Sony Xperia P és Sony Xperia U a Vodafone kínálatában

forrás Prim Online, 2012. május 30. 12:14

A csúcskategóriás Sony Xperia S után két újabb kiváló taggal bővül az Xperia család. Az Xperia P a „White Magic” technológiának köszönhető kimagasló fényerejével, míg az Xperia U stílusos dizájnjával és kompakt méretével varázsolja el leendő tulajdonosait. A Sony új készülékei május 30-tól már megtalálhatók a Vodafone polcain.

Mindkét újdonság az Xperia NXT sorozat tagja, amelyek mérföldkőnek számítanak a Sony eszközök közötti tartalommegosztásban és szórakoztatásban. Az egyszerű csatlakoztatásnak köszönhetően ugyanis bármilyen képernyőn megtekinthető a kívánt tartalom, legyen szó akár okostelefonról, táblagépről, laptopról vagy TV-ről. A sorozat tagjai rendkívül stílusosak és azonnal felismerhetők a készülék alján megtalálható átlátszó kis panelnek köszönhetően, amely hívás, SMS és egyéb értesítés esetén világítással jelzi, ha valami történik. 

 A Mobile BRAVIA® Engine technológia által vezérelt Reality Display kijelző kristálytiszta képminőséget biztosít mindkét modell esetében, a P-nél 4, míg az U-nál 3,5 hüvelykes képátlón. A nagy teljesítmény érdekében mindkét telefonban egy kétmagos, 1 GHz-es processzor található, melyhez Android 2.3-as operációs rendszer tartozik, és amely várhatóan az év második felétől Android 4.0-ra, vagyis Ice Cream Sandwich-re is frissíthető lesz.

A teljes alumíniumborítású Xperia P további különlegessége a SmartDock kiegészítő, mellyel egyszerre több képernyőhöz is csatlakoztatható a telefon. Így például egy TV képernyőjén megjelenítve a tartalmakat, a távirányító segítségével is irányíthatóvá válnak a telefon alkalmazásai.

Nem kisebb kuriózum a mobilban rejlő NFC-chip, melynek köszönhetően biztonságos módon, pillanatok alatt, gyakorlatilag érintés nélkül lehet fizetni a jövőben az erre már felkészült helyeken. 

A készülék 8 megapixeles képek rögzítésére alkalmas, valamint HD minőségű videó, illetve Sony 2D és 3D panorámaképek is készíthetők a segítségével.

Az Xperia U igazán jó partnernek minősül a szórakozás területén, a beépített 3D térhatású zenelejátszó tiszta és erős hangzást kínál. A DLNA segítségével pedig egyetlen érintéssel, vezeték nélkül játszhatók le a zenék az erre alkalmas hangfalakon keresztül.

Az 5 megapixeles kamerával kiváló fotók készíthetők, és csakúgy, mint a másik újdonságnál, HD minőségű videó, és 2D és 3D panorámaképek is készíthetők. A telefon aranyos különlegessége a készülék alján megtalálható úgynevezett kis papucs, ami a felhasználó hangulatához illeszkedve bármikor lecserélhető az elérhető színekben.

A Sony Xperia P Mátrix 7 tarifával már 12.990 forintos kezdőrészlettel elérhető a Vodafone üzleteiben, míg a Sony Xperia U  ugyanezen tarifával 1 forintért vásárolható meg.
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Csúcskészülékeket vitt az MWC kiállításra a Xiaomi

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltechnológiai innovátora Barcelonában, egy exkluzív sajtóesemény keretében bejelentette legújabb csúcsmodelljei, a Xiaomi 14 termékcsalád megjelenését. Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a "Human X Car X Home" intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját. 

2024. február 26. 14:27

A HMD számára minden az emberi innovációról szól

A HMD leleplezte, milyen lesz az élet a Human Mobile Devices új dimenziójában. A HMD célja, hogy olyan telefonokat készítsen, amelyek megfizethetőek, gyönyörűek, trendik és otthon javíthatóak. Leegyszerűsítve: abban segítenek, hogy mindez egyszerre elérhetővé váljon, megfizethető áron. Olyan készülékeket gyártunk, amelyek segítenek leküzdeni a globális technológiai kihívásokat, mint az e-hulladék kérdése, és az úgynevezett „digitális kiégés”, ami egy vészesen terjedő jelenség napjainkban. Tehát minden tekintetben jobbá teszik a felhasználói élményt.

2024. február 26. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07