Bámulatos show keretében mutatkozott be a Google Glass

Farkas Norman, 2012. június 28. 23:40

A Google I/O konferencia első napján több újdonságra is fény derült, de talán a Google jövőbemutató, élményeink megosztására kihegyezett szemüvege volt a legérdekesebb, melynek Google+hoz kötődő funkcióit ejtőernyős ugrással és bringás bemutatóval szemléltették a közönségnek. A kütyü prototípusa egyébként 1500 dollárért elérhető az esemény résztvevői számára.

Az Android 4.1 Jelly Bean, a Nexus 7 táblagép és a közösségi multimédiára kiélezett Nexus Q mellett a korábban leleplezett Project Glass is reflektorfénybe került a Google I/O első napján, igaz, csak a készülék prototípusát mutatta be a Google.

A Google Glass bemutatója azonban igen izgalmasra sikeredett: egy csapat Glass-szel felvértezett ejtőernyős útját figyelhettük a Google+ hangout segítségével, ahogy kiugranak egy hőlégballonból, majd a konferencia épületének tetején földet érnek és bringás mutatványokat hajtanak végre némi falmászással fűszerezve. Mi sem szemléltethette volna jobban a Google Glass legfontosabb funkcióját, mely az élmények megosztására irányul.

Maga a készülék egyébként rádiós modult, akkumulátort, kamerát, processzort és memóriát, valamint mikrofont, kijelzőt valamint modemet tartalmaz, ezek az elemek mind a szemüveg jobb oldalára kerültek. A bő felszereltség ellenére a készülék nem nyomja az orrunkat, súlya kevesebb, mint egyes hagyományos napszemüvegeké.

 

 

A Google Glass még messze van attól, hogy forgalomba kerüljön, de a masina előzetes verziója már 2013-ban megjelenik, s "potom" 1500 dollárért hozzáférhető lesz az iránta érdeklődő fejlesztők számára.

A futurisztikus szemüveg 2-3 év múlva kibővített szolgáltatáskínálattal landolhat az üzletek pocain, s várhatóan a fejlesztői elődmodell árának töredékébe fog kerülni.

 

Kulcsszavak: szemüveg Google

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50