Sony Xperia P és Sony Xperia U a Vodafone kínálatában

forrás Prim Online, 2012. május 30. 12:14

A csúcskategóriás Sony Xperia S után két újabb kiváló taggal bővül az Xperia család. Az Xperia P a „White Magic” technológiának köszönhető kimagasló fényerejével, míg az Xperia U stílusos dizájnjával és kompakt méretével varázsolja el leendő tulajdonosait. A Sony új készülékei május 30-tól már megtalálhatók a Vodafone polcain.

Mindkét újdonság az Xperia NXT sorozat tagja, amelyek mérföldkőnek számítanak a Sony eszközök közötti tartalommegosztásban és szórakoztatásban. Az egyszerű csatlakoztatásnak köszönhetően ugyanis bármilyen képernyőn megtekinthető a kívánt tartalom, legyen szó akár okostelefonról, táblagépről, laptopról vagy TV-ről. A sorozat tagjai rendkívül stílusosak és azonnal felismerhetők a készülék alján megtalálható átlátszó kis panelnek köszönhetően, amely hívás, SMS és egyéb értesítés esetén világítással jelzi, ha valami történik. 

 A Mobile BRAVIA® Engine technológia által vezérelt Reality Display kijelző kristálytiszta képminőséget biztosít mindkét modell esetében, a P-nél 4, míg az U-nál 3,5 hüvelykes képátlón. A nagy teljesítmény érdekében mindkét telefonban egy kétmagos, 1 GHz-es processzor található, melyhez Android 2.3-as operációs rendszer tartozik, és amely várhatóan az év második felétől Android 4.0-ra, vagyis Ice Cream Sandwich-re is frissíthető lesz.

A teljes alumíniumborítású Xperia P további különlegessége a SmartDock kiegészítő, mellyel egyszerre több képernyőhöz is csatlakoztatható a telefon. Így például egy TV képernyőjén megjelenítve a tartalmakat, a távirányító segítségével is irányíthatóvá válnak a telefon alkalmazásai.

Nem kisebb kuriózum a mobilban rejlő NFC-chip, melynek köszönhetően biztonságos módon, pillanatok alatt, gyakorlatilag érintés nélkül lehet fizetni a jövőben az erre már felkészült helyeken. 

A készülék 8 megapixeles képek rögzítésére alkalmas, valamint HD minőségű videó, illetve Sony 2D és 3D panorámaképek is készíthetők a segítségével.

Az Xperia U igazán jó partnernek minősül a szórakozás területén, a beépített 3D térhatású zenelejátszó tiszta és erős hangzást kínál. A DLNA segítségével pedig egyetlen érintéssel, vezeték nélkül játszhatók le a zenék az erre alkalmas hangfalakon keresztül.

Az 5 megapixeles kamerával kiváló fotók készíthetők, és csakúgy, mint a másik újdonságnál, HD minőségű videó, és 2D és 3D panorámaképek is készíthetők. A telefon aranyos különlegessége a készülék alján megtalálható úgynevezett kis papucs, ami a felhasználó hangulatához illeszkedve bármikor lecserélhető az elérhető színekben.

A Sony Xperia P Mátrix 7 tarifával már 12.990 forintos kezdőrészlettel elérhető a Vodafone üzleteiben, míg a Sony Xperia U  ugyanezen tarifával 1 forintért vásárolható meg.
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is kapható az LG 2020-as K okostelefon-szériája

Már hazánkban is elérhető az LG legújabb K-szériája, azaz a K61, K51S és K41S modellekből álló középkategóriás okostelefon-sorozat. A készülékek megújult kamerarendszerükkel, multimédia-funkcióikkal és stabil teljesítményükkel első osztályú felhasználói élményt kínálnak anélkül, hogy a vásárlóknak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. Az új telefonok olyan prémium funkciókat kaptak, amelyeket eddig csak az LG felsőkategóriás készülékeiből ismerhettünk.

2020. május 27. 13:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás