Invitel InnoMax Klub: IT-ról, bit/secundomok nélkül, az üzlet nyelvén

6 százalékos éves növekedés várható az informatikai piacon

forrás Prim Online, 2012. május 22. 08:12

Az idei év első InnoMax Klubjában az InnoMax Díj győztesei voltak a főszereplők. Olyan hazai vonatkozású, innovatív üzleti megoldásokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, amelyek a XXI. század technológiájára építve tettek sikeresebbé, hatékonyabbá vállalatokat. Az esemény krédója: tanulni egymástól, az e-kor szellemében. Döntően olyan példaértékű megoldásokat láthattak a klub tagjai, amelyek könnyen adaptálhatóak bármely vállalat vagy intézmény működésébe. Olyan kérdésekről is szót ejtettek, hogy miként dönthet jól egy cégvezető, ha fejleszteni szeretne, de nincs forrása; vagy mit jelent az e-iroda és hogyan érdemes átvezetni egy vállalatot az „e” megoldások innovatív világába.

Az informatikai szolgáltatások értéke éves szinten mintegy 6 százalékkal nő a következő 6-7 évben a magyar piacon az előrejelzések szerint, miközben a rendszerintegrációs tevékenység még gyorsabban bővül - mondta Czibulya László, a távközlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtó Invitel üzleti megoldások szakértője hétfőn, a társaság klubrendezvényén.

    Hozzátette, a magyar piacon az informatikai, illetve adatközponti szolgáltatást igénybe vevő cégek aránya mindössze 11 százalék, miközben a "bérelj szervert, szoftvert és infrastruktúrát" metódus Angliában vagy az Egyesült Államokban már jól működik: ezekben az országokban a vállalatok 50-60 százaléka vesz igénybe informatikai, illetve adatközponti szolgáltatást.
    A szakember úgy vélte, ha egy cég jól akar működni, versenyben akar maradni, akkor jól működő informatikai rendszerre van szüksége. Nem kell megértenie, mi van mögötte, hogyan működik, a lényeg az, hogy minél egyszerűbben és jól tudja használni.
    Úgy vélte, az Invitel dolga az, hogy a bonyolult megoldásokat egy szolgáltatásként adja el, s a rendszer stabilan, olcsón, világszínvonalon működjön.

     Oláh Sándor, a virtuális irodai szolgáltatás nyújtó DataLogic Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, azon áll vagy bukik az üzlet, hogy a cégek vezetőinek mi az érdeke: menjen előre a vállalat, vagy még két hónap múlva is legyen állásuk. Ha csak ez utóbbi lebeg a szemük előtt, akkor nem veszik meg az új megoldást.
    Az ügyvezető elmondta azt is, hogy nekik jót tett a válság, mert a vállalatoknak a túlélés érdekében hatékonyságot kell növelni, költséget kell csökkenti, ami rákényszeríti őket azokra a döntésekre, amelyeket korábban halogattak.   

    Az Invitel távközlési vállalat által működtetett InnoMax Klubban hétfőn több magyar, interneten és az infokommunikáción alapuló innovatív megoldást mutattak be.
    A DataLogic Kft. virtuális irodája felhőalapon (cloud computing) működik: elősegíti az atipikus munkavégzést, s a folyamatszervezéstől, a kommunikáción keresztül a kontrollingon át támogatja a vállalat működését.
    A Rádió Tele5 Taxi fejlesztése nemcsak a mobil-, vagy az 5-30 százalékos költségcsökkentéssel járó e-taxicsekkel való fizetést teszi lehetővé, az okostelefonnal rendelkező ügyfelei egy gombnyomással rendelhetnek kocsit. A társaság most azon dolgozik, hogy a diszpécserek egy kivetítőn lássák azt is, hogy a megrendelés helyéhez a főváros melyik pontján van legközelebbi szabad taxi.
    Az HBO Europe a bárhol, bármikor elérhető pay-tv szolgáltatását mutatta be olyan eszközökre, amelyek képesek az internet alapú kommunikációra. A megoldással saját időbeosztás szerint lehet műsorokat nézni személyi számítógépek, okostelefonok, táblagépek, tv-k vagy játékkonzolok segítségével. A magyar fejlesztésen alapuló szolgáltatás 16 országban érhető el.
    A Nexon okostelefonról is vezérelhető humán-menedzsmen rendszert mutatott be: a megoldás szintén felhő alapon működik, s teszi lehetővé az emberi erőforrás tervezést.

Kulcsszavak: InnoMax trend Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08