 35,8% százalékkal nőtt az előző évhez képest, és ezzel megközelítette a 140 millió eurót. A teljes árbevétel 1,7%-kal nőtt 1.54 milliárd Euróról 1.56 mlliárdra emelkedett, vagyis a vállalat a kiemelkedő nyereséget jelentős részben a takarékos költséggazdálkodásának köszönheti.

„A nemzetközi vállalatbirodalom magyarországi szolgáltatójaként hadd emeljem ki, hogy míg Németországban a köcsönzési árbevétel 11%-kal nőtt, a vállalat – erőteljes nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően – külföldön ennél lényegesen erőteljesebben (átlagosan 20%-kal) tudta növelni kölcsönzési árbebételeit, és főleg ennek köszönhető a rekorderedmény.” – jelentette ki Dévai Gábor, a Sixt képviseletét ellátó Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezetője, amit még egy számadattal egészített ki:  „A nemzetközi bevételek részaránya a teljes bevételeken belül 30-ról 32%-ra emelkedett 2011-ben”.

A Sixt Lízing is jelentősen növelte a nyereségességi szintjét, különösen azzal, hogy a magasszintű flotta menedzsment szerződésekre és a belső hatékonysági mutatókra fókuszált, mint például a gépjármű beszerzés és a műhelyi szerviz szolgáltatások. Az adózás előtti eredmény 34,2%-kal haladta meg az előző évit, s az idei 25.4 millió Euró a legmagasabb eredményhozzájárulás, amelyet a Sixt történelme alatt a Lízing Üzleti egység elért.

A Sixt növelte a befektetéseit is a múlt évben. A beszámoló évében 158,900 gépjárművet (2010: 140,700 gépjármű) szereztek be a kölcsönző és lízing flottába, amely így 3.75 milliárd Euró értékre rúg (2010: 3.15 milliárd Euró). Ez a befektetés 13%-os emelkedés a gépjárművek számában, és 19%-os emelkedés az összértékükben.

2011-ben a Sixtnek sikerült megerősítenie a saját tőkebázisát. December 31-től a társaság saját tőkéje 596.1 millió Eurót ért el, 10,2%-kal – azaz 55.2 millió Euróval - magasabb értéket, mint  2010-ben (540.9 millió Euró). A saját tőke 25,6%-ka az összes eszköznek (2010 december 31.-én: 24.3%), amely továbbra is a rangsor elején szerepel Németország kölcsönző és lízing szektorában.

Az igazgató tanács előterjesztette a Felülvizsgáló Bizottságnak és az éves közgyűlés tagjainak, hogy a 2011-es pénzügyi év alapján 0.60 Euró értékű osztalék jár egy törzsrészvényért, és 0.62 Euró az elsőbbségi részvényért, valamint 0.15 Euró bónusz jár minden részvénytípusért. Egy évvel korábban 0.50 Euró járt a törzsrészvényért és 0.51 Euró a törzsrészvényért, ezenfelül 0.20 bónusz járt minden részvénytípus mellé (a 2010-es évben a számadatok kétszer annyi részvényre lettek leosztva, mert a cég forrásai nőttek). A javaslat elfogadása a nyereség 38 százalékát fizeti ki a cég részvényeseinek osztalék formájában.

Az elmúlt száz év legjobb üzleti eredményét bejelentő sajtótájékoztatón Erich Sixt, a Sixt Csoport vezérigazgatója, figyelmeztetett arra is, hogy az idei évben bonyolultabb piaci kihívásoknak kell megfelelni, de a cég felkészülten fogadja az új kihívásokat. „A tavalyi évi eredmények igazán kiemelkedőek és meghaladták a várakozásainkat. A jubileumi évünkben sikerült elérnünk, hogy piacunkon megerősítsük poziciónkat a legnyereségesebb szolgáltatók között világszinten. Mi több, 2011-ben az amerikai piacra történő belépést és a DRIVE NOW autómegosztó programhoz csatlakozást jelöltük meg a jövő irányvonaléként. A Sixt pénzügyi és működési szinten is felkészült arra, hogy újabb kielégítő nyereséget érjen el 2012-ben a jelentősen nehezebb piaci környezet ellenére.”- mondta a vezérigazgató.
 

Kulcsszavak: Sixt autószolg +céginfo

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismert nyári gumiabroncsteszten nyert a Bridgestone Potenza Sport

A Potenza Sport 2021-es megjelenése óta már kilenc dobogós helyezést ért el különböző megmérettetéseken. Idén, a dicsőséglistát kibővítve az Auto Zeitung 2023-as nyári gumiabroncstesztjén megosztott első helyezettként állhatott fel a dobogóra.

2023. március 13. 13:55

Fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Az autóabroncsok kerekek, feketék és gumiból készülnek. Azonban, ha közelebbről megnézzük őket, láthatjuk, hogy rendkívül összetett termékek agyártás során felhasznált különféle anyagok kölcsönhatásának köszönhetően. Az utóbbi időben a Continental anyagszakértői és gumiabroncsmérnökei szép csendben forradalmasítják a területet. A terveik szerint legkésőbb 2050-re valamennyi gumiabroncsukat fenntartható alapanyagokból fogják előállítani. 

2023. március 12. 13:27

A Maserati a GT-bajnokságban tér vissza a versenyzés világába

Az olasz luxusautó-márka az MC20-as sportkocsi GT2-es versenyautó-változatával tér vissza a versenyzés világába. A GT-bajnokságon debütáló modell tesztelése már megkezdődött: a GT2 a Párma melletti Autodromo Varano de’ Melegari versenyautópályán tartott shakedown teszten mutatkozott be először. A tesztelés egy eseménysorozat előfutára, amely a júniusi, Belgiumban szervezett 24 órás Spa-i versenyen aktuális, hivatalos modellbemutatót előzi meg.

2023. március 11. 17:13

Nem lassít az Arrabona Racing Team: tizedik autójával az élre törne a Széchenyi-egyetem csapata

Mindig izgalmas kérdés, mivel rukkol elő aktuális Formula Student-versenyautójának fejlesztésekor az Arrabona Racing Team. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata az elmúlt években fokozatosan közelítette technológiában a világelitet, ami tavaly nyáron az eredményekben is tükröződött: Európa három legrangosabb versenyén a dobogón végzett, idén pedig ott folytatná, ahol tavaly abbahagyta. Az ART_X megújult hűtési rendszerrel, áttervezett karosszériával és továbbfejlesztett SZEngine-motorral célozza meg az első helyet. 

2023. március 9. 16:58

K&H: 2,1 milliót szánnának használt autóra a magyarok

Nagyon kevesen vennének biztosan autót egy éven belül: a 30-59 évesek mindössze 6 százaléka, azaz a döntő többség nem tervezi, csak 29 százalékuk tartja elképzelhetőnek – derül ki a K&H felméréséből. Akik használt autót vennének, átlagosan 2,1 millió forintot, az “új autósok” 6,7 millió forintos keretet szánnak a vásárlásra.

2023. március 9. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08