A Canon új vezetőt nevezett ki az európai, közel-keleti és afrikai üzletág élére

forrás Prim Online, 2012. április 6. 18:47

A Canon Rokus van Iperent nevezte ki a Canon európai, közel-keleti és afrikai régiójának (EMEA) elnök-vezérigazgatójává, aki így a Canon első európai vezetője lesz az EMEA régióban. A pozíciót korábban betöltő Ryoichi Bamba negyven a Canonnál és négy ebben a pozícióban eltöltött év után vonul nyugdíjba. 

A Van Iperen által átvett szervezet - a világ élvonalába tartozó - képalkotó megoldásokat és szolgáltatásokat biztosít vásárlók millióinak, üzleti felhasználóknak és egészségügyi ügyfeleknek az egész EMEA régióban. A Canon Europe mindezek mellett a Canon Inc. összesített bevételeinek legnagyobb részét adja. Van Iperen az Océ N. V. elnök-vezérigazgatói pozíciójából érkezik a Canon Csoportba, amelyet 1999 óta töltött be, egészen a 2010 márciusában történt Canon felvásárlásig.

Van Iperen 1978-ban csatlakozott az Océhoz. Miután számos munkakört betöltött a kutatás-fejlesztési osztályon, 1989-ben a nyomtatórendszerek üzletágáért lett felelős. 1992-től az Océ-Belgium N. V. ügyvezetője lett egészen addig, amíg 1995-ben az Océ N.V igazgatótanácsának tagja lett. Van Iperen kiemelkedő eredményei közé tartozott a Siemens Nixdorf nyomtatási osztályának felvásárlása és integrálása az Océ szervezetébe. A holland szakember az eindhoveni műszaki egyetemen végzett.  
Kulcsszavak: CIO Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38