Versenyhátrány a vidéknek az internetes lefedettség hiánya

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 22. 08:20

Európa vidéki területei akkor részesülhetnek a gazdasági növekedés előnyeiből, ha a digitális vívmányok oda is időben eljutnak – hangoztatta egy, a témába vágó brüsszeli konferencián Herczog Edit (MSZP) európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

    Az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Régiók Bizottságának tanácskozásán - amely a vidékfejlesztés és a digitalizáció kérdését járta körül - a képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európa által áhított tudományos kiválóság arányban van a gazdasági fejlettséggel, míg a gazdasági fejlettség egyre inkább azonos a technológiai kiválósággal. Herczog szerint ez rossz hír annak az Európának, ahol a lakosság és a vállalkozások 43 százaléka nem használja a világon elterjedt technológia vívmányokat, és tízmilliókban mérhető az internet-hozzáféréssel nem rendelkező háztartások aránya.
    Herczog Edit úgy fogalmazott: "Technológiától függetlenül csak a 100 százalékos internetes lefedettséget tűzhetjük ki célul, kevesebbért nem érdemes harcba szállnunk."

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Infosys segítségével digitalizálja szolgáltatásait a GEFCO

Az Infosys, az újgenerációs digitális szolgáltatások globális vezetője, partnerségre lép a GEFCO-val, az autóipari logisztika európai vezetőjével és a globális multimodális ellátási lánc szakértőjével, annak érdekében, hogy a következő öt évben támogassa a cég digitális átalakítását.

2020. január 19. 13:13

A Siemens az okos épületek vezető IoT platform szolgáltatója

A Verdantix független ipari kutatóintézet az okos épületek terén a Dolgok Internete (IoT) platformok vezető szolgáltatójaként rangsorolta a Siemenst. A Verdantix a „Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019” jelentésben 13 olyan vállalatot értékelt, melyek a megítélésük szerint a még gyerekcipőben járó, de már erős versenyt felmutató piacot formálják.

2020. január 19. 11:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás